İnsanlar neden büyüyü tercih eder

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
negatif yanlı bir bakış açısı değerlendirmek doğru değil
Katılıyorum. Ve diğer forumdaşlar pozitif yönleri yazabilirler konunun içinde.
Siz küçüklüğünden beri bu işin içinde olduğunuz için, size doğal geliyor. Bu sizin yaşam tarzınız.
Fakat sonradan majiye gelenler, genelde negatif sebeplerden dolayı geliyorlar.
Ben de negatif yazacağım, büyüye başlama sebei genel olarak çaresizlik oluyor.
Kötü bir sebep... ve büyü çaresizliğe çare olmuyor maalesef. Çünkü başarının sırrı güçlü iradede ve sağduyu da saklı. Sadece majide değil her konuda.

Ben her şeyi bizde gömülü kodlar vasıtası ile oluşturduğumuza inanıyorum. Yani insan her şeyi madem aslında kendi kodlarıyla yapıyor ve kodları istersek organik yollarla da ayıklayabiliyoruz o halde büyü yaparım daha çabuk ve kolay olur. Karşılığını sağlayabileceğim miktarı ayarlayabilmek de tecrübe tabii.
Örnek, borcu var ödeyemiyor. Karmadan olsun, başka bir seyden olsun parasız kalma kodu yerleşmiş demek. Bunu degiştirmek maksat zaten. İmkanın varsa yap büyüyü geç. Büyü de havadan para atmıyor o kodu degistiriyor zaten. O kodu degistirmezsen para gelmeyecek. Yani zorlama olur diye iradeye giren büyülerden örnek vermedim. Onlar bile bir yerden sonra o kapıya çıkıyor.

kendi doğamızdan bizi pozitif bilim ya da uydurma inançlarla o kadar uzaklaştırdılar ki, maalesef göz rengi kadar normal bir doğal bir süreci, ayrık olarak değerlendiriyorlar. Hoş bunu düz insanlar yapınca garip gelmiyor ama uzun yıllardır forum üyesi olanlar yapınca tuhaf geliyor.

Ya da tuhaf gelmeyecek ve şöyle değerlendireceğim. bilenle bilmeyen aynı yerden bakıyorsa demek ki ikisi de yanlış biliyordur.

Bence bir sonuca ulaşmada karakteri olan unsur sonuç. Büyü ile ulaşmak ya da başka yolları zorlamak kişisel tercih.
Birinin yemeğine zehir katıp öldürmek, ölüm büyüsü yapıp uzaktan hasta edip öldürmekten daha az suç değil.
Veya bir kadın bir adamı kendine aşık etmek istedi diyelim ve büyü yaptı. Bazen bu büyüler ya da varlıklar gidip o adamı direkt hapsetmiyor. Yapanın kafasına girip, o adamın ona aşık olmasına engel yaratan inançları ve onların yaydığı enerjiyi degiştiriyor. Enerji ne kadar kuvvetli çıkarsa karşıdaki adam etki altına giriyor.
Bu kadın o adamın ona aşık olabileceğine inansaydı zaten sonuç gelirdi. Ama operatör araya büyüyü koyduğu için koşulsuzca inanıyor ve kocaman bir enerji yaratıyor. Yani bu işin başka türlüsü de var elbet hepsi böyle değil tabii ki. Ama herkes kapasitesine ve verebileceği bedele göre işini yapar. Ben şahsen organik olarak daha uzun sürede ve çok çabayla yapacağım bazı şeyleri büyüyle halletmenin bir hayat tarzı veya hayatın sunduğu kolaylıklardan faydalanmak gibi görmeye başladım. Gelişmiş teknolojiden faydalanmanın daha farklı bir kutbu gibi.

Sorunun büyüde değil, kötü karakterli kişilerde olduğunu anladığımız zaman, her şey net anlaşılacaktır...

İnsanlar, kolaya kaçmaya (aslında kendilerinden kaçmaya) meyilli olduklarından dolayı büyüyü tercih ederler.
Dedikoduyu, gıybet etmeyi, söylenti yaymayı, aralara fitne sokmayı hatta fesat düşünmeyi bile bu yüzden tercih ederler. Birşeyleri kolayca halletme güdüsü insanları kolayca toxic enstümanları kullanmaya itebiliyor. Özellikle de kinden ve garezden beslenen, intikam için yaşayan kişiler bu tuzağa kolayca düşebliyorlar. Halbuki temelde sadece kendi gelişim merkezlerinde kalamamaları ve bunun doğal bir sonucu olarak dış güdümlü ve kolayca sabote olabilen bir bilince evrilmeleri yatıyor. İnsanlar hiç olmadıkları kadar takıntılı ve birbirleri uğraşır hale geldiler bu devirde.

