createtherules ©
Kayıtlı Üye
Bana göre semavi dinlerdeki dua mekanizmasından Anadolu'daki adetlere kadar çekim yasası var ama bana göre bir şeyin var olması elbette onu yasalaştırmaz, ezoterik köklere dayandırmayalım tamam. Ben incelemiş olduğum kadarıyla tasavvuf kaynaklarında yer alan genel hattın çekim yasasını desteklediğini düşünürüm ama tasavvufta doyurucu bir hakimiyetim olmadığı için iddialaşmam.Bu yazılarını da bana çekim yasasının olmadığını söylüyor. Düşüncemi destekliyor.
Zaten yasa denmesi bile bence aşırı yanlış.
hipotezden öteye gidemez. Yasa olsa her şart ve koşulda işlevsel olması gerekir.
çekim yasasını bireysel yaklaşımlar ötesinde. Hangi ezoterik kaynak ya da hangi bilimsel kaynak ile açıklayabiliriz. Madem yasa ise inançtan çıkarmamız lazım.
Çekim yasasının varlığının doğru olduğunu düşünmenize iten teoriler nedir
Ama kendime şunları sorabilirim:
*Harfi harfine uyguladığım bir ritüelde eğer içten kuşkum varsa inandığımı ağzımdan zorla kendime tekrar ettirsem de bana sonuç verir mi?
*Bilinçaltı düzeyimde bir negatif kök inançla çarpışan x hedefimde, fırsatları yakalayabilmem için bilinç boyutunda algıda gereken seçiciliği yapabilir miyim?
*Telekinezi ile objenin hareketine inanıyorsam, düşünce ile durumların kıpırdamasına neden inanmayayım?
ve daha bir çok soru...
Adını koymayalım tamam ama madem bu faktör yok o zaman imajinasyonu, inanç koşulunu falan da tüm çalışmalardan kaldıralım.
Büyüyü bir robota kusursuz yaptırsak sonuç alır mıyız yani?