Seve seve yardımcı olur.
Kardeşimizin başına kötü şeylerin gelmesine engel olacaktır.
Şuanda sizin en çok korktuğunuz şeylerden birisi Uyuşturucuya bulaşması sanırım.
Öncelikle oğlunuzu karşınıza alın (büyük ihtimalle konuşmayı istemeyecek) ve içinizden geçenleri konuşun.Çocuğunuzun 15 yaşında olması demek anlamayacağı anlamına gelmez.
Çocuğunuza şunu diyin her ne olursa olsun herşeyi bana söyleyebilirsin.Benden çekinmeni istemiyorum. Diyin.
Alkol aldığı için kızmayın.Arkadaşlarına Alkol içerek birşey knıtlmaya çalışıyor.Mesela dışardan geldiği zaman çaktırmadan ağzını koklayın eğer içki kokusu gelirse bişeymi içtin dersiniz eğer siz yeterli güveni sağladıysanız içtiyse evet der.Nolursun çok abartma diyin.Ona sınırını öğretin.Kendisi bir süre sonra içkiden uzaklaşacaktır.
Çünkü yasak olan tatlıdır.İçki yasak değil onun için tatlıda değil
Ben onun yaşlarında içmiştim ve artık ayda yılda bir kere ya içiyorum ya içmiyorum.Fazla bunaltmayın kısaca çocuğu.Çocuğunuzun etrafındaki arkadaşlara çok dikkat edin.Ne gelirse o arkadaşlardan geliyor.Oğlunuzun en çok güvendiği arkadaşa özellikle.Siz asla güvenmeyin.Ancak oğlunuzada çaktırmayın.
Çocuğunuz arka arkaya sınıfta kalmış büyük ihtimalle aklındaki düşüncede okulu bırakmaktır.İşte orada dur demelisiniz.
Benim ailem orda dur dememişti liseyi açıktan bitirdim
Üniversiteye geç başladım.Ona Üniversite hayatını anlatın.
Özellikle üniversite özgürlüklerinden çünkü Ergen psikolojisinde birisinin istediği en büyük şey ÖZGÜRLÜK.
Unutmayın siz nekadar yasak koyarsanız çocuğunuz o yasakları yapmaya çalışır mesela dışarıya çıkmasına izin vermediğim zaman kaçıyor diyorsunuz.Sizden izin aldığında yerini biliyorsunuz ve kontrol edebilirsiniz ancak kaçtığı zaman sizin bulamayacağınız yere gider.
Bu da istenmeyen şeyler doğurabilir.
Eğer sormak istediğiniz şeyler varsa mesaj atın cevaplayayım.