Selamlar
Ben ilk kartlarımı sanırım 16 yıl önce almıştım, orta okulda. Her başlayan gibi Rider-Waite idi destem. O zamanlar böyle internetmiş bilen birilerinden yardım almakmış ne gezer. Gazete bayinde görüp ilgimi çekmesiyle başladı bu macera.
Sonra ikinci destemi yıllar sonra tesadüfen bir gemi yolculuğunda gene gazete-dergi bayinde buldum:=) Tek gelmişti ellerine ve şu ana kadar ne adını duydum (kitapçığının kapağı yırtılmıştı) ne de benzerini birinde veya nette gördüm. Eklektik bir deste sembollerinden dolayı. Ben kitap yorumlarını sadece desteleri ilk aldığım zamanlar okumuştum, zaten rider waite'tan aşina olduğum tanımlamalarla birleştirdim yeni destemi de.
Yeni başlayanlara tavsiyem kesinlikle anlaması kolay olduğundan,daha eski tarot sembollerini açık bir dille ifade ettiğinden "Rider-Waite" tek tek her karta bir gününüzü ayırın, belki o kartın sembolize ettiği gün veya o burctaki bir dolunay gecesi.... Sizler bunu çeşitlendirebilirsiniz. Detaylı olarak sembollerini inceleyin, bıkmadan o sembollerin tarihte nerde ne amaçla ve hangi anlamlarda kullanıldığını araştırın. En önemlisi semboller ve karttaki resim size ne hissettiriyor?
Bence yorumcunun işi burada başlıyor. Bu etütlerden sonra kartların yanyana gelmesiyle oluşan çeşitli kombinler tarot bakma tecrübenizle artacaktır. Ve bir müddet sonra sembollerden çok sezgileriniz size yön verecektir.
Ben de iki yıl önce bir arkadaşımın hediyesi olarak Peri tarotu almıştım gerçi Thot istiyordum ama kısmet olmadı. Bu peri kartlarını iki yıl sadece ilk aldığım gün dılında incelemedim kaldırdım bir çekmeceye. Çünkü uzun yıllardır baktığım kartlarımla aramda süper bir etkileşim vardı. Ancak sonunda bu yeni kartlarımı kullanmaya başladım, çünkü herşey gibi bende büyüyüp gelişiyorum ve yeni bir enerjiyle yeni bir bakış açısı kazanmak lazım bazen. Sanırım o kartlarımdan alacağımı aldım vereceğimi verdim ara sıra nostalji yapabilirim ama artık kendimi yenilemeliyim diye düşünüyorum.
Her destenin yazarı çizeri ayrı olduğundan, farklı destelerle karşılaştığınızda bu kartları anlamıyorum diyebilirsiniz kendinize. Bu çok normal, onları da sizin benim gibi insanlar deneyimleri doğrultusunda hazırlıyorlar ki artık piyasada mantar biter gibi bir sürü yeni deste bitiyor. Sırf şekline, kutusuna bakarak bir deste aldığınızda, içindeki kitapçık ana dilinizde olmadığından (internet üzerinden alımlarda) kendinizi karmaşa içinde bulursunuz ve olan tüm hevesiniz de kaçar.
Bu başlığı açan arkadaşa sonsuz teşekkürler, heveslendim birden, gidip peri destemle çalışacağım bugün, her karta birgün ayırıp kart için rüya çalışması yapmayı deneyeceğim.
Herkese iyi tatiller