Allah cc tanrı'nın belasını versin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tanrı kelimesi Tengriyi ifade etmez. Anlamı değişmiştir. Pide kelimesi Periye dönüştü diyelim zaman içinde. Periye peri demek hakaret olur mu diyeceksin? Biraz mantık lütfen biraz düşünce. Tanrıyı sizin gibi bir irade olarak algılamak onunla empati yapmaya çalışmak en büyük yanlıştır önce bundan arının, sonra seçicilikten bahsetmekten vazgeçin. Söz oyunlarına gerek yok.

İyi'de kur'an hiç değişmemiştir o halde o'na teslim olun sözlere değil.:driving:

Bazıları için Allah çok önemli ve özel bir isimdir.
bu yüzden heryerde kullanılmaz o yüzden tanrı-yaratıcı ismi kullanılıyor.
bunda bir sakınca göremedim ben

Daha öncede dediğim gibi bırakın isteyen istediğini desin tartışmalar saçma gelmeye başladı bana .

Daha öncede dediğim gibi bırakın isteyen istediğini desin tartışmalar saçma gelmeye başladı bana .

Seviyeli tartışma iyidir'de saçmalığa doğru gittiği doğru gibi gözüküyor bir inatlaşma olsun diye açmadım bu konuyu her nefs kendinden sorumlu bunlar benim doğrularım herkes kabul edecek diye birşey yok ne derseniz deyin arkadaşlar size kalmış.

Ben bır türk olarak her zaman ALLAH diye andım ister turkce olsun ıster baska bıl de ben gunde 5 kez ALLAHU EKBER diye baslayan ezanla buyudum amerıkada da ezan boyle okunur sibiryada da herseyın basında ALLAH a sukur ıyıyım,ALLAH razı olsun,ALLAH a emanet ol gıbı gunluk hayatımızda kullandıgımız andıgımız o isimi tanrı olarak kabul etmek bencede basitlestirmek veya daha havalı hale getirmek herneyse artık saçma gelıyor arkadaslarında soyledıgı gını Kuran da bu gune kadar hiç tanrı ismine rastgelmedim bence zaten 99 tane cok guzel ismi varken bosverelım tanrı ısmını ıyı seneler herkese...

"İyi ve yerinde söylenmiş söz muhatabı olan kulaklar için armağan iken; sukûtun armağanı sadece sahibine olur.

onun için derviş susar.onun için sanatkar susar.
Birinin kalbi konuşur, ötekinin emeği!!"
Biraz konuşayım dedim belki erken, belki'de geç kaldım
Söylenmesi gereken sözleri bekletmemek adına yazıyorum ve umarım ve inşaallah bir işe yarıyorlar'dır.

şu an zaman imdat diye bağırıyor yeter artık...

Herkes ölünce
Bir boş evren
Acı bitmiş
“Yokluk” şefkatiyle sarmış herkesi
Sonsuz bir huzur sessizliği
Ne ağlayan annesiz kalmışlar
Ne nerde evladımız diyenler
Herkes kendinden kurtulmuş
Herkes herkesten kurtulmuş
iyilik edecek kimse kalmamış
Kötülük sona ermiş

bu zamana gelmeden bir şeyler yapmak istedim hepsi bu

"İyi ve yerinde söylenmiş söz muhatabı olan kulaklar için armağan iken; sukûtun armağanı sadece sahibine olur.

onun için derviş susar.onun için sanatkar susar.
Birinin kalbi konuşur, ötekinin emeği!!"
Biraz konuşayım dedim belki erken, belki'de geç kaldım
Söylenmesi gereken sözleri bekletmemek adına yazıyorum ve umarım ve inşaallah bir işe yarıyorlar'dır.

şu an zaman imdat diye bağırıyor yeter artık...

Herkes ölünce
Bir boş evren
Acı bitmiş
“Yokluk” şefkatiyle sarmış herkesi
Sonsuz bir huzur sessizliği
Ne ağlayan annesiz kalmışlar
Ne nerde evladımız diyenler
Herkes kendinden kurtulmuş
Herkes herkesten kurtulmuş
iyilik edecek kimse kalmamış
Kötülük sona ermiş

bu zamana gelmeden bir şeyler yapmak istedim hepsi bu

kEŞKE KONUNUN BAŞINA BUNU YAZSAYDINIZ GERÇEKTEN GÜZEL :):hurray:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri