moonse
Kayıtlı Üye
Konu mükemmelbir bilgim yok @Nicholai o yüzden yazamıyorum..Denkleme bir sabit ekleyelim hanifler için; Şirk unsuru taşıyan niyetler yok.
Kahramanımızın ismi Toprak olsun.
Toprak, kaldığı kampta yemeğini pişirmek için ateş yakmak istiyor. Kibritini çıkarıp kıvılcım oluşturuyor ve kav tutuşuyor.
Toprak, kaldığı kampta çay demlemek için ateş yakmak istiyor fakat ateş yakmak için enerjiyi/majiyi/varlığı kullanıyor.
İki biçimde de yasaları araç olarak kullanıp hedefe varış söz konusu.
Örneği açalım;
Toprak, pişireceği yemek için ihtiyaç duyduğu ateşi yakması için kamptakilerden birine sesleniyor. Kişi geliyor ve yakarım fakat bana beş lira ver diyor, Toprak beş lira karşılığında ateşini yaktırıyor.
Toprak, demleyeceği çay için ihtiyaç duyduğu ateşi yakması için varlığa sesleniyor. Varlık geliyor ve ateşi yakarım fakat bana yarım kilo soğan kabuğu ayıklayıp şuradaki meşe ağacının dibine göm diyor. Toprak kabukları gömüyor ve varlık ateşi yakıyor.
Müslümanlar için dipnot; Varlık ateşi yakarım fakat benim adıma kurban kes derse şirk etkeni devreye gireceğinden bu türden anlaşmalar söz konusu değil.
Haricen, karma zihin yapısına sahip arkadaşlar için şöyle bir örnek vereyim;
Toprak, yolda yürürken canına kastedilen bir kadın görüyor ve koşup ona zarar veren adamı bertaraf ediyor.
Toprak, canına kastedilen bir kadın görüyor ve adamı bertaraf etmek için süptil yollara başvuruyor.
Netice aynı, büyüde iradeye ve tekamüle müdahale varsa fiziksel yardımda da var.
Şimdi gelelim meseleye.
Bireysel enerji çalışmaları, korumalar, zulüm ve şer içermeyen işlemler, bakım ve bunlara benzer çeşitli alanlarda madde yasaları ile süptil yasaların kafa kafaya gittiğini görüyorum ve bu benim kafamı karıştırıyor.
Çok yönlü doğamızın potansiyel uzuvlarını kullanmanın yolları tümüyle yasak mıdır?
Uzağı görmek, haber almak gibi seyirlerimizde biz ne yapıyoruz?
İpin ucu bir noktada kuantum dolanıklığına benzer hal almıyor mu?
Gözlemci etkisi zihin yoruyor.
Bu konuyu konuşalım mı?