ilk fırsatta okuyacağım şimdiden etkilendim diyebilirim umarım kitabın sonunda gözyaşı dökmem
PERİNA:Naişde Gökbudak'ın bir romanı.
Kitap:Ukrayna'da başlayıp, Türkiye'de son bulan gerçek bir hayat hikâyesi...
Albay başını önüne eğmiş düşünüyordu, aniden atıldı.
'Çok üzgünüm Mihail! Kızını kaybettiğin için cidden üzgünüm. Ne olur ölüm haberini evdekilere duyurmadan birazcık daha düşün! Bunu Anastasia'nın kurtuluşu için kullanabiliriz.'
Mihail şaşkın ve öfkeliydi.
'Neler söylüyorsun Albay? Ben çocuğumu kaybettim, anlamıyor musun? Başka hiçbir şey düşünecek durumda değilim! '
'Anlıyorum Mihail, Perina'nın ruhu için, Rus halkı için bunu yap! Kızını kaybettin tamam ama Anastasia'yı yaşatabilirsin.'
**
İşte yıllarca süren yaşam mücadelesi bu cümlelerle başlıyordu. Çar II. Nikolay ve ailesinin korkunç sonundan tek kurtulan, kızları Anastasia'ydı. Genç kız hiç tanımadığı bir ailenin koruması altına alınıp, bam-başka bir kimlikle hayatına devam edecekti. Bu tüyler ürperten planın, Prenses Anastasia'yı bir anda bambaşka bir geleceğe sürükleyeceğini kim bilebilirdi ki?
Perina'nın; Ukrayna'da başlayıp, Elazığ'da son bulan acı dolu hayat hikayesini okurken, yüreğinizin bir yerlerinde hissettiğiniz sızının ve içinizde yeşerttiğiniz umudun kırıntılarıyla tanışacaksınız.
Naşide Gökbudak'ın eşsiz anlatımıyla hayat bulan Perina; sizi çok uzak bir iklime, yarım kalan bir aşka, yürek yakan bir vatan hasretine ve bitmek bilmeyen bir yaşam mücadelesine götürüyor..
**
Yazarın kitabın son bölümüne düştüğü noterina gerçekten bir grandüşes değilse bile,bir grandüşes kadar asil ve donanımlıydı.O nadir insanlardan biriydi.Zannerderim O'nun için gökten bir yıldız değil,birkaç yıldız kaymıştır.Ruhu şad olsun..
**
NOT:Genellikle seyrettiğim film kahramanlarının ve okuduğum roman kahramanlarının etkisinde kalan biriyimdir.Perina gibi birkaç çok sevdiğim kahraman var.Ama en son hayranlığım bu güzel ve asil insana oldu..Mesela güzelliği değil aslında yada asaleti..Mesela bunlara rağmen(bilirsiniz asil sınıf genelde soğuk ve mesafelidir)sıcak,sevgi dolu,iyi niyetli,kıymet bilen,insanları önemseyen biri olarak kalabilmesidir..Sıra dışı yaşamı da değil beni etkileyen..Yaşadığı zorluklar ve buna rağmen duruşunu değiştirmemesini sevdim..En çok da güzel yüreğini sevdim.. Yani bu romamdan çok kahramanını sevdim
Ve şunu da belirtmeden geçemeyeceğimBiraz kendime benzettim bu kahramanı
Ama fizik görünüşünü değil(ben güzel değilimde) bazı hal ve tavırlarını yakın buldum kendime
Ama annemin gençlik resmine benziyor..Yukarıdaki resimdeki bakış ve duruş çok benziyor annemin o resmine..
ilk fırsatta okuyacağım şimdiden etkilendim diyebilirim umarım kitabın sonunda gözyaşı dökmem![]()
başkasının ne düşündüğünü bilmiyorum ama ben sizi çok sevdimDediğim gibi kitaptan ziyade bu karakterin insana ve yaşama olan asil yaklaşımı beni etkilemişti..Ve bu kitaba daha geçenlerde rastlamıştım bir tesadüf eseri..Bir nicim vardı o geldiğim adreste..Orada demiştim ki:"O öldü ve bu sefer yerine kim gelecek bu sefer bende bilmiyorum..Yani ölen o kimliğim yerine Perina geldiBuna ben yeniden doğuş yada kişisel dönüşüm yada gelişim diyorum
Aslında fazla bir değişiklik yok ama yine de yeni gelen eskisinden daha olumlu,daha iyi durumda bence
Ama şu özelliğimi hala yenemedimSevgi ve ilgi isteğini..Bunlar olmadan yaşamayı öğrenemedim..Vesanırım bu özellikler insanların genelinceantipatik bulunuyor
Ve yeri gelmişken şunlarıda belirtmek istiyorum:Gizlimabed'e geldiğim ilk günlerde buradaki hemen herkes ilgi,sevgi ve anlayışla karşılamıştı beni..Sonradan bazı terslikler oldu ve bu azaldı sanki..Yani insanların olumlu sempatik bakışına zarar geldi sanki..Sanırım bu bir nasip meselesi..Böyle olması gerekiyordu oldu işte..Ama belki de yanılıyorum..Belki de herkes ilk geldiğim gün gibidir..Yada öyle olur zamanla inşallahYani mabeddeki ilk günlerini tekrar yakalarım belki
![]()
başkasının ne düşündüğünü bilmiyorum ama ben sizi çok sevdimve eminimki buradaki herkes en azından sizi tanıyan herkes seviyordur ama pek çoğumuz özellikle biz erkekler sevgimizi öyle uluorta herkesin içinde söylemeye çekiniriz bayanlar bu konuda bizden çok daha cesur,,sevgi ve ilgi isteğinize gelince itiraf etmeliyim ki bu istekler bende de var hemde fazlasıyla
ama kendim için söylüyorum ve bir özeleştiri olarak ,,önce sevmeden sevilmek istiyordum sonra sevilmek için seviyordum ama anladım ki ikisi de değil asl olan hiç bir şey beklemeden sevebilmektir
mevlananın şu sözünü hatırlarım hep,''İnsan seviyorsa bilki seviliyordur''ama burdaki sevgi karşılıksız içinde hiçbir beklenti menfaat barındırmayan tertemiz bir sevgi umarım Allah Teala bize böylesi bir sevgiyi nasip eder hem sevmek hem de sevilmek için
![]()
on parmak yazamıyorum dediniz bir engelinizmi var acaba?eğer sakıncası yoksa işinizi de öğrenmek isterimKeşke herkes sizin gibi hissetmiş olsaHerkes sevebilse beni
Gerçek düşüncem bu kadar abartılı yani
Bir de bunu dile getirmem yok mu?
