Sevgili tNitrotoluen ve Tai Chi Chuan öncelikle bu tür muallak konularda kesin bu günah bu sevap demiyorum, denilmesi de anlamlı olmuyor.
Belirli bir sayıda belirli bir amaç için okumayı öğrenmenin üç yolu var:
-İlk insan Adem'den aktarılanlardan (dimağımızda kalanlardan ''DNA hafıza kodları'' belki)
-Rahmani varlıklardan
-Diğer Varlıklardan
-Adem'in meleklerden bilgi ve ilim olarak üstün olduğu Kuran'da yazar. Meleklerin yaradılış itibariyle verilen görev ve görevin bilgisi kadar sınırlı, insanların neredeyse sınırsız yaratıldığı da bir gerçek. (İslamiyete göre)
Hal böyleyken bir çok sır ve bilgi de bize bu şekilde nesilden nesile aktarılmış olabilir? Olması da gayet muhtemeldir. Bunu da günah kategorisine sokamayız.
Büyü gibi gizli ilimlerin çoğu Harut ve Marut sayesinde öğrenildi. Bakara'da onların sadece yararsız ve negatif ilimleri öğrettiğine işaret eder.
Allah'ın adını anarak astrale çıkmak örneğinde olduğumuzdan aynı örneğe bakarsak bunun negatif ve yararsız bir bilgi olduğunu da zannetmiyorum. Kişisel fikrim elbette.
-Rahmani varlıklara örnek olarak, harflerin, ayetlerin vs. görevlileri sayılabilir. Allah'a dua edilir, mesela şunun sırra vakıf olmak, görevli olmak vs. istiyorum diye. Bunu da Allah için kullanacağını belirtirsin mesela (lafın gelişi basit örnek)
Sana bir görevli gelip belirli şifreler verebilir. Bu şifreler herkesin bildiği herkesin okuduğu ve gördüğü şeylerin belirli zamanlarda belirli sayılarla uygulanmasıyla kırılır. Özel geçiş izni gibi bir şey. Bunları yaymak iznin var mıdır yok mudur o da sana belli edilir. Bazı insanlar vardır ki para pul, şan şöhret peşinde değildir gerçekten de. Kendilerini kainat düzenine, iyiliğe, şifaya, Allah'a adayan insanlardır. İnsanlar yardımı da görev bilirler. Günümüzde de vardır belki böyle insanlar.
Hal böyleyken buna kesin günah veya sevap diyemeyiz.
-Diğer varlıklar da herkesin malumu.. Onlar ve verdikleri hakkında da herkesin malumu..
Kısaca ben kendi bildiklerim ve kendi düşüncelerime göre bu konuda örneği verilen bir esma ile astral seyahat yapabilmeyi günah kategorisine bu kadar net fetva verir gibi sokulmasını mantıklı bulmuyorum. Herkes kendini iyi hissettiği ve aklına yatanı yapar. Günah sevap olayı da Allah'ın bileceği iş, ben sen o biz siz onları aşan bir durum. Kuran'da net bu günahtır diye yazan bir şeyin uyarısı verilir, elbette buna karşı çıkmanın anlamı yok. Ama diğer türlüsü oldukça karışık, neyin günah neyin sevap olduğunu bu konuda ayırmak oldukça zor..