Ekranların panel kalitesi nasıl ki pixellerin yoğunluğu ve yüksek tazeleme hızları ile ölçülüyorsa, akıllı beyinlerin kalitesi de içinde dönen sağlıklı fikirlerin pixelleri olan nöron yoğunluğu ile ölçülür. Bir çok beyin gerçekten çok düşük çözünürlüklüdür. Hatta ekran tazeleme hızı da çok yavaş çalışır. Vizyon sığmaz içine. Düşük çözünürlükte oldukları için büyük resmi göremezler, göstersen de düşük çözünürlükte kaldıkları için o resim onlara sisli ve buğulu gözükür. Mecburen resmin küçük bir tarafını büyütürler ve orasında kalırlar.

Kadim maji ile uğraşan emektar kişileri bunun dışında tutuyorum. Hedef aldığım kitle, majisyenleri kötü gösteren o the kitle.

Son düzenleme:
Bence bir sonuca ulaşmada karakteri olan unsur sonuç. Büyü ile ulaşmak ya da başka yolları zorlamak kişisel tercih.
Birinin yemeğine zehir katıp öldürmek, ölüm büyüsü yapıp uzaktan hasta edip öldürmekten daha az suç değil.
Veya bir kadın bir adamı kendine aşık etmek istedi diyelim ve büyü yaptı. Bazen bu büyüler ya da varlıklar gidip o adamı direkt hapsetmiyor. Yapanın kafasına girip, o adamın ona aşık olmasına engel yaratan inançları ve onların yaydığı enerjiyi degiştiriyor. Enerji ne kadar kuvvetli çıkarsa karşıdaki adam etki altına giriyor.
Bu kadın o adamın ona aşık olabileceğine inansaydı zaten sonuç gelirdi. Ama operatör araya büyüyü koyduğu için koşulsuzca inanıyor ve kocaman bir enerji yaratıyor. Yani bu işin başka türlüsü de var elbet hepsi böyle değil tabii ki. Ama herkes kapasitesine ve verebileceği bedele göre işini yapar. Ben şahsen organik olarak daha uzun sürede ve çok çabayla yapacağım bazı şeyleri büyüyle halletmenin bir hayat tarzı veya hayatın sunduğu kolaylıklardan faydalanmak gibi görmeye başladım. Gelişmiş teknolojiden faydalanmanın daha farklı bir kutbu gibi.
Çok güzel bir özet.
O zaman cep telefonu kullanmayalım
O zaman kişisel bakım ürünleri kullanmayalım
O zaman kitap okumayalım
Sihir ilmi insanı mağarada köle olmaktan çıkarmıştır. Artık yükselmiştir. Mezopotamya dinleri dışında hiç bir inanç sisteminde sihir yasak değildir?

Neden?
Sümer, Mısır, Asur toplumları neden birden kayboldu. Dev tanrılara hizmet eden insanları anlatan mitler birden bitti dev tanrıları neden görmüyoruz. Çünkü insan oğlu gerçek sihri keşfetti ( Süleyman, Musa vb.) hikayeleri Şuan değişmiş olsa da sihir insanı yükselmiştir.

Bu konuyu günümüz şartlarında değerlendirerek açtım. Açma sebebim ilim sahibi insanlara hitaben değil tam aksine sevgili Retro'nun yukarıda çizdiği profillere dayalıdır. Belki hataya düşecek bazı insanların son anda bu yazıyı da görüp kendinde olan sorunları farkederek yapacağı şeylerden vazgeçmesini sağlayabilirim.

Son düzenleme:
Bu konuyu günümüz şartlarında değerlendirerek açtım. Açma sebebim ilim sahibi insanlara hitaben değil tam aksine sevgili Retro'nun yukarıda çizdiği profillere dayalıdır. Belki hataya düşecek bazı insanların son anda bu yazıyı da görüp kendinde olan sorunları farkederek yapacağı şeylerden vazgeçmesini sağlayabilirim.
O profilleri vazgeçirmeye gerek yok çünkü zaten vazgeçmeme lüksü yok. Sistemin içinde kalmak emek istiyor. İlim sahibinden destek alan danışanın bile akıl fikir yürütmesi yolunu çizebilmesi olayı idrak etmesi gerekiyor. Danışanın bile koyması gereken bir emek var yani. Bu durumda sistem işini görme peşinde olandan maddi manevi daha çok bedel alma yolunu bulur, kişi güzellikle veya zorla gün gelir dışlanır. Bu doğal. Ama insanın kim olduğu ve ne istediği önemli. Bu yöntemlerden vazgeçerse bile başka yol bulur. Karı kocayı ayırmayı kafaya takmışsa büyüsü tutmazsa gider adamın yakasına ruj sürer bla bla. Onun kötülük yapası varsa yapacak, ötekinin zarar göreceği varsa görecek.