![]()
Ama dediğim gibi sevgi ve ilgi ihtiyacı olan insanlar genelde antipatik bulunur..Ve bu isteklerinin tam tersi muamele görürler geneldeAmadediğim gibi gizlimabed özel bir yer ve burada beni -sevsin yada sevmesin-herkes çok özel kesinlikle..İnanın bana burayı özel bulmasam,buraya değer vermesem bunca zahmete girip yazı yazmazdım..İnanın..Çünkü daha önce de belirttiğim gibi evden izinsiz nete geliyorum ve yine izinsiz yazı yazıyorum
Üstelikte on parmak yazmayı bilmiyorum..Tek parmağımla sayfalarca yazıyorum..Cabası bu şehirde tanınan biriyim..Yani bu potansiyelim yüksek işim nedeniyle..Tek avantajım işime daha birkaç ay önce başlamış olmam..Eşim bakıyordu 12 yıldır yerime..
Özetleen büyük dileğim sevilmek(beklentisiz dostça sevmek ve sevilmek)..Ve tümmabedin ve tüm dünyanın selameti..Ne güzel tesadüf ki bu dileğim hayırlı ve duların kabul olduğu bir gün olan cumaya denk geldi..
on parmak yazamıyorum dediniz bir engelinizmi var acaba?eğer sakıncası yoksa işinizi de öğrenmek isterimve evden nete neden izinsiz geliyorsunuz gerçi siz belirtmişsiniz ama ben gözden kaçırmışım
![]()
dert etmeyin lütfen bunlar çok büyük sorunlar değil,,10 parmak yazamıyorum deyince ben bir engeliniz var diye düşündüm klavye tuşlarına bende tek parmakla dokunur ve öyle yazarım bunu bir eksiklik olarak da görmem çünkü kendimi kasmıyorum içimden öyle geliyor ve o şekilde kendimi daha rahat ifade ediyorum ve bu 10 parmak yazamayacağım anlamına da gelmez hem gelse bile bunu bir başkasının üstünlüğü artısı olarak görüp mesele haline getirmem ,,beni bir dost olarak kabul etmenize sevindim çünkü bende sizi öyle görüyor ve haliyle haddimi aşarak bu soruları soruyorumSizi gördüğüme sevindim,çok sevindim şuan..Nedeni ise bir üsteki mesajımdır..Şuan iyi hisetmiyorumda..En önem verdiğim konu silindi çünkü..Sanki Perina silindi gibi hissettim
Neyse bu konudaki üzüntümü az önce yazmıştım ama yeri geldi sizi görünce tekrar anlattım..Bir dost kabul edip..
On parmak yazamıyorum..Sorun sadece bu..Bu becerim yok yani
Ve evden izinsiz derken eşim nette yazı yazmamı yasaklamıştı..Ama eskiden bir ara izin vermişti..Ama hata yapıp Onu çok üzdüm ve yasakladı işte..Uzun hikaye..Daha fazla ayrıntı yazmayım..
Yani nette ve burada ki varlığım baştan sona tehlike ve yalnışlık işteAma içimdeki sesi dinledim,yasaklansada nete devam ettim..Çünkü içimdeki sese çok güvenirim,çok..Ama aslında bunun yalnış olduğunu da söylüyor o ses..Hem doğru hem yalnış yani..
dert etmeyin lütfen bunlar çok büyük sorunlar değil,,10 parmak yazamıyorum deyince ben bir engeliniz var diye düşündüm klavye tuşlarına bende tek parmakla dokunur ve öyle yazarım bunu bir eksiklik olarak da görmem çünkü kendimi kasmıyorum içimden öyle geliyor ve o şekilde kendimi daha rahat ifade ediyorum ve bu 10 parmak yazamayacağım anlamına da gelmez hem gelse bile bunu bir başkasının üstünlüğü artısı olarak görüp mesele haline getirmem ,,beni bir dost olarak kabul etmenize sevindim çünkü bende sizi öyle görüyor ve haliyle haddimi aşarak bu soruları soruyorum![]()