Alice amundsen
Kayıtlı Üye
Yorumlarını esirgemeyen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ..bu arada düşüncelerinizi paylaşmanız
Orada bir dur bakalım !1- cahil düşük bilinç putperestler : puta yemek yedirmeye çalışacak kadar umutsuz kişiler ile, bir çekim yasası olumlamasının kendisine bir miras getireceğini sanarak inanmadığı sözleri söylerken ne kadar aptal göründüğünün farkına varamayanlar.
2- cahil ama bir tık üst bilinç putperestler : evet belli bir konsantrasyona ulașarak plasebo etkisi üzerinden dönüşüm geçirmeyi bașaran kişiler. Bu kişiler kerameti çekim yasasından bilebilirler. Tıpkı zenginlik putuna doğru tapinarak, mod yakalayan ve istediği zenginliğe ulaşınca kerameti de putun varlığından bilen birinin durumu gibi.
Okuyorum okuyorum... Hiç birşey anlamıyorum. Retro, şu ictinizden bana da ikram edinOlayı, 1.00 versiyonu ile anlatıyorum :
Çekim yasası, modern bir cahiliye putuna benzer. Bu arada put deyip te geçmeyin. Her bir puta atfedilen değerler ve umutlar o dönemin de içsel keșiflerinden yola çıkılarak olușturuluyor, böylece konsept olarak sana tesir etmesi daha kolay oluyor ve bu bir sömürü düzeni olarak kullanılıyordu.
Putlarla mücadele Tevhid için çok kolay başladı. Hatta tevhid iner inmez 1-0 önde başladı.
Sonuçta taş toprak tahta olan dikmeler ne seni duyuyor, ne ișitiyor ne de sana icabet ediyordu. Herkes sorgular gözle baktı ve boşuna tapınıyoruz, bu putlarda hakkaten de bir cacık yokmuş dediler.
Putlara icabet hızla terkedilirken, putperestler beraberlik golünü çok geçmeden yeni bir marketing stratejisi ile buldular. Hem de bazı Müslümanlarının bile kafasını karıştıracak türden bir gol attılar :
Putlarin konuşmadığını, gözlerinin görmediğini zaten herkesin bildiğini söylediler. Putlar bize tanrılarımızı hatırlatsın diye varlar. Asıl mesele putun kendisi değil, temsil ettiği tanrılıktır dediler. Put havuzunu da bu şekilde yeniden geliştirmeye başladılar.
Mesela güzel bir cisim neden güzeldir? Sana göre güzelken başkasına göre güzel olmayabilir. İşte bu mecaz ve görece olușturan kavramların herbiri için put yaptılar.
Böylece güzel hissetmek isteyen ne istediğini, neye konsantre olacağını, hangi tanrı ile özdeş olacağını bilmiş oluyordu.
Bereket, liderlik, iletişim, muhabbet, șehvet, rızık, her bir Esma için bir put diktiler. Çünkü soyut kavramları somuta tașımanın tek yolu vardı, o da kavrama özgü put dikmekti ve bu zekice uygulama ile adeta ikna edici bir ters psikoloji uyguladılar. Bu sihirli kavramlar insanlığın hafızasından yok olmamaları için putlama yöntemi ile sonsuza kadar korunmalıydılar.
Tevhidin bu yaklaşım karşısında eli neredeyse çözülecek gibi oldu. Ama ayetler de artık esmalarla bezenerek inmeye de bașlamisti. Yani ihtiyaç duyulan yardım tevhidin tertibi üzerinden gelmeye başlamıştı.
Yine çok uzattım.
NEW age akımları moden putperestliktir.
2 ye ayrılabilir.
1- cahil düşük bilinç putperestler : puta yemek yedirmeye çalışacak kadar umutsuz kişiler ile, bir çekim yasası olumlamasının kendisine bir miras getireceğini sanarak inanmadığı sözleri söylerken ne kadar aptal göründüğünün farkına varamayanlar.
2- cahil ama bir tık üst bilinç putperestler : evet belli bir konsantrasyona ulașarak plasebo etkisi üzerinden dönüşüm geçirmeyi bașaran kişiler. Bu kişiler kerameti çekim yasasından bilebilirler. Tıpkı zenginlik putuna doğru tapinarak, mod yakalayan ve istediği zenginliğe ulaşınca kerameti de putun varlığından bilen birinin durumu gibi.
Put deyip te geçmeyin. Putların kendi hikayeleri ile pazarlanması new age akımlarından bile daha profesyonel olabilir. Sonuçta șairler putları için şiir yazıyorlar. Dinleyenler buyulenircesine Hayranlık beslemeye başlıyorlar. Başka bir versiyon ama aynı tekerrür.
Çekim yasasını kullanan - aklı başında - hiçbir birey keramet bu yasadadır demez.
Okuyorum okuyorum... Hiç birşey anlamıyorum. Retro, şu ictinizden bana da ikram edin
Hakaet değil de uygunsuz gibi. bu yakıştırma hiç olmadı sanki...Put kavramını kullanmak düpedüz hakaret olur.
Görüş belirtmek ayrı, yargılayıcı tutum ayrı. Sırat köprüsünde yürürken de endamın olsun,
Benzetmeleri yaparken ; arketip üzerinden, ilahi bir vasıfla istiyorsun demek yerine Put kavramını kullanmak düpedüz hakaret olur.
Çekim yasasını kullanan - aklı başında - hiçbir birey keramet bu yasadadır demez.
Asıl kerameti oldurabilmekte görür ve bunu da Tanrıcılık oynayarak değil, Tanrı parçacığından feyz alarak yapar.
New age akımı olarak ikiye böldüğün bu yazı ya eksik ya da kanal tedavisinde sinir bırakan doktor kadar baştan savma.
Hakaret değil de uygunsuz gibi. bu yakıştırma hiç olmadı sanki...
Domuz gibiyim maşallahDiș falan mı çektirdin sen!?
İşte ben de buna karşılık diyorum ki senin 'ısrarla tuttuğun' olarak gördüğün o put benzetmen benim özüm.Put demek, asla ihtiyacın olmayan, ama ısrarla orada tuttuğun bir aracı demek.
Aciz kalmıyorsun, o özelliği kullanıyorsun.Put demek, puta ait özellik sende de zaten var ama ișletmekte aciz kalıyorsun demek
Biliyor ve o da seni seviyorBenim onu sevdiğimi biliyor.
Güzel oldu. Heyecan kattı.Hakaet değil de uygunsuz gibi. bu yakıştırma hiç olmadı sanki...
Fetişizm yüzünden.elde edilmeye çalışılan her başarı bir put.Yani seni inkara sürekleyen imtihanı oluşturan bir unsur.
Ben, bende olanı kullanıyorum. Kendimi keşfediyorum. Öyle ya da böyle.. Bunun cahillikle ne ilgisi var ?
Bence doğru.Evet rezonansa falan dönsek lütfen.
Bu arada anladığım kadarıyla olay şu;
Urum bizim anlattığımız işleyişlerin kainatta var olmadığını söylemiyor. Anlattıklarımızın çekim yasası ismiyle piyasadaki popcorn hale indirgenmesini yanlış buluyor. Ya da bir çok farklı süreçten bilgi toplayıp neden adına çekim yasası dediğimizi eleştiriyor. Doğru mu?
Tam olarak buEvet rezonansa falan dönsek lütfen.
Bu arada anladığım kadarıyla olay şu;
Urum bizim anlattığımız işleyişlerin kainatta var olmadığını söylemiyor. Anlattıklarımızın çekim yasası ismiyle piyasadaki popcorn hale indirgenmesini yanlış buluyor. Ya da bir çok farklı süreçten bilgi toplayıp neden adına çekim yasası dediğimizi eleştiriyor. Doğru mu?
Peki bizim anlattığımızı nasıl adlandırılsiniz?Tam olarak bu
Kontrollü tezahürPeki bizim anlattığımızı nasıl adlandırılsiniz?
Düşünce gücü diye bir terim var. Ama onu da pazarlamacılar bayağı kullanmışlar.
Yani biz ne diyelim bu olaya.