Daha çok karanlık varlıklar ve göz şekilleri görmeye başladım. Ne olabileceğini merak ediyorum
iki hafta önce, sanırım gündüz vaktiydi çünkü farketmiyor görüler; her an olabiliyor ama ilk kez karanlık bir görü yaşadım. Bu hiç olmazdı. Şimdi siz yazınca aklıma geldi.
Dev bir siyah yarasayı düşünün, başı sadece insan şekli, ağız burun yok kapkara, ama gözler beyaz. Iki devasa kanadı açık ve tehtitkar bir vaziyette gökyüzünde yere yakın mesafede duruyor; bana bakıyor ya da bana yakın alana. Bana karşı desem ne kadar doğru olur bilmiyorum, çünkü, sanki yer yüzünü kaplar bir tutumda vaziyet almış, toplumsal bir şeyi ifade ediyordu...böyle hissettim. ..tabi ki bir iki kendimce yorumum var, bende kalan.
iki hafta önce, sanırım gündüz vaktiydi çünkü farketmiyor görüler; her an olabiliyor ama ilk kez karanlık bir görü yaşadım. Bu hiç olmazdı. Şimdi siz yazınca aklıma geldi.
Dev bir siyah yarasayı düşünün, başı sadece insan şekli, ağız burun yok kapkara, ama gözler beyaz. Iki devasa kanadı açık ve tehtitkar bir vaziyette gökyüzünde yere yakın mesafede duruyor; bana bakıyor ya da bana yakın alana. Bana karşı desem ne kadar doğru olur bilmiyorum, çünkü, sanki yer yüzünü kaplar bir tutumda vaziyet almış, toplumsal bir şeyi ifade ediyordu...böyle hissettim. ..tabi ki bir iki kendimce yorumum var, bende kalan.
Yazmayı unuttuğum şey; o gözler, genelikle gecen sene hemen hemen hergün yaşardım. Gündüz vakti.
Aynı durum hermesci bilgilerde, yayın sahibi Keman Menemencioğlu'nun yazdığı bir anısında denk gelmişti; o da görüyordu. Ona yazdım ve sordum. Cevap vermedi, oysa kitaplar hakkında tavsiye alırdım...
Bazi şeylerin gizli kalması gerektiğini anlamış oldum.
Endişe etmeyin ama kendinizi yakın takibe alın. Bu arada tabi ki bilinçsel değil' de zihinsel bir oyun olabileceğini de incelemeliyiz; çünkü bilinç değil, ama zihin yalan söyler.
Bu arada herşeyi gören göz hakkında mitolojik benzetişler var , örnek; başkalarından kaçan ayrıntıların sizden kaçmaması gibi