İlk önce geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Benim diyeceklerim, arkadaşların dediklerinin üzerine çok bir şey katmayacak ama sizi rahatlatmak istiyorum. Şunu bir oturtmak lazım. Bu varlık cidden anlattığınız kadar varsa durum zor. Olayın kilit noktası, neden sana musallat olduğu. Bunun cevabını profesyonel bir yardım almadan öğrenmeye çalışma; zararına olur. Senin şu an yapman gereken yardımı almadan önce, elinden geldiğince varlığı kendinden uzak tutmak ve ondan korkmamak. Bunlar çok zor farkındayım, ha deyince olmuyor.
Her gece yatmadan önce abdest alın. Vücut temizliği, bakımı önemli. Ağır yemekler yemeyin, kendinizi çok yormayın. Belli bir uyku düzeniniz olsun. Günde en az 8 saat uyuyun ve 12'den önce yatın. Gün içerisinde yaptığınız rutinleri zaman zaman değiştirin, örnek verecek olursam; uzun zamandır yemediğin bir yemek yemek, eve giderken farklı bir yol denemek, değişik bir tarzda müzik dinlemek, gezmek, daha erken yatmak vs. Yani kısacası beynini şaşırt biraz. Bu varlık senin rutinin haline gelmiş, alışkanlıklarını biraz değiştirirsen ve hayatına biraz olsun farklı bir yön verirsen senin için daha iyi olacaktır. Ayrıca namaz kılmak, samimi olarak dua etmek, yatmadan önce Ayetel Kürsi, Felak ve Nas Sureleri'ni okumak çok önemli. Evde yalnız olma ayrıca bu süreci atlatana kadar. İlgi alanların başka bir şeye yönelsin, bu varlığı unutmaya, aklından çıkarmaya çalış.
Ayrıca farkettiğim kadarıyla bu varlık büyük ihtimalle senin korkundan besleniyor. Korkundan yayılan enerji dalgası işleri ayrı bir boyuta taşımış. Psikolojik yardım almayı deneyebilirsin. Birde gözüme çarptı arkadaşın biri sinirli bir şekilde, sindire sindire oku dualarını demiş. Adeta meydan oku demiş yani. Tamam kabul ediyorum biz insanlar çoğu ruhani varlıktan daha üstünüz. Bu bize Allah'ın bir lütfu ama varlığa kin besleyip, ona zarar vermeye çalışıp işleri daha da beter hale getirmeye gerek yok.
Umarım sorunun kökten hallolur. Bunu bütün kalbimle diliyorum. Allah'a emanet ol, O'na sığın.