Sitra_Ahra
Kayıtlı Üye
Kimse yanlış anlamasın. Hangi dine inanırsanız inanın eğer kökünü araştırdığınız zaman tüm benzerlikleri farkedeceksiniz. Hepsi birbirini takip etmişdir. Yaratıcı kısmına gelirsek , bu konu da yorum yapamıyacağım. Ben agnostiğimdir.
Tüm tanrıları ben yarattım. Evet. Ama ben , kendim bir tanrı değilim. Ben insanoğluyum. Ve ben sizi yarattım çünkü... Korktuğum ve yalnız olduğum zamanlar vardı. Yas tuttuğum , şaşkınlık ve hayretler için de kaldığım , ancak umutsuzca aradağım cevaplara sahip olamadığım zamanlar vardı. Ama hepsinden önemlisi , diğer insanları kontrol etmek istediğim zamanlar vardı. İşte bu tüm bu şeyler için tanrıların yaratılması en işe yarar çözümdü. Nice zamandır işe yaradağınız için katlanıldınız. Ama insanoğlu büyüyor... ve çocuksu şeyleri bir kenara atmanın vakti geldi. ( İnsanlar aydınlanma çağından epey uzakta bunu da ekliyim )
benzerlik olmasının sebebi dinlerin kaynağının (Allah) tek olması, fakat sonra bu hak dinlerin değiştirilmesi yüzündendir. dünyanın en eski dini olarak kabul edilen hindu dininin kutsal kitabında bile dünyaya muhammet isminde biri geleceği annesinin adının amine babasının adının abdullah olacağı mekkede doğacağı hicret yapacağı yazar.