Hocam çok haklısınız , yazdıklarınızı anlıyorum şu an .
Evet hocam dinlerin hepsini araştırdım.
Zerdüştlük , Hristiyanlık , Yahudilik , Müslümanlık hepsi arka arkaya hep aynı konular hep aynı senaryolar. Benim ailem tam bir Müslüman. Artık bende onlara katılmak istiyorum inanmak istiyorum ama dediğim gibi herşey kurgusal geliyor bana saçma geliyor , ama Ateistte olmak istemiyorum çünkü evreni yaratmada büyük bi güç var , herşey tesadüfle olmaz. Evrim desen saçma , reenkarnasyon uydurma , işte bu konulara kafaya taka taka deliricem artık , çok teşekkür ederim saygılarımla.
öncelikle, yahudilik diye bir din yoktur. siyonizm vardır, fakat siyonizm de bir din değildir. ayrıca belirtme ihtiyacı hissediyorum; zerdüştlük birçok dinin oluşumunun temel sebebidir. bugün, zerdüştlüğü incelersen, islamın birçok ayetiyle açıkca örtüştüğünü görebilirsin, ölümden sonraki yaşam, dünyevi zevkleri vaad etme saçmalığı(huri) gibi. hatta birçok müslümanın ayetlerde geçmediği halde(en azından ben bilmiyorum) dile getirdikleri sirat köprüsü olgusu, temelde zerdüştlüğe dayanır. eğer bazı şeyleri anlayabilecek kapasiteye sahipsen, ortaya çıkan tabloyu eksiksiz görebilirsin.
neyse, konumuz bu değil, ama araştırdığını söylediğin için, belki ışık tutabilirim diye yazıyorum.
ayrıca evrim fikri saçma değil. ve evrim'in bilimsel kanıtları mevcut, evrim fikri tanrısallığı zedelemez, dindar olduğunu sanan garip insanlar evrimle ahura mazda'yı, allah'ı, yehuda'yı veya elohim'i karşı karşıya alma eğilimindedirler. çünkü algı seviyeleri farklıdır, o insanlara hak veriyorum. evrim tanrısal gerçekliği bile ortaya çıkarabilir, her şey tek bir özden meydana geldi, kaplarımız evreni yarattı ve boyutlar oluşturma eğilimine itildi gibi.
hatta reenkarnasyon'un uydurma olduğu kanısına nasıl varabildin? mahalledeki arkadaşlarının söylemleriyle mi? evliya falan demiş birisi, mevlana bile açıkca reenkarnasyona gönderme yapıyorken, araştırmaktan ve görebilmekten aciz insanların söylemleri mi belirliyor senin doğrularını?
yanlış anlama, eğer kendini yeterince iyi tanıyabilirsen birçok şeyi ayırt edebilirsin. dünya üzerinde çok az insan kendisini gerçekten tanıyabilir. ve o insanlar, genellikle; sanatın en yücesini insanlığa sunanlardır.