Arkadaşım o zaman islam gelmiş miydi bi sorsana töbe ya lafa bak meleklere peygamberlere inanmıyorlardı diyor.Bunu tutupta islama sokamassın demişsin o zaman islam yok arkadaşım.Ben sadece atalarımız doğru yoldaydı demek istedim.Bir de demişsin Allah demek zor mu geliyor ben inançsızım Allah demem bir yerde bir tartışma oldumu eğer yaratıcı varsa tanrı varsa gibi konuşurum inanmadığım isimle niye hitap edeyim?Sorarım bir tek senin dinin mi var bu dünyada demişsin tanrı demeyin sen o kişinin neye inandığını bilmeden atlıyorsun lafa Allah de diye anladım müslümansın iyi pozlar vermeye çalışıyorsun ama yeter artık bıktım hayatında bakalım iyi bi müslüman mısın burada caka satmakla olmuyo...ahkenatonu bende biliyorum ayrıca evet ALLAHın biçok ismi var farklı dillerde farklı telafuz ediliyo mesela almanca got denir ingilizce gott denir yahudiler yahova der belki başka dillerde ALLAHı ifade etme şekli çok çok daa farklıdır ama bunla bir değil ayrıca göktürkler tek ilaha tapıyolardı ama beygamberlere değil meleklere değil yani işte onlardada monotoizim(tek ilahlık)vardı deyip bunu tutupta islama sokamassın islamda ALLAHa başka kurmaca ilahların isimleriyle seslenemessin bu şuna benzer ben ALLAH yerine osiris veya amun diyorum sonuçta bunlarda bi isim bunlarada mana yükleyebilirsin ama olmas dinimizde bu caiz değildir onun için tanri değil ALLAH demek daa iyidir ayrıca anlamıyorum niye tanrı diyosunuzki ALLAH demek okadarmı zor geliyo size şeytan bukadarmı ağır yükleniyo ALLAH deyin en azından sevap kazanmış olursunuz neyse bu konuyuda fazla uzatmaya gerek yok
ahkenatonu bende biliyorum ayrıca evet ALLAHın biçok ismi var farklı dillerde farklı telafuz ediliyo mesela almanca got denir ingilizce gott denir yahudiler yahova der belki başka dillerde ALLAHı ifade etme şekli çok çok daa farklıdır ama bunla bir değil ayrıca göktürkler tek ilaha tapıyolardı ama beygamberlere değil meleklere değil yani işte onlardada monotoizim(tek ilahlık)vardı deyip bunu tutupta islama sokamassın islamda ALLAHa başka kurmaca ilahların isimleriyle seslenemessin bu şuna benzer ben ALLAH yerine osiris veya amun diyorum sonuçta bunlarda bi isim bunlarada mana yükleyebilirsin ama olmas dinimizde bu caiz değildir onun için tanri değil ALLAH demek daa iyidir ayrıca anlamıyorum niye tanrı diyosunuzki ALLAH demek okadarmı zor geliyo size şeytan bukadarmı ağır yükleniyo ALLAH deyin en azından sevap kazanmış olursunuz neyse bu konuyuda fazla uzatmaya gerek yok
Evet haklısınız bencede isteyen istediği gibi seslenmeli ancak Hz.Adem'in arapça bildiğini duydum ben.arkadaşlar bu arkadaş yasaklanmış ancak ben yinede bundan sonra açılacak tartışmalar için söylüyorum.konuyu değiştiriyorum ancak birdaha böyle bir tartışma olmaması için bu konuşmayı yapmayı uygun gördüm.
Peki arkadaşım sen hz.ademin o zamanki ''Allah''a siz Allah diyemi hitap ettiğini sanıyorsun???Allahın birçok ismi var haklısınız ama Allaha Allah demekle rahim demek arasında sevap farkı yoktur...AMELLER NİYETE BAĞLIDIR.İSTEYEN ALLAH DER İSTEYEN TANRI SEN (yada hiçkimse) BUNA KA-RI-ŞA-MAZ.lütfen bunu aklınızın bir köşesine yazın bu arkadaş gibi dini bir tür duygu sömürüsü olarak kullanmayın.tekrardan çok özür diliyorum konuyu saptırdım.şimdi kitapları araştırıyorum en kısa zamanda bir demon çağırma ritüeliyle geleceğim.
sabırla demonicin davet tarifini bekliyorum
Melek dili konuşmalarının sebebi cinlerin günahkar melek olmalarımıdır?Çok saçma oldu ama neyse