Matrix

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Retro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Truva atı kadar akıl dışı bir şey yok.Ne kadar kökenine inilebilir paranormal gerçek üstü durumların?
Virüs programından bahsetmiştim :)

Hiç beklentisi içinde olan insanlarda da farklı bir deneyim sahibi olabiliyorlar.
Adı üstünde 'hiç beklentisi' ortaya çıkardığın bir enerji ve yaratım var. Retro 26. gönderisinde bu konuyu açıklıyor aslında. Daha detaylı okursan, deneyim dediğimiz şeyin bile kendi simülasyonumuz içinde ki katmanlar olduğunu rahatlıkla görebilirsin.

Bir tekrar yol var mı demişsin örneğin ? Tekrar diye adlandırdığın nedir ?

Son filmi herkes düş kırıklığı diye adlandırınca elim hiç gitmemişti ama görsellerden sonra fikrimi değiştirdin @Retro
Kevin sevgime dokunarak, içimdeki son sevgi kırıntılarını eteğime dökmüş oldun. Akşam bir kutu kurabiye eşliğinde pür dikkat izleyeceğim.

Neo'nun yaşlı kurt versiyonunu izlemek bile güzeldi. Gençleri işin içine çok güzel serpiştirmişler. Gençlerin Dedeleri falan hep Neonun bir zamanlar dava arkadaşları çıkıyor. Neo Matrixten çıkar çıkmaz Zeon'da hapse atılıyor ve onu makineler hapisten kurtarıyor. Meğerse Bazı özgür iradeli yapay zeka robotları Neo'ya mimardan daha çok itibar etmeye başlamışlar vs vs .. Fikirler güzel ama işleniş aceleye getirilmiş. Ben izlerken sıkılmadım çünkü her sahne için uzun uzun avukatlık yapabilirim (şeytan emoji)

Spoyler uyarısıdır :D

Retro'nun 10 yıl sonraki hali niyetine izle bak nasıl hype alıyorsun. 🤝
10 yıl sonraki halini biliyorum ama neyse, senin niyetine izlerim :D

Shockvoise öyle bir yermiş ki, izleyince iyiydi be dedittiriyor sana.
Umarım, Shock yanılıyordur. Başlayayım ondan sonra videoyu da izleyeceğim, yeterince spoiler yedim. Şimdi müsadenle kırmızı hapı almaya gidiyorum :devilish:

Retro'nun 10 yıl sonraki hali niyetine izle bak nasıl hype alıyorsun.
Uçamayan Retro, Retro değildir.

Çok eleştirim var. Filmde eleştirmeyeceğim tek şey en sevdiğim şarkıyı en güzel yere koymaları :love: Duyunca fazlasıyla mutlu oldum ama yeter mi ? Hayırrr
Düşük bütçeli sahneler, düşük bütçeli diyaloglar, düşük bütçeli hareketler. Gözlerim 5 derece astigmat ağrısı çekti..

Mesela bir ara '' aman Neo'cum belini sakatlayacaksın '' modunda buldum kendimi.

Felsefesine giricem ama öncesinde ''düşük bütçeli hazımsızlığımı'' sindirmem gerekiyor. Ayrıca Sense8 ekibini filmde gördüğümde, yolladığın fotoğrafın dayanağını da anlamış oldum. Ve Alice gönderisini de asla gözardı edecek değilim.

En sevdiğimi şimdilik sana emanet ediyorum fındık faresi. Kafanı besle, güzel argümanlar ile gel

İnsan kimyasal bir süreçten meydana gelir. Sinir sistemi, hormonlar, duyuları vs. Hatta hisleri bile.

Kimya dünyasında ise zorunluluklar vardır. Özgür irade ve seçim yoktur. İki madde tepkimeye girdiğinde "hadi bu seferlik tepkimeyelim" demezler.

Kimyasalların dünyası size bir şey çağrıştırıyor mu? Evet, doğru hissettiniz. Kimyasalların dünyası da tıpkı Matrix kodları gibi if'li önermeler ile yazılmıştır.

Matrixin içinde olduğunuzu her fırsatta hatırlayınız.

Çok eleştirim var.
Benim de çok var, ama biraz dikkatle bakınca çok güzel fikirler var filmde.

Mesela reenkarne olunca eskiyi mutlaka kıyısından köşesinden hatırlıyorsun. Hatta bıraksalar hatırlayacaksın ama sırf hatırlamaman için sistem seni o anki versiyonunun gerçekliğinde tutmak için çalışıyor gibi. Trinity için de durum aynı. Rüyalar görüyor ve kendini oraya ait hissetmiyor. Reenkarnasyoncu arkadaşlar buradan çok fazla referans çıkarabilirler.

