Selamlar 21 yıl sigara içtim,simdi 41 yaşındayım ve son 6 yıldır sigara icmiyorum zaman zaman alkol alıyorum ama sigara bitti,bırakmazdan önce günlük iki paket içmeye başlamış tim.
Gelelim nasıl bıraktığıma ben champix adlı o meşhur ilaç ile bıraktım 3 ay boyunca kullandım ilacı ilk kutuya başladım ve 12. Günde sigarayı nefret ederek attım elimden.ilacı kullanırken sigara içmeye devam ediyorsunuz zaten 10.günden sonra zevk almadığım gibi tisinmeye başladım.
İlaç fiziksel bağımlılık kısmını hallediyordu sizin üstesinden gelmeniz gereken ise psikolojik bağımlılık mesela ben araba kullanırken sigara içerdim yada alkol alırken vb.bunları yaparken aklınıza hemen sigara geliyor çünki bu eylemleri yaparken sigara içmeye şartlanmışsınız bunu yenebilmeniz gerekir.
Çok stresli bir isim var ve isim gereği sık sık cesetler ile karşılaşırım ve vahşet sahnelerine tanık olurum,böyle ağır psikolojik baskı altında iken bile sigaraya tekrar dönüş yapmadım,bu bağlamda anlatmak istediğim ilacın işini yapma konusundaki başarısı,
Çok uzun oldu fakat bu illetten herkesin kurtulmasını istiyorum yurtdışına çıkma imkânı buldum bir kaç kez avrupa ülkelerinde insanlar çok alkol almalarına rağmen sigara kullanımı bize oranla çok düşük hatta sigara kullanan insanları biraz da küçümsüyorlar.
Bir konu daha var ilacın etki mekanizması: sigara kullanan insanlarda vücudun endorfin hormonu salgılaması nikotin un alinmasi ile mümkün hale geliyor zaman içerisinde siz sigarayı bırakınca endorfin salgısı da sekteye uğradığı için yoksunluk belirtileri ortaya çıkıyor bunu aşayanlar sigara tekrar dönüş yapıyor fakaaat champix diyorki bu ilacı kullanarak sigarayı bırakırsanız beyindeki endorfin ve nikotin bağıntısını kırıyorum ve sizi tedavi ediyorum ,sigarayı bırakınca yoksunluk yaşamı yorsunuz....
Soracak sorusu olanlar buradayım.