Kısmetsizlik Şans Kapılarını Açar – El Fettah Esmasının Sırrı İlm-i Havvası

@Retro bir şey daha soracağım, hesaplama sonucu 206 çıkıyor. Bu da El-Cebbar'a tekabül ediyor.
İstediğini mutlak yapan, dilediğine muktedir olan...

Bende sıkıntı çoğu zaman ne istediğimi bilmemekte. Aradaki çatışmayı nasıl çözeceğim? Esmayı okudukça kendiliğinden çözülür mü?
Ne istediğinizi bilmek, isteyebilirsiniz başlangıç için.

Tam oturan esma olmak zorunda değil, yüzlerce isim var oturmayan. Tabi ki en yakın olana bakacaksın. Mesela bazı isimlerin ebcedi küçük oluyor. 15- 16 - 22- 27 vs. Bunların karesini alacaksın mesela. Büyük salınımdaki yerini de bulacaksın.

Ama şunu da söylemem lazım :
Hayatını ebcede göre yaşamayan kişi zaten bu işe girmese de olur.
öncelikle sabırla cevap verdiğin için çok tşk ederim. 🤍
ebcede takılmasam da olur yani. ben de içimden geldiği her an okuma taraftarıyım. sonuçta esma duygu ile birleşince daha etkili olur diye düşünüyorum.
hatta sayı ile çekerken bile sürekli gözüm sayıda oluyor ve o bile aslında sanki büyüyü bozuyor gibi hissediyorum. ama sayının kilit etkisi yaptığını söyleyenler de olduğu için bu konuda açıkçası kafam karışık.
onun dışında esma çekmek bir nevi çekim yasasını da çalıştırmaz mı sence? çekim yasasında düşündüğün şeyi çekiyorsan eğer esma çekerek daha yüksek bir frekans ile düşündüğün şeyi hayatına çekersin gibi geliyor. tabi ki herşey bu kadar kolay değil, bir sürü farklı etkenler devreye giriyor.
ama hangi konuda hatırlamıyorum senin bir yorumunu okumuştum. istediğiniz şeyler aslında size verilmek için bekliyor esma sadece bir vesile gibi bişey yazmışsın. ama öyle olsaydı herkes herşeyi istiyor ama herkesin istediği olmuyor.
en nihayetinde sanırım ben çok şüphe ve vesvese içindeyim isteklerim konusunda belki de bu yüzden pratiğe dökemiyorum.

Esmaları okumanın faydalarından biri sürekli tekrarlanan kelimelerin beyni rahatlatmasıdır...Ama bu sayı değerlerine takılmak manayı hiçe saymak gibi oluyor...Esmanın sayısına odaklanmak okuduğumuzun anlamını kabettiriyor sanki...Hayatımızın akışına göre esmalardan faydalansak daha iyi olmaz mı?Örneğin beklemediğimiz bir yerden hediye geldi ya da beklediğimizden daha fazla para kazandık...Ya Fettah ya Rezzak ,verene şükürler olsun....Ya da bir mucizeye tanık olduk ''Ya Kadir ya Allah''diyerek aklımıza geldikçe de tekrarlayabiliriz...''Ya Mucib''mucizeleri yaratan Rabbim diyebiliriz...Hasta olan kişiye ya da kendi sağlığımız için ''Ya Şafi''esmasını şükür ve iyileşme için tercih edebiliriz...Demek istediğim o sırada hangi konuyla meşgul isek ya da sorunla uğraşıyorsak o esmanın bize eşlik etmesi için ya da manasına ulaşmamız için veriliyordur belki de...Sayıları ya da getirilerini düşünmeden huzurumuz için ve değişimlerin iyi yönde olması için 99 ismi de çekinmeden okuyabilmemiz gerekiyor...Bir dua ya da esma okurken sayılara takılı kalmak gerçekten de ''saçmalamış''gibi ya da ''ne yapıyorum ben''sorularını sorduruyor beyne...Gönlünüzden geçtiği kadar ya da aklınıza geldiğinde ara ara dua gibi okunmasını tavsiye ederim...Bunlar benim görüşlerim tabii ki,bir yerden öğrenmiş değilim ama arkadaşlarımız çok güzel açıklamalarda bulunmuş,ben de eklemek istedim...(Bu açıklamadan sayılara önem vermediğim düşünülmesin,sayıların önemini hayatımızın her alanında da görebiliriz...Sadece bu konuda ,kural gibi sayı dayatılmasını doğru bulmuyorum.)

