La-edri
Kayıtlı Üye
manevi zenginlik bize neler kazandırabilir açıklarsanız sevinirim
Özgürlük !!
manevi zenginlik bize neler kazandırabilir açıklarsanız sevinirim
Özgürlük biraz açarmısnız lütfen zaten özgür değilmiyiz ??Özgürlük !!
Madde ve maddiyata bagimli bir insan nasil özgür olabilir?Özgürlük biraz açarmısnız lütfen zaten özgür değilmiyiz ??
Söylediğiniz her şeye katılıyorum lakin siz zenginlik ve özgürlük konusunu tasavvuf olarak manevi açıdan bakarak ele almışsınız bence bu başlık altındaki konuda kimse manevi zenginliği ya da Ma’nevi özgürlüğü aradığını düşünmüyorum elbetteki söylediklerinizin her harfi doğru ama maneviyatı arayan bulabileceği yerde bellidir zaten bunun için forum sitelerine gerek yoktur diye düşünüyorum dolayısıyla sizin verdiğiniz o kıymetli bilgiler maneviyat içerikli ama aranan zenginlik dünya zenginliğidir sebebi de şudur ki Allah insanları türlü türlü çeşit çeşit yaratmıştır elbetteki maneviyatı arayanlar olduğu kadar da dünya zenginliğinide arayanlar olacaktır bu yüzden de kimseye bir şey söylemeye hakkımız yok diye düşünüyorum sonuçta herkes dönecek Allah’a hesap verecek dolayısı ile Allah’tan dünyada iken de mal mülk zenginlik istemenin zenginliği araştırmanın da olumsuz bir tarafı kesinlikle yokturMadde ve maddiyata bagimli bir insan nasil özgür olabilir?
Insan yaradilisi geregi hem maddi hem manevi gücü kuvveleri olan bir varliktir.
Maddi zenginlik size herseyi verebilir (mümkün mertebe) ama size kendi özünüzü veremez .Kendinize hakim yada sahib degilseniz nasil özgür olabilirsiniz?
Manevi zengin bir insan özgürdür cünki herseyden önce kendisine sahibtir kendisi ile beraber herseye hüküm edebilir. Insan yaradilisi geregi bu özelleige sahibtir.Insanin maddi varligi bu dünya icin gecerlidir manevi varligi ise sonsuz ve sürekli tazedir.
Isin aslinda yukaridaki türde ki esma calismalari asla maddi bir getiri icin yapilmaz, esmalar ile kimler manevi calismalar yapar? Dervisler, siz hic maddiyat icin dua eden bir dervis örnegi gördünüz mü? Peki bu adamlar bilmezler mi maddiyati da istemeyi. Onlar esmalrin gücünü biliyor ve maddiyata tamah dahi etmiyorlar neden etsinler ki... Basindaki maddi gözler ufuga kadar görür ya manevi gözün?
Maddi kulaklarin saadece alabildigi frekansa kadar isitir, ya manevi kulagin ?
Maddiyat dünyevi bir kaynaktir bedene aittir.Zaman ve mekan hapsindesin demektir. Maneviyat ise zamansiz ve mekansiz var olamktir...Özgürlük! Sonsuz ve her dem taze özgürlük.
Madde zengini kendisine bir jet alir ucar manevi zengin ise kendi kanatlari ile ucar...( Ucmak burda bir metafor degil ciddi ve gercek manada zamanda ve mekanda hareket edebilmek).
yahu arkadaş bu parayı bulmak ne kadar zor olmuş ne hale geldik
Maddi zenginlik için Vakıa Suresi de okunuyor diye biliyorum çoğunuz duymuş olmalısınız bunun doğruluğunu sorgulamak haddime değil ancak tabi herşeyin doğrusunu Allah bilir, maddi anlamdaki zenginlik için böyle bir Esma dua ne kadar etkili olabilir bu konuda emin değillm ama "nasip" diye bir mesele var bu anlamda zenginlik için bu daha etkilidir diye düşünüyorum.yahu arkadaş bu parayı bulmak ne kadar zor olmuş ne hale geldik
inanın bana o kadar çok şey yaptımki tahmin bile edemezsiniz bildiğiniz hatta bilmediğiniz daha neler neler ama kaderimi kıracağım umudum var araştırmaya devamMaddi zenginlik için Vakıa Suresi de okunuyor diye biliyorum çoğunuz duymuş olmalısınız bunun doğruluğunu sorgulamak haddime değil ancak tabi herşeyin doğrusunu Allah bilir, maddi anlamdaki zenginlik için böyle bir Esma dua ne kadar etkili olabilir bu konuda emin değillm ama "nasip" diye bir mesele var bu anlamda zenginlik için bu daha etkilidir diye düşünüyorum.
aslındabu söylediğinizi yapan bir abim vardı bir defa ticarette batmıştı ama öyle böyle değil hatta demiştiki yağmurda eşya alacak paramız yoktu kartonların üzerinde yattık ailece demişti sonra sabah namazından ve ezanın sesinin içeriye girmesinden falan bahsetmişti ama bu durum sanırım herkeste aynı etkiyi yaratmıyorZenginlik için, sabah namazlarını kıldıktan sonra güneş doğana kadar Kur'ân-ı Kerîm okumanızı tavsiye ederim. Bunu düzenli yaparsanız eğer çokça yardım görürürsünüz.
İkinci önerimde 4444 Salat-ı Tefriciye dir. Ne bir eksik ne bir fazla okunur. Tam sayısı tutturulmalıdır. 1-3-5-7 günde tamamlamanız evladır. Adamı ipten alacak kadar tesiri vardır. Maddi manevî istekleriniz için okunabilir. Defalarca tecrübe edilmiş, kendim tarafından da denenmiştir.
Maddi zenginlik için Vakıa Suresi de okunuyor diye biliyorum çoğunuz duymuş olmalısınız bunun doğruluğunu sorgulamak haddime değil ancak tabi herşeyin doğrusunu Allah bilir, maddi anlamdaki zenginlik için böyle bir Esma dua ne kadar etkili olabilir bu konuda emin değillm ama "nasip" diye bir mesele var bu anlamda zenginlik için bu daha etkilidir diye düşünüyorum.
Çok dar zamanlarımda Vakıa Suresini de okuyordum nafile olmayınca olmuyor Nasipte yoksa ne yapsan boş. Bir de şu durum var bir peygamber, veli, derviş dua eder ne isterse olur biz peygamber filan değiliz. Ki öyle ulvi kişilikler böyle şeylere tenezzül etmezler aç kalsalar bile şikayet etmeden katlanırlar. Ondan belki makamları farklı çoğu insandan.
annen zengin mi? merak ettimde
@Mya ))kesınlıkle mülk süresii herkesten duyarım annemde cok okurdu....
Sonra bir bakarsınız ki etrafta kimseniz kalmamış, bir Allah var.Zikir çekin arkadaşlar Ya Kâfi Ya Kâfi Ya Kâfi Alışkanlık Haline getirin. Rızık için