@Retro bir şey daha soracağım, hesaplama sonucu 206 çıkıyor. Bu da El-Cebbar'a tekabül ediyor.
İstediğini mutlak yapan, dilediğine muktedir olan...
Bende sıkıntı çoğu zaman ne istediğimi bilmemekte. Aradaki çatışmayı nasıl çözeceğim? Esmayı okudukça kendiliğinden çözülür mü?
En sevdiğim esmalardan birisi Cebbar.
Dilediğini
zorla yaptıran demek Cebbar.
Önce bu esmayı diğer tüm yaptırım koyucu esmalarından ayıran özgün özelliğini anlaman lazım. Allahın en az 10 tane dilediğini yapma esması var çünkü. Belki daha da fazla. Hepsi de farklı sırlarla dolu. Kadir esması, Muktedir esması, Hakim esması, Malik esması vs..
el-Cebbar esması ise dezavantajlı şartlarda işe yarayan, keskin bir
karşı koyulmazlık bloğu oluşturan ve otorite kırıcı bir azamet demek. Yani cebbar esmasının çalışması için tüm şartların
aleyhine olması gerekliliği vardır. Yani tam senin içinde bulunduğunu iddia ettiğin durum bu. Bu esma eğer sende tersine çalışıyorsa da her seferinde basit zannettiğin, ben bunu hallederim çocuk oyuncağı zannettiğin şeyleri bir türlü yapamaz hale bile gelirsin.
Mesela ben diyette olduğum dönemde bir koçan marul almıştım bir gün öğrenciyken. Sonra 5 gün geçti ve çürümeye başladılar. Attım bir daha aldım salata yaparım bulunsun diye, yine çürüdüler. Yine aldım yine attım. 9-10 kere aldım bu sefer tüketicem artık diye, hiçbir seferinde de tüketmek nasip olmadı ve her seferinde çürüyüp çöpe gittiler. İsrafı sevmediğim için de attıkça da öfkelenmeye ve hatta inada bindirmeye başladım. Öfkelendikçe de ayarım kaçtı. En sonunda inadıma yenik düştüm ve gidip bir sap marul aldım sırf çiy çiy yemek için. İnada bak
Evrenle restleştim adeta. Çünkü tahrike geldim ve tuzağa düşerek kendi irademle bir güç savaşı girdabına sürüklendim. Bu sefer seni yicem hadi şimdi de unutayım bakalım dedim ve nasıl olduysa 3 günlük bir işim çıktı acil, apartopar evden çıktım ve döndüğümde marullar solmuş bir halde tezgahın üzerinde duruyorlardı. Süreç beni bir kere daha kendime kırdırdı yani. Böyle k
üçücük önemsiz görünün kilitlenmelerden dolayı bile Allahtan izin almak zorunda kalmak ağrıma gitse de pes etmiştim. Çünkü Allah Cebbardır. Bir sırrı var bu esmanın. Hırs yaparak tüm parasını kumarda kaybedenler vs de bu esmanın elinden cazalandırılıyorlar.
İşte "oldurmayan Allah oldurmuyor" dedikleri fenomeni yöneten esma da genellikle
Cebbar esmasıdır. Kendine fazla güvenip Dikine gidersen perişan olursun ve tüm otoriten çöker ve mahcup olursun. Ama esma sana hizmet ediyorsa da evren başkalarını senin kararların doğrultusunda mağlup etmeye devam eder. Tabi haklı şartların da oluştuysa. Ama esmayı takıntı haline getirirsen de çok düşman da çeker bu esma. En iyisi evrenin doğal akışı içinde kalarak esmaya ve esmanın meşru olarak faal olduğu alanlara saygı duymak ve bilincinle Cebbar enerjisini taktir edebilmektir. Küçük şeylerde büyüklük gösterme tuzağına düşmemektir. Böylece üzerinde başkalarını ciddiyetle teşvik edici meşru bir yaptırım gücü birikir. Olması gereken ince ayar budur.