Ben bir de diyorum ki siz bunun büyü kategorisine kesin olarak girip girmediğini bilemezsiniz. Sadece sizin fikriniz olabilir bu da. Ne siz ne ben kesinlik belirtemeyiz zira kaynağı yukarıda saydığım hangisidir onu bilmiyoruz. Bu bilgi hangi kanaldan geldi, insanlarla paylaşılmasına izin verildi mi verilmedi mi bilmiyoruz.Dediğiniz gibi siz kendi fikrinizi belirtmişsiniz. Ben zaten Esma ile astral seyahat yapılmaz demedim.Nelerin büyü kategorisine girdiğini söyledim.
Bir kişi olmasını istediği bir şey için istediği duayı okuyabilir ama ebced hesabıyla belirlenmiş sayılarla,özel vakitlerde,istediği şey olana kadar belirli bir duayı,esmayı okursa o büyüye giriyor.
Ama kişi astral seyahate çıkmaya çalışırken istediği esmayı fayda sağlasın diye okuyabilir.
Ben de bir zamanlar buna büyü diyip geçiyordum ancak kesin bir şey söylemenin mantığı olmadığını daha iyi kavradım.
Doğrudur belki de bazı yasaklar çiğnenerek verilmiştir bu bilgi, doğrudur bu böyleyken büyü sınıfına giriyor.
Peki emin miyiz yasak kanaldan geldiğine? Hayır.
O halde kesin büyü diye kestirip atmanın da manası yok. Ne dediğim sanırım çok net, bir polemik meselesi de değil.