Duanın orjinali budur, çünkü 50ye yakın havass alanındaki kitaplardan kontrol ettim, elimde seçme formüller, okuma adetleri ve esararı hakkında kendimce hazırladığım 30Gb'a yakın döküman var, fakat insanların korkusu yüzünden paylaşmaktan çekiniyorum, Cumhuriyet'ten önce Osmanlı zamanında Anadolu insanı bu tür uygulamalarda zaten ileriydi, örnek vermek gerekirse; bebeklerin ve loğusa kadınların yattıları yerlerde yastıkları altına bir bıçak bırakılması ki bu uygulama şimdiki zamanda milletimiz tarafından unutulmuştur, esasında bıçağın iki tarafına da Berhetiye'nin barındırdığı 28 adet esma'nın bir kısmı yazılıyordu, böylelikle masum çocukları ve loğusa kadınları rahatsız eden dişi cinlerin şerrinden emin olunuyordu, şimdiki dönemde ise bu uygulama yerini sadece yastığın altına üzerinde hiçbir esma yazılı bulunmayan bir bıçak koyma usulü aldı. Bu uygulamaların çoğu Anadolu'da yaşayan Türk, Kürt, Tatar, Çerkez, Laz v.b. milletlerin OrtaAsya'dan getirdikleri fakat İslami inançlara göre ayrıca Havass ilmine göre birtakım yeni usüller katılarak oluşturulan Örf ve Adetlerimiz arasında zamanla yerini bulmuştur. Başka bir örnek ise kayıp sevgilinin biran önce kendisine geri dönmesi için bir dilek ağacına yine içinde birtakım esmalar barındıran ve kişinin annesinin ismi, kişinin ismi ve yıldıznamesine göre tesbit edilen ulvi ve sülfi hadimlerin havass ilmine göre derlenip tertip edilerek mektub-i şerifelerin asılmasıdır. Aklınızdaki sorulara cevap verebildiysem ne mutlu bana.