@Retro bu durumu biliyordum ama ne hesaplamıştım ne de öyle bi steğim olmuştu şu an bakınca benim ismimin esması Ya Nur çıkıyor ve benim hayatımda cidden bu esmaya ihtiyacım var :) teşekkür ederim.

Ya nur harflerin toplami 18 dir ebced degeri 256 dır her gün özellikle gece yarısı değerli taşı jasper elinizde tutularak okunması gerekmektedir esmaların anne ismi ile toplayarak çekilmesi öneriliyor yalnizca isminin ebced degeri ve başka esmalar kombin yapılarak çekilecek se eger 2 3 yada 4 ile çarpılarak uygulanması gerekir

@Retro bir şey daha soracağım, hesaplama sonucu 206 çıkıyor. Bu da El-Cebbar'a tekabül ediyor.
İstediğini mutlak yapan, dilediğine muktedir olan...

Bende sıkıntı çoğu zaman ne istediğimi bilmemekte. Aradaki çatışmayı nasıl çözeceğim? Esmayı okudukça kendiliğinden çözülür mü?

En sevdiğim esmalardan birisi Cebbar.
Dilediğini zorla yaptıran demek Cebbar.

Önce bu esmayı diğer tüm yaptırım koyucu esmalarından ayıran özgün özelliğini anlaman lazım. Allahın en az 10 tane dilediğini yapma esması var çünkü. Belki daha da fazla. Hepsi de farklı sırlarla dolu. Kadir esması, Muktedir esması, Hakim esması, Malik esması vs..

el-Cebbar esması ise dezavantajlı şartlarda işe yarayan, keskin bir karşı koyulmazlık bloğu oluşturan ve otorite kırıcı bir azamet demek. Yani cebbar esmasının çalışması için tüm şartların aleyhine olması gerekliliği vardır. Yani tam senin içinde bulunduğunu iddia ettiğin durum bu. Bu esma eğer sende tersine çalışıyorsa da her seferinde basit zannettiğin, ben bunu hallederim çocuk oyuncağı zannettiğin şeyleri bir türlü yapamaz hale bile gelirsin.

Mesela ben diyette olduğum dönemde bir koçan marul almıştım bir gün öğrenciyken. Sonra 5 gün geçti ve çürümeye başladılar. Attım bir daha aldım salata yaparım bulunsun diye, yine çürüdüler. Yine aldım yine attım. 9-10 kere aldım bu sefer tüketicem artık diye, hiçbir seferinde de tüketmek nasip olmadı ve her seferinde çürüyüp çöpe gittiler. İsrafı sevmediğim için de attıkça da öfkelenmeye ve hatta inada bindirmeye başladım. Öfkelendikçe de ayarım kaçtı. En sonunda inadıma yenik düştüm ve gidip bir sap marul aldım sırf çiy çiy yemek için. İnada bak :D Evrenle restleştim adeta. Çünkü tahrike geldim ve tuzağa düşerek kendi irademle bir güç savaşı girdabına sürüklendim. Bu sefer seni yicem hadi şimdi de unutayım bakalım dedim ve nasıl olduysa 3 günlük bir işim çıktı acil, apartopar evden çıktım ve döndüğümde marullar solmuş bir halde tezgahın üzerinde duruyorlardı. Süreç beni bir kere daha kendime kırdırdı yani. Böyle küçücük önemsiz görünün kilitlenmelerden dolayı bile Allahtan izin almak zorunda kalmak ağrıma gitse de pes etmiştim. Çünkü Allah Cebbardır. Bir sırrı var bu esmanın. Hırs yaparak tüm parasını kumarda kaybedenler vs de bu esmanın elinden cazalandırılıyorlar.