Mesela yapay zeka bilinç altını ve genetik hafıza katmanlarını öyle güzel öğrenmiş ki, bir noktada doğrudan bağlantı veya gen aktivasyonu oluşmasın diye Neo'nun tüm geçmiş hafızasını ona bir ilham gibi sunarak ona bir bilgisayar oyunu tasarlattırıyor. Matrix hala insanın gizemini tam çözebilmiş değil o yüzden hala tam kontrol sahibi de değil, sadece perdelemeye devam ediyor. Başta herşey normal gidiyor Neo için. Çünkü matrix zamanına göre yaşlanıyor ve orta yaşlarına kadar Matrixte bir şekilde iyi kötü idare ettiğini görüyoruz. Güzel detaylar. Zehir gibi bir Neo daha 30'una gelmeden sisteme muhalif olur ve heklemeye başlardı ama bu Neo'nun beyninin bir kısmı artık kısmi felç. 3. filmde öldükten sonra Makineler onu diriltirken hasar almış beyin dokularına kendi simbiyotlarını dikerek onu diriltiyorlar. Çok güzel detaylar. Bu arada Keanue Reeves'in bir bilgisayar oyunu var. Syber Punk. Oraya da biraz atıf var.

Tek beğenmediğim şey KURGU !
Bok gibi anlatmışlar. Final bok gibi. Süper Parlak fikirleri nasıl böyle ziyan ederler anlamış değilim..

Ben yazsaydım finali şöyle yazardım :

Neo iman gücüyle makineler savaşını bir şekilde bitiriyor ve karşılığında da yeni bir anlaşma koyuyor ortaya : anlaşma şu : yeni versiyon matrixe meşru bir İsa peygamber gibi gökten inme hakkı alarak kendisine kulak veren tüm anomalilere MAtrixin mekanizmasını ve Smith'ten kaynağa sığınmaları gerektiğini anlatıyor. . Sonraki filmi de 3ler 5ler 7ler 40lar olarak Neo tarikati ile başlıyor.. Üffffff bomba senaryo değil mi Elnora ?

Son düzenleme:
Mesela yapay zeka bilinç altını ve genetik hafıza katmanlarını öyle güzel öğrenmiş ki, bir noktada doğrudan bağlantı veya gen aktivasyonu oluşmasın diye Neo'nun tüm geçmiş hafızasını ona bir ilham gibi sunarak ona bir bilgisayar oyunu tasarlattırıyor.
Bu konu fantastik canavarlarda da işlendi. Hafıza silindiğinde eski anılar, rüya yoluyla ve dediğin gibi ilham hissi sunarak kişiye hücum ediyor. Enkarne olan ruhun kesitler almasıyla yapay zekanın algoritması arasında paralellik var. Hatta konu halüsinasyona kadar gidiyor ve biraz karmaşık yapıda. Sana yollayacağım videoyu izledikten sonra ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksın.

Neo'nun beyninin bir kısmı artık kısmi felç. 3. filmde öldükten sonra Makineler onu diriltirken hasar almış beyin dokularına kendi simbiyotlarını dikerek onu diriltiyorlar.
Aslında Matrix en başından beri, içinde doğmadığı halde uyanan ruhların makineleşmesi ile ilgiliydi. 3d gerçeklik için enselerinden bağlandıkları alan, omurgalarındaki besleme gözleri.. İnsan bedeninin simülatif dünyaya geçişine baktığımızda metaverse evreni ile karşılaşıyoruz. Bence asıl diriltme Trinity içindi. Sonradan kazandığı güçler, ciddi yaralar aldığı halde yaşatılma çabası vs..

4. filmin konusu nedir deseler, insanın kutsal ruhu diriltme prosedürü derdim.

Tek beğenmediğim şey KURGU !
Bok gibi anlatmışlar. Final bok gibi. Süper Parlak fikirleri nasıl böyle ziyan ederler anlamış değilim..
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Özellikle Morpheus karakterinin gevşekliği tüm ayarımı bozdu. Hem role uygun değil hem de fazlasıyla cinsiyetçi göndermeler olması karakterin kurgudan kopuk, çağın genel kabullerine uygun yeniden düzenlenmiş olduğunu gösteriyor. Resmen adamın içinden geçip istila etmişler.

Finali hiç konuşmayalım gerçekten. O final değil başka bir şey. İğrenç bir şey hatta. Mesela dövüş sahneleri ! neredeyse kusmak üzereydim. Ya her şeyiyle berbat bir yapım olmuş. Oyunculardan çok daha iyi kung-fu yapardım. Vasat, leş yapım.

Ben yazsaydım finali şöyle yazardım :

Neo iman gücüyle makineler savaşını bir şekilde bitiriyor ve karşılığında da yeni bir anlaşma koyuyor ortaya : anlaşma şu : yeni versiyon matrixe meşru bir İsa peygamber gibi gökten inme hakkı alarak kendisine kulak veren tüm anomalilere MAtrixin mekanizmasını ve Smith'ten kaynağa sığınmaları gerektiğini anlatıyor. . Sonraki filmi de 3ler 5ler 7ler 40lar olarak Neo tarikati ile başlıyor.. Üffffff bomba senaryo değil mi Elnora ?
Hayal gücünü severim _kullanmadığın zamanlarda_ :cautious:

Ana yemeğin yanında salata neyse, Matrix'in yanında Animatrix te kesinlikle budur. Yumuşatır, pekiştirir, sindirir, tamamlar.

Geri