Öncelikle ben de sizin fikrinizden yola çıkarak kendi fikrimi söyleyeceğim ve böylece ikimiz de birbirimize saygısızlık etmemiş olacağız.Öncelikle cadılar da insandır bu düşünceyi atmak istemiyor kimse kafasından.Cadılar insandan farklı bir tür değildirler.Bizler de yemek yiyor,şakalaşıyor,ders çalışıyor,sınavlarımıza giriyoruz.İsteyen istediği dinde istediği inancını da sürdürmeye devam ediyor.Şeytana yakın olmak diye tabir ettiğiniz durum Wicca da başta olmak üzere çoğu anlayışta yoktur.Yapılan büyüler ve ritüeller tabiri caizse sizde dua ve ibadeti karşılar.Müslüman,Hristiyan olup da cadı olanlar da ise şeytana yakın olma durumu gerek İncil'de gerek Kur'an-ı Kerim'de doğrulanıyor.Bu uygulamaları devam ettiren kardeşlerimizin ise zaten her şeyi bilerek yola başladıklarını ve sizin ikazlarınızın onların kararlarını değiştireceğini düşünmeyin lütfen.Herkes ne yaptığının ve inandığı inançta cezasının ne olduğunun farkında.
İkincisi cadılık; bir şeyleri kolay yoldan elde etmek isteyen insanların yapabileceği gibi bir düşünce yapısına sahip değildir.Belli bir mevkiye gelmek için belki 5 yıl belki 10 yıl harcarsınız ama cadılık bütün bir ömrünüzü kapsayan uygulama biçimidir yani sizin günlük hayatınızdaki iş yapma kapasitenizin çok çok üstünde.Zaten iki günde hemen büyü yapayım diyen bir insanın başarıya ulaşması imkansız gibidir.Tüm ömrünüzü inandığınız şey için harcarsınız.Ve inanın gerek cadılar gerek Wicca'lar bu fedakarlıkları karşısında biran bile pişman olmazlar.Siz nasıl idealleriniz uğruna,inandığınız varlık için tüm bir hayatınızı biçimlendiriyorsunuz; cadılar da aynı şekilde bu faaliyeti gerçekleştirirler sadece sizin düşündüğünüzden biraz daha farklı bir biçimde...
Üçüncü olarak niye ister demişsiniz.Şöyle açıklayayım cadı olmak için ani bir istek duyan ve sadece olmak isteyen olmayı göze alamayan ya da sabredemeyen kişiler zaten cadılığın kendilerine uygun olmadığını anlarlar.Çok kişiyle konuştum,görüştüm çoğu küçüklüklerinden beri farklı olduklarını biliyorlar, günlük hayatta yaşanılan şeylerden farklı şeyler olduğunu.Cadı olmayı göze alan bir insanın zaten farklı olduğunu ya da farklı olmak istediğini bilirsiniz.Şuan nasıl size normal insanlardan farklı olmak saçma geliyorsa;onlara da normal olmanın saçma geldiğini bilmenizi isterim.