İnsanlar neden büyüyü tercih eder

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Avrupa'da cadı dışında İskandinav ya trollerini de dışlanmışlar.Boyu uzun büyücü kadınlara troll diyorlarmış.Boy ortalaması sürekli arttığından bu kadınların 1.80 olduğu o dönem için söylenebilir.

Anadolu topraklarında bir doktor hastayı iyi etmiş.İsa ya benzer hikaye oluşturmuşlar.Özellikle doktorun ben ilaç verdim yaşıyordu gibi ifadelerini de belirtiyorlar.Kafa karıştırıcı bir nokta burası.

Bu konuyu günümüz şartlarında değerlendirerek açtım. Açma sebebim ilim sahibi insanlara hitaben değil tam aksine sevgili Retro'nun yukarıda çizdiği profillere dayalıdır. Belki hataya düşecek bazı insanların son anda bu yazıyı da görüp kendinde olan sorunları farkederek yapacağı şeylerden vazgeçmesini sağlayabilirim.
Ben kendi adıma büyü konusunu gerçekten bu ilime vakıf kişilerin özel bir yetenek ve bilgi birikimiyle hayatını kolaylaştırmak adına üstün bir becerisi olarak görüyorum ve aslında o kadar değerli ki bunu yapabilme yetisine sahipsiniz , kotüye kullanma,zarar verme intikam alma duygusu olmaksızın nefsini koruyabilirseniz çok çzel bir durum ama bana göre sizi sevmeyen birini kendisinize siz platoniksiniz diye atıyorum bağlamaya çalışmak akıl tutulması ve asla dopru bulmuyorum, kğltürel düzeyi düsük bir aile ferdinin oğlu dizinin dibinde durmuyor diye geliniyle ayırmak istemesi korkunc. Ancak toplumsal bu olaylara bas vurulma konusu sosyo ekonoöik kosullarla bence daha cok ilgili bu okumus olmaya kültürede bakmıyor belki coğumuz iyi eğitimli üniversite mevzunu ancak hayat zorlaştı,sosyal çürüme ve ilşki dejenarasyonu hat safha da insanlar daha cok bu sebep ve ekonomik kosullardan hayatını kolaylaştırmak için sanırıö kullanıyor

Geri