descartel96
Kayıtlı Üye
Ufkumu genişletecek bir kitap arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
En son faust okuyordum, biraz ağdalı bir dili var ve genel olarak okurken o ne bu ne diye yanınızda google açık olsun. Bazı insanı sıkıyor, bazısı seviyor. Belki okumussunuzdur.Ufkumu genişletecek bir kitap arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Vay be sanırım Doğuda askerlik yaptığım sırada bunu okumuştum. Ama öyle ciddi değildim. Sayfaları karıştırmıştım. TeşekkürlerEn son faust okuyordum, biraz ağdalı bir dili var ve genel olarak okurken o ne bu ne diye yanınızda google açık olsun. Bazı insanı sıkıyor, bazısı seviyor. Belki okumussunuzdur.61 yılda yazılmış varoluşa dair, sorgulatan bir hikaye. Folklor, mitoloji açısından da çok zengin.
İkinci olarak,diziside olan (God omens) türkçe çevirisiyle bir kıyamet komedisi var. Ingiliz yapımı-mizahı sever misiniz bilemem ama içinde mükemmel espriler var. Aziraphael ile crowley arasındaki konuşmalar da özellikle varoluşa dair nüktedan göndermeler var.
Acaba bu hangi kitap.Ekli dosyayı görüntüle 7767 Ekli dosyayı görüntüle 7768
Şiddetle tavsiye edilir. Şamanizm üzerine çokça kitap bulabilirsiniz ama kadın şamanlar ve salt onlara özel detayları, zaman içinde yaşadıkları ülke ve coğrafi bilgileri,hastalıklarla nasıl baş edildiğini, kara şamanın aslında kadın şaman olduğunu,etimoloji olarak kelimelerin zamanla nasıl evrilip değişip günümüzün ataerkil sistemine ulaştığını, ritüel ve iyimlerini,isimlerini ve daha birçok bilgiyi okuyabilirsiniz.Amerikan şamanizmi,asya şamanizmi kadın varlığı hakkında araştırmalar piyasada olsa da Anadolu ve Türk Şamanizmi hakkında coğrafi kısıtlama ile konuyu anlatan bize özel tek kitaptır.Ben yarıladım hevesle elimden düşürmeden okuyorum.ilgilenen üyeler kaçırmasın.
Taisha Abelar ve Florinda Donner benim bildiğim kadın zamanları bunlar. Belki onlardan biridir.Acaba bu hangi kitap.
Kara mizah ya da komedi türünde kitap öneresine ihtiyacım var.Son zamanlarda okuduğunuz ya da daha önceden bildiğiniz,gülümseten kitapları buraya yazabilir misiniz?
Geçenlerde yine böyle bir konu açmıştım,bir arkadaşım cevaplamış sadece....Komedi unsuru taşıyan gülmekten kırılacağımız kitap önerilerinizi bekliyorum...hepimzin ihtiyacı var bence....Yerli/yabancı fark etmez....Mizah iyileştirirOkurken gülümseten ya da gülmekten kırıldığınız kara mizah türünde öneri bekliyordum arkadaşlar....Yok mu hiç bu türde bana tavsiyesi olan...Kendim de araştırıyorum ama daha önceden okuyan arkadaşlarım önerirse ''gülme garantili''olur...