Deste: Rider Waite
Açılım: Kelt haçı /10 kart
Soru: Üzerine çalıştığım mesele ne şekilde gelişecek?
Not: Kendimle ilgili açılımlarda daha çok yaşadığım olayla bağlantısına dikkat ettiğim için
yorumlar biraz kısa ve yüzeysel kalmış olabilir. Özellikle ilk dört kart durum değerlendirmesi niteliğinde olduğu için
parantez içlerinde olayla ilgili kısa açıklamalar yaptım.
1.Para Onlusu: Rahat bir döneme işaret ediyor. Aileden gelen destek ve bu desteğin verdiği rahatlık.
(Kısa süre önce eşimin ailesi yardımıyla hayatımızda maddi anlamda iyi bir gelişme oldu.)
2.Kule: Yıkım- kriz hali. Bu kart negatif gibi görünse de objektif olarak bakıldığında durum değişebilir diye düşünüyorum.
Yani bir çeşit titre ve kendine gel durumudur . Sarsıcı olayların ardından daha tarafsız bir bakış açısı yakalarsak,
bu yıkımın olması gerektiği, artık yük olan şeylerden bu şekilde kurtulduğumuzu fark ederiz.
Mars'ın olayı budur, şefkatle değil sarsarak kendine gel der
(İlk kartta yaşanan olay pek benim hayal ettiğim gibi gelişmedi bu yüzden kendi içimde ufak bir yıkım yaşadım,
öte yandan, maddi anlamda yaşadığımız rahatlama beraberinde krizler de getirdi,
planlamadığımız değişikliklerle uğraşmak zorunda kaldık. )
3. Kılıç Üçlüsü: Neden bu yıkımı yaşadığımın bir cevabı bu kart. Duygusal sarsıntılara işaret edebileceği gibi
bağımlılıklardan kurtulmaya da işaret edebilir. Bağımlılığı sadece sigara alkol gibi almamak gerekir. Kalıplaşmış fikirler,
sürekli negatif düşünmek gibi konular da bağımlılıktır.
(İki durumu da yaşadım. Kılıçlar hayal kırıklığı olarak kalbime saplandı, yağmur gözyaşlarımdı... ama bu olayla birlikte
katı düşüncelerimden kurtuldum, bağımlılıklardan kurtulma kısmı da böyle gerçekleşti.)
4.İmparator: Tam anlamıyla otorite
Baba ya da eşi temsil ediyor. Otoriter gücün etkisi nedeniyle olaylar bu şekilde gelişti.
Bu adam gücünün yetebildiği her şeyi düzenliyor. Hedefine ulaşmak için hırsla işini yürütüyor bu durum sabit fikirli olmaya
neden olabilir. Yine bir Mars etkisi... Öte yandan bu otoritenin de mecburi olarak aldığı kararlar vardır çünkü
kendi gücünü aşan etkiler mevcuttur. Kartta yer alan dağlar bunun işaretidir.
( Son 3-4 ayda gelişen olaylar eşimin ve babasının kararları doğrultusunda gelişti.
Zorunlu olarak yapılması gereken işlere yön verdiler. Bu durum benim için Kule ve Kılıç Üçlüsü olarak şekillendi.
Şımarık egomun negatifliği mevcutken, elde ettiklerimin pozitif olması gibi çelişik durumlar yaşadım...)
5.Yaklaşan etkiler - Ölüm (ters): İçinde bulunduğum döngünün değişim noktasına yaklaşıyorum.
Sonlanan şeylerin zorunlu başlangıçlara sebep olacağı açık.Ancak kartın ters olması bu değişimin
sancılı olabileceğine işaret ediyor. İşlerin yavaş ilerlemesi söz konusu olabilir.
Kendime bu kartı sükunet ve sabırla kabul etmeyi tavsiye ederim
Direnç göstermek işleri zorlaştırabilir.
6. Tavır ve İnançlar - Denge : Ölümün ardından gelen Denge bu iyi haber
gösterdiğim çabanın beni
ulaştırmasını beklediğim nokta budur. Ustalaşmak ve denge içinde kalmak.Yeteneklerim üzerine yoğunlaşıp,
onları geliştirmenin, faydasını göreceğime de işaret ediyor.
( Kartı açtığım da ben kartları değil, kartlar beni okuyor dediğim andır. Hem sorduğum soruya yönelik
hem de şu aralar düşündüğüm ve uyguladığım şeyleri anlatan bir kart. Tabi burada kendimle ilgili yazdıklarım
çok yüzeysel olduğu için okuyanlara pek birşey ifade etmiyor olabilir. Benin içinse tarif etmesi zor bir durum.)
7.Kupa Dokuzlusu: Uğraştığım meseleyle ilgili mutluluğu yakaladığımı gösteren bir kart. Kişisel deneyimlerimin bana sağladığı
huzurlu ruh halindeyim. Maddiyattan çok duygusal yönümle ilgili durumumu ortaya koyuyor.
8.Para Sekizlisi(ters): Başarısız olma korkusu zaman zaman beni kuşatıyor.Etrafımda da ne yazık ki bu korkumu destekleyenler var.
Zaman zaman onların ve geçmişteki başarısızlıklarımın etkisinde kalabiliyorum. Bu durum beni olumsuz etkilerle sarıyor.
9.Para Yedilisi (ters): Sonuçlar üzerine kafa yormam, ihtimalleri fazlaca kafaya takmam bana fayda sağlamayacak.
Bir önceki kartta da bahsettiğim korku ve koşulların etkisine kapılırsam korktuğumun başına geleceği yönünde bir uyarı.
Bu iki kart uğraştığım meseleyi tanımlıyor. Yoğun çaba gerektiren bir işle uğraşıyorum ve ister istemez
bu çabanın boşa çıkması ihtimali beni olumsuz etkiliyor.Umutlardan çok korkuların etkisinde kalabiliyorum.
10.Yıldız: Sorumun cevabına yönelik müjdeci bir kart. Sorduğum soru kişisel bir mesele olsa da sağlığımı, ilişkimi, kariyerimi
etkileyecek nitelikte. Üzerinde çalıştığım şey benim istediğimden de fazla bir etkiye sahip olacak.
Ölüm kartında olduğu gibi bu kartı da sükunetle kabul etmeyi tavsiye ediyorum kendime... şımarıklığın alemi yok