İşte "oldurmayan Allah oldurmuyor" dedikleri fenomeni yöneten esma da genellikle Cebbar esmasıdır. Kendine fazla güvenip Dikine gidersen perişan olursun ve tüm otoriten çöker ve mahcup olursun. Ama esma sana hizmet ediyorsa da evren başkalarını senin kararların doğrultusunda mağlup etmeye devam eder. Tabi haklı şartların da oluştuysa. Ama esmayı takıntı haline getirirsen de çok düşman da çeker bu esma. En iyisi evrenin doğal akışı içinde kalarak esmaya ve esmanın meşru olarak faal olduğu alanlara saygı duymak ve bilincinle Cebbar enerjisini taktir edebilmektir. Küçük şeylerde büyüklük gösterme tuzağına düşmemektir. Böylece üzerinde başkalarını ciddiyetle teşvik edici meşru bir yaptırım gücü birikir. Olması gereken ince ayar budur.

Son düzenleme:
Esmaları okumanın faydalarından biri sürekli tekrarlanan kelimelerin beyni rahatlatmasıdır...Ama bu sayı değerlerine takılmak manayı hiçe saymak gibi oluyor...Esmanın sayısına odaklanmak okuduğumuzun anlamını kabettiriyor sanki...Hayatımızın akışına göre esmalardan faydalansak daha iyi olmaz mı?Örneğin beklemediğimiz bir yerden hediye geldi ya da beklediğimizden daha fazla para kazandık...Ya Fettah ya Rezzak ,verene şükürler olsun....Ya da bir mucizeye tanık olduk ''Ya Kadir ya Allah''diyerek aklımıza geldikçe de tekrarlayabiliriz...''Ya Mucib''mucizeleri yaratan Rabbim diyebiliriz...Hasta olan kişiye ya da kendi sağlığımız için ''Ya Şafi''esmasını şükür ve iyileşme için tercih edebiliriz...Demek istediğim o sırada hangi konuyla meşgul isek ya da sorunla uğraşıyorsak o esmanın bize eşlik etmesi için ya da manasına ulaşmamız için veriliyordur belki de...Sayıları ya da getirilerini düşünmeden huzurumuz için ve değişimlerin iyi yönde olması için 99 ismi de çekinmeden okuyabilmemiz gerekiyor...Bir dua ya da esma okurken sayılara takılı kalmak gerçekten de ''saçmalamış''gibi ya da ''ne yapıyorum ben''sorularını sorduruyor beyne...Gönlünüzden geçtiği kadar ya da aklınıza geldiğinde ara ara dua gibi okunmasını tavsiye ederim...Bunlar benim görüşlerim tabii ki,bir yerden öğrenmiş değilim ama arkadaşlarımız çok güzel açıklamalarda bulunmuş,ben de eklemek istedim...(Bu açıklamadan sayılara önem vermediğim düşünülmesin,sayıların önemini hayatımızın her alanında da görebiliriz...Sadece bu konuda ,kural gibi sayı dayatılmasını doğru bulmuyorum.)
çok güzel yazmışsınız. 🌸
her satırına katılarak okudum.
zaten okurken transa geçmek istiyorsa insan maalesef sayı tutamıyor.

çok fazla benceli yorumlar var. İbadet dışında Esma ilmi içerisinde konuyu değerlendirecekseniz, bu işin bencesi olmuyor. Sonra yanlış bilgi üretmiş olursunuz. Havvas geleneksel bir ilim türüdür, bilgiler değişmeden aktarılır. Yani Havvas’ ilminin bencesi olmaz. Eğer bilmiyorsanız öğrenin, öğrenmek istemiyorsanız da ibadet dışına çıkmadan yapın.

