Selam arkadaşlar. Bu konuyu önceden dikkatlice okumuştum ama bir uygulama yapmamıştım. Acemiyim.
3 gün önce çok ilginç bir olay oldu, Uygulamalardan birini acil olarak yaptım ve ilginç bir sonucu hemen gördüm. Sonuç şu açıdan ilginçti; istenilen elde edildi ama istenilen aceleyle kabaca istendiği için işe yaramadı:
Yeğenim,ben ve 2 aile büyüğümüz 2 gündür il dışındaydık, geleceğimiz gün sokakta bir yavru kedicik bulduk (pisliğin birisi arabasının altına giren kediyi kuyruğundan tutup çekip kenara attı, sinir olmuştum, o yavruyu alıp aceleyle bir petshoptan kafes mama falan alıp arabaya koydum ve yola çıktık) il dışından aracımızla dönüyorduk,mola verdik,çay kahve sonrası yavru kedinin çişini falan yaptırdık vs vs , kedinin malzemelerini arabanın bagajına geri koyduk, bagajla uğraşırken o sırada yeğenim elindeki omuz çantasını arabamızın tam üstüne koymuştu, dalgınlıkla çantasını almamış, kapıları kapadık, yolumuza devam ettik.. Taa ki 50 km yol gittikten sonra yeğenim çantasının olmadığını farketti. Gece vakti arabanın ışıklarını yakıp içini aradık, kenara çekip koltuk altlarına bagaja heryere baktık çanta yok. Çantada cep telefonu vs .. önemli şeyleri var. Çok üzülü.
Arabanın üstünde unuttuğunu hatırladık, Geri dönecek yer bulup, 50 km daha gidip mola verdiğimiz benzin istasyonuna sorup gerekirse kamerasına bakalım dedik.
Stresliyiz, gece yarısı, zaman kısıtlı..
Aklıma yukarıdaki semboller geldi, bu sayfayı açıp uygun bir sembol var mı diye baktım
Mis - İhtiyacınız olanı, aradığınız şeyi, işe yarayabilecek durumları bulmada koruma ve yardım. Hedefe ulaşmanın yolunu ve ne için çabalamanız gerektiğini gösterir. Bunu buldum
Heralde kayıpları bulmak içindir bu dedim
Bir elementle nasıl aktive edip nasıl ne yapacaktım?
Daracık arabanın içinde gece gece annemlerin yanında dönüş yolunda kısıtlı zamanda bunu nasıl uygulayacaktım?
Yeğenim çok üzülüyordu çantasına.
Sembolü parmaklarımla havada çizdim, Cebimdeki çakmağı çıkardım, 2 parmağımı çakmakla 2 saniye yaktım,
canımı acıttım, acının enerjisi kullanılsın istedim, tekrar tekrar çizdim. Ve çantayı acilen bulmayı istedim. Çantayı bulalım bulalım….
Neyse mola yerine döndük, kameraya baktık, gerçekten biz arabaya binerken çanta arabanın tam üzerindeyken hareket ediyouz ve gözden kayboluyoruz.
Dörtüleri yakarak sağ şeritten yavaş yavaş ilerledik, arabanın üstünden çantanın bir yere düşmüş olması gerekiyordur diye düşündük ve düşündüğümüz gibi oldu.
Çantayı birkaç dakika sonra yolun tam ortasında bulduk, yerden çantayı aldık…
İçi bomboştu.
Çantanın sapı epey sökülmüştü ama içi boştu.
Ne telefon ne cüzdan, ne parfüm, gözlük, kalem.. hiç birşey yoktu. Sadece kırmızı kalemin içi boşalmış mürekkebi dökülmüş onu da kan zannettik zaten panikledik,ilerde jandarmaya sorduk bu kan değil ya oje veya kalem ezilmiş dedi,
Çok şaşırdık ve anlayamadık. Bir araba üzerinden geçmiş olsa içinde telefonun veya parfümün kırık parçaları olur. Zerre yoktu.
Yani çantayı bulayım bulayım derken çantayı bulduk ama boş bulduk

Eğer bu sembol ihtiyacımız olanı bulmaksa ihtiyacımız çanta değil içindekilerdi, isteğimizi tam tamına olması gereken kelimeleri söyleyerek “çanta ve içindekiler” mi demeliydik?
Eğer öyleyse bu semboller her ney ise ihtiyacımız olanı getirmeye gücü yetiyor ama neyi kastettiğimize gücü / aklı yetmiyor mu ?