O profilleri vazgeçirmeye gerek yok çünkü zaten vazgeçmeme lüksü yok. Sistemin içinde kalmak emek istiyor. İlim sahibinden destek alan danışanın bile akıl fikir yürütmesi yolunu çizebilmesi olayı idrak etmesi gerekiyor. Danışanın bile koyması gereken bir emek var yani. Bu durumda sistem işini görme peşinde olandan maddi manevi daha çok bedel alma yolunu bulur, kişi güzellikle veya zorla gün gelir dışlanır. Bu doğal. Ama insanın kim olduğu ve ne istediği önemli. Bu yöntemlerden vazgeçerse bile başka yol bulur. Karı kocayı ayırmayı kafaya takmışsa büyüsü tutmazsa gider adamın yakasına ruj sürer bla bla. Onun kötülük yapası varsa yapacak, ötekinin zarar göreceği varsa görecek.
Evet tabiki biri kötülük yapacaksa her türlü yapar o zaman yasaya yaptırıma etik kurallara da gerek yok.
Mesela Birisi bir adam/kadınla evlenmek istiyor ama istediği kişi eski sevgilisiyle barışmak istiyor yapamıyorrsa bu durumda evlenmek isteyen kişi kaçırsın ne varki bunda gayet normal kabul edilebilir. Kaçırılan kişiyi o kaçırmasa başkası kaçırırdi gibi yani.

Evrenin her zaman iki insanı birleştirmeye çalıştığını düşünüyorum , bu bağlamda bilinçli bir şekilde yapılan aşk işlemlerinin sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum öyle ya da böyle aşk bir şekilde elde edilmeye çalışılıyor. Sorun sihirde değil, sihri kötü emellerine alet eden kötü kişilerde....

Evrenin her zaman iki insanı birleştirmeye çalıştığını düşünüyorum , bu bağlamda bilinçli bir şekilde yapılan aşk işlemlerinin sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum öyle ya da böyle aşk bir şekilde elde edilmeye çalışılıyor. Sorun sihirde değil, sihri kötü emellerine alet eden kötü kişilerde....
Ama işte evren büyü yapan kişiyle yapılan kişiyi birleştirmek istiyormu birine üç beş kişi birden bağlama yapıyorsa kaça bölünmesi gerek. Ibo ya şimdiye dek kaç kişi büyü denedi kimbilir.

Ama işte evren büyü yapan kişiyle yapılan kişiyi birleştirmek istiyormu birine üç beş kişi birden bağlama yapıyorsa kaça bölünmesi gerek. Ibo ya şimdiye dek kaç kişi büyü denedi kimbilir.
Sorunun zaten büyüde değil, art niyetli kişilerde olduğunu belirttim zaten.

Kaçırılan kişiyi o kaçırmasa başkası kaçırırdi gibi yani.
Bu cümlede gerçeklik payı var malesef.

Ama ben başka bir şey savunuyorum. Cinayet aracı olabiliyor diye bıçak satmak, kullanmak kınanamaz. Bıçakla yemek de yapılır. Ama sizlerin mantığa göre bıçakla iş görülüyor diye yemek yapmak da yasaklanmalı veya kınanmalı o halde.
Ama işte evren büyü yapan kişiyle yapılan kişiyi birleştirmek istiyormu
İşte zaten istediği için o büyü yapılıyor tutuyor. Mesela yerde 10milyon$ bulma büyüsü yapmıyorum. Çünkü saçma geliyor. Ha yapsam bulurdum o parayı. Mümkün hissettiğim için saçma gelmezdi ve yapıp bulmuş olurdum.
birine üç beş kişi birden bağlama yapıyorsa kaça bölünmesi gerek.
Demek ki o insan üç beş kişiden istilaya uğramayı gerektiren bir veya birkaç parametreye sahip. Diğer insanlar da deneyip deneyip kısır döngüye saplanmak üzere bu 5 kişilik çukura davetli

Bu cümlede gerçeklik payı var malesef.

Ama ben başka bir şey savunuyorum. Cinayet aracı olabiliyor diye bıçak satmak, kullanmak kınanamaz. Bıçakla yemek de yapılır. Ama sizlerin mantığa göre bıçakla iş görülüyor diye yemek yapmak da yasaklanmalı veya kınanmalı o halde.

İşte zaten istediği için o büyü yapılıyor tutuyor. Mesela yerde 10milyon$ bulma büyüsü yapmıyorum. Çünkü saçma geliyor. Ha yapsam bulurdum o parayı. Mümkün hissettiğim için saçma gelmezdi ve yapıp bulmuş olurdum.

Demek ki o insan üç beş kişiden istilaya uğramayı gerektiren bir veya birkaç parametreye sahip. Diğer insanlar da deneyip deneyip kısır döngüye saplanmak üzere bu 5 kişilik çukura davetli
Ben seri katil potansiyeli olduğunu anladığım kişiye bıçak satmazdım mesela.

Evet üç beş yada daha fazla kişinin sürekli bağlama vs yaptığı kişinin karması vardır ödenmesi gereken, hep aynı hataları yapıp aynı tür kişileri başına bela ediyordur almasi gereken dersler vardır. Yapılan da pek masum sayılmaz bu durumda.

Geri