Benim 20 li yaslarim tam olarak böyleydi herkes yaşamaya gelmiş ben onları izlemeye gelmişim gibi. Hangi ise girsem aynı bölümden mezun arkadaşlarımdan daha zor iş yapıyor daha az kazaniyordum. Bir sevgilim vardı ama ilişki bir türlü ciddi boyuta geçmiyordu. Kazandığım parayla ne doğru dürüst tatil yapabiliyordum ne de eğlenebiliyordum. O yıllara asla dönmek istemem.
Sonra tek bir şey değişti hayatımda herşeyden o kadar sıkıldım ki sevgilime sen yoluna ben yoluma dedim. Gitseydi bir kaç gün üzülür sonra devam ederdim bir beklentim yoktu artık çünkü. Evlenelim dedi halen evliyiz.
Evlendikten kısa bir süre sonra işimi bıraktım kariyer falan umurumda değil dedim. Biraz işsiz ve parasiz kaldım tabi ama sonra bambaşka işler yaparken buldum kendimi. Bu arada arkadaşlarımla kiyaslamayi bıraktım, pek çoğu çok iyi konumlarda çok iyi paralar kazaniyordur eminim ama beni ilgilendirmiyor. Çünkü o onların hayatı. Ben onlar degilim benim ruhum dünyam farklı. Bana tuhaf dediklerine kaçık dediklerine de eminim ama umurumda değil. Kıyas yapmayı bırakınca izlemeyi de bırakıyorsun. Bazen iyi bazen zor kendi hayatını yaşamaya başlıyorsun günahıyla sevabıyla. ,@cathrine bana hayat hikayemi anlattirdin.
Bu kadar yazının özeti kıyaslama izleme . Izledikçe izleyici olursun. Ego bu illa ki durter rahatsız eder kaçış yok ama duygunun farkına varmak egoyu susturuyor