489 ya fettah çekerken tesbihte 89 u nasıl ayarlamayı düşüyorsun?
Bence bu soruyu 489 sayısını verene sormalı. İslamda 99 sayısı hinduizmde 108 sayısı esastır. Zikirler mantralar bu tekrarlara göre okunur. Isminin ebcet değerine göre oku şu sayıda oku tüm bunlar zikir yapmanın içini boşaltan kavramlar.
Al eline 99 luk tesbihi o gün hangi kavrama ihtiyacın var. Sakinlige mi, aşka mi butunle bir olmaya mi Allah'ın o adını an. O ismi andıkça yaradanin o sıfatıyla butunles. Amaç yaradanla butunlesmek bir olmak.

çok fazla benceli yorumlar var. İbadet dışında Esma ilmi içerisinde konuyu değerlendirecekseniz, bu işin bencesi olmuyor. Sonra yanlış bilgi üretmiş olursunuz. Havvas geleneksel bir ilim türüdür, bilgiler değişmeden aktarılır. Yani Havvas’ ilminin bencesi olmaz. Eğer bilmiyorsanız öğrenin, öğrenmek istemiyorsanız da ibadet dışına çıkmadan yapın.
Yorumun üstüne bence diye başlamış olmam 😂 utanmadım desem yalan olur

En sevdiğim esmalardan birisi Cebbar.
Dilediğini zorla yaptıran demek Cebbar.
el-Cebbar esması ise dezavantajlı şartlarda işe yarayan, keskin bir karşı koyulmazlık bloğu oluşturan ve otorite kırıcı bir azamet demek. Yani cebbar esmasının çalışması için tüm şartların aleyhine olması gerekliliği vardır.

Bu esmadan çekinenler var Celali esmaların başında geldiği için.

Halbuki Cebrail kelimesi de aynı kökten gelir. Cebere kökünden gelir.
Yani vahiy indiği zaman artık karşı koyulması, yanlış anlaşılması, aksinin inkar edilmesi, vesvese zannedilmesi, sonradan şüpheye düşülmesi vs artık asla mümkün değildir. Amacının dışında hiçbir şeye müsade etmeyen bir enerjidir bu. Cebrailin enerjisi çok keskin, zorlayıcı ama kolaylıklarla doludur.

Hatta ilk emir olarak Oku diyor Cebrail. En zayıf noktasından zorluyor Hz. Peyagamberi. Okuma bilmediğini (zannettiğini) zaten biliyor. Ama cebr ediyor onu. Sonra da zaten Alak suresini akıcı bir şekilde okuyabildiğini görüyor.

Bu esma, yavrularını yuvadan aşağı iten kuşlardan tutan da, Fatih Terimin oyuncular üstünde baskı kurma taktiğine kadar bir çok alanda tecelli ediyor aslında. Ve işe de yarıyor. Mesela Şu anki Galatasaraya bir otorite figürü lazım artık. :D

Son düzenleme:
Aman aman el Cabbar esnasına dikkat. Üstüne o kadar çok alim tartışmıştır ki teze bir ruha verilecek bir Esma değildir.

çok konuşmak lazım bunun üstüne ama basit bir farkındalık olsun diye sadece şunu sorayım.

Eğer bir şey istediğiniz de Yaratıcı size istediğinizi mi verir yoksa istediğinize ulaşmanın yolları mı verir?

Benim istemekle ilgili ciddi problemlerim olduğu için bir şey istediğimde genelde oluyor. Çünkü ne istediğime karar verene kadar, bin tane olasılık düşünüp onu istediğime ikna olana kadar zaten bir sürü şey yapmış oluyorum. İstemeyi başardıktan sonra geriye sadece eylem kalıyor ki o da işin en rahat kısmı benim için.: )))))

Geri