Allah cc tanrı'nın belasını versin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

birkapıdağ

Banlı Kullanıcı
Bu sözü bir üstad söylemiş iyikide söylemiş.
Dua’larımız neden kabul olmuyor…
Son dönem söylemlerinde bir tanrıdır tutturulmuş gidiyor ve maalesef bizler bu olguyu kanıksamak üzereyiz bu konuda Aklı olana bir laf yetişir diyerek başlamak istiyorum

İsimlerin en güzeli Allah'ındır. Öyleyse O'na bunlarla dua edin. O'nun isimlerinde 'aykırılığa (ve inkâra) sapanları' bırakın. Yapmakta oldukları dolayısıyla yakında cezalandırılacaklardır." (A'raf Suresi, 180)

en güzel isimler allah ındır 99 tane güzel ismi vardır allah c.c ve bunların içinde tanrı diye bir isim yoktur..
Bakınız: tanrı'nın dişisinede tanrıça denilebiliyor yani erkek dişi, doğmuş doğrulmuş v.s ama Allah -sümme haşa binlerce haşa- Allahca v.s var’mı yok!. Allah Allah illa da Allah! tek de tek başı ve sonu olmayan. Oysa tanrı kelimesi mana ve anlam olarak bu kadar yükü kaldıramıyor maalesef. Daha yüzlerce örnekle bu durum açıklığa kavuşturulabilinir gerek ayet’lerle gerek hadis’lerle.

(tanrıların tanrısı, altından ve ahşaptan oluşan putumuz, dün gece saatlerinde tahtakurularının baskınına uğradı. yeni tanrımız haftaya oluşacaktır ve demir bir işlemeyle süslenecektir):sifone:

Unutmayalım cahilliğin sınırı yoktur ama aklın sınırı vardır.
Bu ve bunun gibi bidat ve hurafelerden uzak durarak işin aslını bilerek
Allah’tan bir şey istemek yani dua etmek;
“Beni çağırın (dua edin) size icabet edeyim”
Peki tanıdığımız bir Yaratıcıyamı dua ediyoruz;
Resulullah bir hadisinde “Eğer Allah’ı (c.c) hakkıyla tanısaydınız, duanız hürmetine dağlar yerinden oynardı” buyuruyor.
Ve ;
Resulullah (s.a.a) Ebuzer’e vasiyetlerinde şöyle buyurdu: “Ya Ebazer, amelsiz dua eden, bağsız yayla ok atan kimseye benzer.”[47]
O halde para vermeden manavdan bir bağ maydanoz alamayan biz amelsiz dua edemeyiz etsek’te ne kadar ehemmiyeti var öncelikle dini O’na tahsis edip Namaz'larımızı kılmalıyız.
O, Hayy (diri) olandır. O'ndan başka ilah yoktur; öyleyse dini yalnızca Kendisi'ne halis kılanlar olarak O'na dua edin. Alemlerin Rabbine hamdolsun. (Mü'min Suresi, 65)
Ve istemenin tür’ü;
... İnsanlardan öylesi vardır ki: "Rabbimiz, bize dünyada ver" der; onun ahirette nasibi yoktur. Onlardan öylesi de vardır ki: "Rabbimiz, bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik (ver) ve bizi ateşin azabından koru" der. İşte bunların kazandıklarına karşılık nasibleri vardır. Allah, hesabı pek seri görendir." (Bakara Suresi, 200-202)
"Kadınlara, oğullara, kantar kantar yığılmış altın ve gümüşe, salma güzel atlara, hayvanlara ve ekinlere duyulan tutkulu şehvet insanlara 'süslü ve çekici' kılındı. Bunlar, dünya hayatının metaıdır. Asıl varılacak güzel yer Allah Katında olandır." (Al-i İmran Suresi, 14)
Bütün bunların ışığında biraz amel biraz yumuşama göstermeliyiz Kalp kazık gibi ise dua nasıl kabul görür bütün gün emrolunduğumuz üzre namaz’larımızı kılıyoruz ve buna devam ediyoruz sonra ;
Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin. Şüphesiz O, haddi aşanları sevmez. (A'raf Suresi, 55)
Son olarak bir tecrübeyi misal getirelim “Gece namazı (teheccüd) iki rekat kılıyoruz sonra kimsenin görmeyeceği bir oda’da (YA BAİS) esmasını gözlerimiz kapalı 1000 defa çekiyoruz sonra iki rekat namaz kılıp ikinci rekatın son secdesinde secde halinde üç defa: “Ya Allah, ya Rebbah, ya Seyyidah” deyip meşru olan isteğimizi niyaz ediyoruz ve buna bir hafta devam ediyoruz (ilk zamanlar sabahları kalkıldığında biraz asabi olabilirsiniz aldırmayın ve sakin olmaya çalışın) Görelim Allah cc ne eyler Esen kalın.;)

Allah'ın 99 ismi arapça sıfatlardan ibaret değil mi? Madem en güzeli anlayarak anlam katarak söylemek; ne diye arapça söylüyoruz? Ne anlamı kaldı? Allah'a Tanrı diye hitap etmek ayıp birşey olmadığı gibi garip veya anormal de değildir gayet normaldir ve eğer bir iletişim olacaksa bir zararının da olması akıl karı olamaz.

Bu sözü bir üstad söylemiş iyikide söylemiş.
Dua’larımız neden kabul olmuyor…
Son dönem söylemlerinde bir tanrıdır tutturulmuş gidiyor ve maalesef bizler bu olguyu kanıksamak üzereyiz bu konuda Aklı olana bir laf yetişir diyerek başlamak istiyorum

İsimlerin en güzeli Allah'ındır. Öyleyse O'na bunlarla dua edin. O'nun isimlerinde 'aykırılığa (ve inkâra) sapanları' bırakın. Yapmakta oldukları dolayısıyla yakında cezalandırılacaklardır." (A'raf Suresi, 180)

Yapılan duayı kabul edip etmeyeceğini sadece O bilir.

Bu durumda saf kalbiyle ya da tüm samimiyetiyle ne isimle anarsa ansın O'na dua eden midir inkar eden yoksa Rab adına kulun duasını reddetme cüretine kapılan mı :)

Riyazüs Salihin ciltleri vardı bir zamanlar, Diyanet'te belki hala vardır. Temin edebilirseniz göz atmanızı tavsiye ederim :) İyi seneler

Allah'ın 99 ismi arapça sıfatlardan ibaret değil mi? Madem en güzeli anlayarak anlam katarak söylemek; ne diye arapça söylüyoruz? Ne anlamı kaldı? Allah'a Tanrı diye hitap etmek ayıp birşey olmadığı gibi garip veya anormal de değildir gayet normaldir ve eğer bir iletişim olacaksa bir zararının da olması akıl karı olamaz.

Allah cc ye tanrı demek ayıp'tan,garipten,anormallikten öte bir durumdur ayrıca konu arapça yada türkçe değildir tanrı kelimesi eski türkçede (tengri)den gelir.Tengri, Eski Türkçede Tanrı, Gökyüzü; Eski Türklerin ve Moğolların inancı Tengricilik'de Gök Tanrı'sı(Kök Tengri), ya da Gök'ün yüce ruhudur. Görülüyorki tengri islam inancına terstir :driving:

Herkes kendi davranışlarından sorumludur. Yaklaşımınızı hiç hoş bulmuyorum. Allah'a Tanrı denmesine karşıysanız ve bunu niye yaptığınızı savunabilecek bilinçteyseniz, birine beddua etmenin de ne kadar kötü olduğunu da gayet iyi biliyorsunuzdur. Bırakın herkes nasıl biliyorsa öyle yapsın, bu sitede kimse kimsenin iradesinde değil. Kimseyi yargılayarak bir sonuca varamazsınız. Haklı olsanız dahi tavrınız sizi haksız çıkarır.

Yapılan duayı kabul edip etmeyeceğini sadece O bilir.

Bu durumda saf kalbiyle ya da tüm samimiyetiyle ne isimle anarsa ansın O'na dua eden midir inkar eden yoksa Rab adına kulun duasını reddetme cüretine kapılan mı :)

Riyazüs Salihin ciltleri vardı bir zamanlar, Diyanet'te belki hala vardır. Temin edebilirseniz göz atmanızı tavsiye ederim :) İyi seneler

Riyazüs salihin bir ölçü olamaz çünkü genele hitap etmez lemalar ve şualarda öyle ayrıca zaten Allah cc kendi isimlerini kendi bildirmiştir bunun dışında ben illa O'na şöyle seslenmek istiyorum diyorsanız siz bilirsiniz :D

Not; Yoksa din eksik'mi geldi'de biz tamamlayacağız;)

Herkes kendi davranışlarından sorumludur. Yaklaşımınızı hiç hoş bulmuyorum. Allah'a Tanrı denmesine karşıysanız ve bunu niye yaptığınızı savunabilecek bilinçteyseniz, birine beddua etmenin de ne kadar kötü olduğunu da gayet iyi biliyorsunuzdur. Bırakın herkes nasıl biliyorsa öyle yapsın, bu sitede kimse kimsenin iradesinde değil. Kimseyi yargılayarak bir sonuca varamazsınız. Haklı olsanız dahi tavrınız sizi haksız çıkarır.

Elbette kimse kimsenin iradesinde değil bu benim düşüncem ve araştırmalarım kabul görür veya görmez burada beddua işin neresinde anlamadım ayrıca kimseyi yargılamadım siz öyle anlıyorsanız bilemem:oops:

Sevgili kardeşim binkapıdağ hiç uğraşma anlatmaya insanlar anlamak istediklerini anlarlar daha bir müslüman olarak Allah ve tanrı kelimesinin farkını bilmeyen kişilerin şerrinden Allah korusun.
Günümüzde bir çok kişi daha sosyetik oluyor diye isimlerin en güzeli bütün bildiğimiz bilmediğimiz vasıfları taşıyan Allah cc yerine tanrı kelimesini kullanıyor.Birde ne gariptir bu kişilerin işeri hep rast gider bunuda anlamış değilim.Allahımın bildiği vardır bir hikmet.
En basit bir kezde ben söyleyim
Tanrı kelimesi bir çok ilahı gösterir ve her bir tanrı başka şeyden sorumlu tutulur oysa Allah cc ise herşeye hakim ve herşeyden sorumlu demektir.

Sevgili kardeşim binkapıdağ hiç uğraşma anlatmaya insanlar anlamak istediklerini anlarlar daha bir müslüman olarak Allah ve tanrı kelimesinin farkını bilmeyen kişilerin şerrinden Allah korusun.
Günümüzde bir çok kişi daha sosyetik oluyor diye isimlerin en güzeli bütün bildiğimiz bilmediğimiz vasıfları taşıyan Allah cc yerine tanrı kelimesini kullanıyor.Birde ne gariptir bu kişilerin işeri hep rast gider bunuda anlamış değilim.Allahımın bildiği vardır bir hikmet.
En basit bir kezde ben söyleyim
Tanrı kelimesi bir çok ilahı gösterir ve her bir tanrı başka şeyden sorumlu tutulur oysa Allah cc ise herşeye hakim ve herşeyden sorumlu demektir.

Hay ALLAH cc senden razı olsun duygularıma tercüman oldunuz işin özüne bakmıyorlarda nerelere takılıyorlar anlamakta zorluk çekiyorum

Doğru kişiye göre değişir fakat hakikat tektir.İsmi Allah da olsa tanrı da olsa Önemli olan şey O' nu nasıl hissettiğindir (niyettir) Bir üstatda şöyle demiştir: başkasının dinini yadırgayan kendi dinini anlamamıştır. Sonuçta bütün dinlerin özü aynıdır. Eğer her dinin ve her aracın amacı hakikate ermekse neden bu küçün şeylere bu kadar takılıyoruz ki.Eğer konuşma özürlü olsaydık ne diyecektik o zaman? o zaman yaratıcıya inanmamışmı olacaktık?

size kesinlikle katılmıyorum bence önemli olan ismi değil kalbinizdeki yeri ve karşılığıdır.Allah deyip inanmadıktan sonra ne anlamı var Allah veya Tanrı demenin...

Bu konu neden bu kadar tebgi almis anlamiyorum,mesele birilerinin Tanri cümlesini tercih ediyor olmasi degil.
Allah, O'nun zat ismidir,
Ama O "Subhandir" denildiginde yine O'nu adi ile anmisizdir ama bu defa detayi yogundur..O Rahmandir diye anildiginda merhametinin herseyi kusattigini anlamis ve anlatmis oluruz,vsa vsa...Ayeti kerimede derki, isrer Allah deyin ister Rahman ama anin...
Simdi O'nu anlatan ve öven o kadar ismi (sifati) var iken Tanri demeyi bazi musluman kardeslerimiz ben dahil,kabul etmeyebiliri ,kabul etmemekden ziyade bunu yetersiz bulabiliriz, bunda bir sikinti ardniyet yokki..
O'nu ancak sifatlari ile taniyabiliriz,Ben Kerim'im demese ben ne bileyim Kerim oldugunu,biliyorum ve O'nan istiyorum..
Ben Tevvab'im demese ben ne bileyim beni her ne yaparsam aff edecegini,
O sifatlari ile kendisini tanitiyor kuluna..Tanri cümlesi ise cok yalin kaliyor..
Ben sahsen Rabbime hic"Tanri" demedim, demek istemedim, cünki bu cümlede bir yakinlik bulamiyorum, Rabbimi tanitan bir sifat bulamiyorum..Insan Rabbini tanimak istemezmi? Müslüman Yaradanini onun sifatlari ile tanir...
Ben konuyu paylasan arkadasin ardniyet tasidigina yada huzursuzluk cikartmak istedigine dair hic birsey sezmedim...

Sevgiyle kalin...

Arkadaşlar Bu düşünceye neden bu kadar karşı çıkıyorsunuz anlayamıyorum herbirinize tek tek cevap'ta verebilirim ama konuyu şöyle bağlayabilirmiyiz acaba
Biz müslüman'ız "Müslüman lugat manası = Allah'a teslim olan demektir. Şimdi madem Allah cc 'ye teslim olduk o halde Kur'anı kerime bakalım ve arayalım tanrı kelimesi varmı yokmu eğer varsa herkesten özür diliyorum ama yoksa bu manasız itirazları bırakalım ve hakkıyla Allah cc ye teslim olalım haydi bakalım kolay gelsin.

Doğru kişiye göre değişir fakat hakikat tektir.İsmi Allah da olsa tanrı da olsa Önemli olan şey O' nu nasıl hissettiğindir (niyettir) Bir üstatda şöyle demiştir: başkasının dinini yadırgayan kendi dinini anlamamıştır. Sonuçta bütün dinlerin özü aynıdır. Eğer her dinin ve her aracın amacı hakikate ermekse neden bu küçün şeylere bu kadar takılıyoruz ki.Eğer konuşma özürlü olsaydık ne diyecektik o zaman? o zaman yaratıcıya inanmamışmı olacaktık?

Bilenlerle bilmeyenler bir olmaz bunu Allah cc söylüyor. Ben üstad'dan bahsediyorum Sözlük karşılığı; Bir işin ehli, belli bir aşamayı aşmış takdire değer kişi öyle her önüne gelen üstad olamaz yada olur ama eksi yönde ebu cehil de kendine göre bir üstad birde kafirun suresini nereye koyacağız "le kum dini kum veliyeddin" dinde hoşgörü zırvalarını tartışmayacağız umarım.:banghead:

Bu tavır hiç hoş değil.
Ben ikisine de inanmıyorum.
Bu durumda tüm semavi dinlere bela okuyacak hakkı kendimde bulabilir miyim?

Benim gibi bir kafirin sözleri ne kadar boş gelcek size ama;
bence babanıza kimlikte adıyla hitap etmekle ona baba demek arasındaki fark neyse bu da o dur.

''Unutmayalım cahilliğin sınırı yoktur'' bu söz yazıda beğendiğim tek cümle.

arkadaşlar Allah veya Tanrı yada yaratan deseniz bu durum değişmez sizin kalbiniz bir hazineyse O sesinizi duyacakdır bunu kurallarında yapar siz iş istersiniz hemen olacak kaide yok aşk istersiniz ertesi gün bakarsınız olmamış bırakında bunu O düşünsün müslümanıda bir hristiyanıda tanrı hristiyanların dualarınıda kabul ediyor eğer öyle olmasaydı koca bir dünya helak olmuşdu biz hangi yönden şanslıyız peygamber efendimizin ümmeti olduğumuz için.
bu yüzden bırakın herkes kendi dinini nasıl istiyorsa öyle yapsın...

Bu tavır hiç hoş değil.
Ben ikisine de inanmıyorum.
Bu durumda tüm semavi dinlere bela okuyacak hakkı kendimde bulabilir miyim?

Benim gibi bir kafirin sözleri ne kadar boş gelcek size ama;
bence babanıza kimlikte adıyla hitap etmekle ona baba demek arasındaki fark neyse bu da o dur.

''Unutmayalım cahilliğin sınırı yoktur'' bu söz yazıda beğendiğim tek cümle.

Kafir örten,saklayan,gizleyen manasındadır hatta araplar çiftçilere kafir derler tohumu toprağın altına sakladıkları için her neyse siz bir ateist'misiniz anlamadım eğer öyleyse yukarıda da dediğim gibi le kum dini kum veliyeddin ama değilseniz islam dinini ve o dini kabul etmek için imanı bir araştırmanız lazım ayrıca bela okuma konumunda değilim emri-bil maaruf konumundayım ;)
ve evet ;)cahilliğin sınırı yoktur tekrar etmekte fayda var:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri