Periliceperi
Kayıtlı Üye
arkadaşlar ben 27 yaşındayım. ortaokula giderken bizim uzak akrabalardan biri karısıyla birlikte çok sık gelir giderlerdi bize. ya onlar bizde ya da biz onlardaydık. bir samimiyet gidiyor. o bize gelen kadın babama cilvelenirdi. çocuklar hissediyormuş sahiden, görürdüm kıskanırdım babamı. annem farketmezdi. derken bir akşam farketmiş. kadın babamın elini mi tutmuş bişi verirken ne öyle bişiy. eve gelince kıyamet koptu. neydi o hali onun dedi annem. babam da bir küfür neyse annem kadına bi daha evime gelme demiş. gelmediler bidaha . ama babam çok değişmişti. çünkü bu sulh zamanlarda kadın babam seviyor diye ıspanaklı börek yapar yollardı babamda yerdi. yedikçe anneme bağırırdı sudan sebeplerle. deli gibiydi. o yıllarda babamın güldüğü nadir olurdu. bi keresinde balkona çıktı kendimi atacam diye. annemle araları iyice bozuldu. boşanma davası açtı. dava uzadı. biz büyükbabamgile taşındık. sonra barıştılar falan. annem hep ağlardı ağlardı, beddua ederdi. o kadının adını anmadı yıllarca başka bi kelime kullandı. hatası şuydu, olan biten kardeşimle benim gözümün önünde oluyordu. annemin psikolojisi bozulmuştu hep gergindi. sonra birgün teyzemgil, bir hoca bulmuşlar adam suda bişilere bakıyormuş. bizim evin halini, tarif etmiş falan. demiş büyü var bu adamda. öyle bi yapılmış ki bu adamı delirtir ya da öldürür öyle fazla. adam tarif etmiş oklar bizim eve gelen kadını gösteriyor tabi. neyse büyü bozuldu. babam düzeldi. yıllar geçti böyle geçen seneye kadar. geçen yıl bu kadının babası ölmüş annemgilde akrabadır diye baş sağlığına gitmişler. kadın yüz buldu yıllar sonra. annemle gördüğü yerde konuşmaya çalışıyor, bayramlarda utanmadan bize geliyorlar. gelebiliyorlar. çünkü annem de değişti. kadına karşı güleryüzlü davranıyor. eve geldiklerinde ben sinir krizi geçirdim. intiharı bile düşündüm. çünkü çocukluğumun tablosu tekrar oluşacak diye. annemle kavga ettim. annemin savunması ben o kadını bağlattım o bişi yapamaz bize diyor. uzun uzun anlatıyorum ki anlayın beni diye. annem değişti. ama ben hiç değişmedim, hiç unutmadım. o kadını başka akraba evlerinde bazen karşılaşıyoruz , gözümün önünde babamın sırtını tıp tıplamış oluyor okşuyor, dokunmaya çalışıyor, iyice bakıyor. bunları kardeşimde farketti. annemde farkettiği halde annem tepki veremiyor. onun huyu öyle herkese yapıyor diyor. afedersiniz hayat kadınlarınında mesleği o o zaaman gelsin babamla yaşasın. sadece evimize gelmiyor o aile bayram haricinde. ama annem de bir tuhaflık var. nolur yardım edin. bu kadına bişiymi yaptırdılar böyle oldu. annem mesafeli biridir normalde kolay kolay öpmez herkesi. ama bugün o lanet kadınla karşılaştık. gözümün önünde annem yanına gitti gülerek, öpmeye yeltendi ben önüne durdum. kadına bakışları gerçekten sevgi dolu. ben çok kötü durumdayım. kimseye derdimi anlatamıyorum. bu kadını engelleyemiyorum, annemi de öyle. ne yapayım ben yanlış şeyler yapmaktan korkuyorum, sürekli ağlıyorum, kontrolümü kaybetmek üzereyim.