...bir de duydunuz mu bilmiyorum Allah sevmediği kulunun duasını daha çabuk kabul eder de sevdiği kulunun duasını daha geç verir ona..bu sorulduğunda der ki:ben sevmediğimin duasını çabuk veririm ki bir daha dua etmesin!sevdiğimin duasını daha geç kabul ederim ki onun dua etmesi beni hoşnut eder!istediğim şey öyle olmaz uçuk kaçık bişi değil sıradan bişi!
"Allah"ın sevmediği kulu" diye bir kavram yok. Allah tüm yarattıklarını sever aynı ölçüde bunu kabul etmek zor görünebilir ama bu böyle.
Ve birbirimizi sevmemizin ve her yaratılanı sevmemiz gereğinin temel prensibi de budur. Çünkü tüm yaratılanlarda ondan parça vardır. O her yerde ve her şeydedir. Seni severim yaradandan ötürü sözü sadece bazı şeylere uygulanıp bazılarına uygulanamaz değildir. Ve her eşyayı, her maddeyi, nesneyi de yine Tanrısal zeka sayesinde yapıldığı için severiz. Bir şeyin iyi veya kötü olmasını biz ona yükleriz.
Herkesin yaşamında bir tekamülü var. Düzenleme bu şekilde evrende. Bazan ne yaparsanız yapın ne yaşamak isterseniz isteyin tekamülünüzün gereği neyse ancak onu yaşayabilirsiniz. Yaşayabileceklerimizden ne fazlasını ne eksiğini yaşayabiliriz diye düşünüyorum. Kader diye bir şey de var yanii.
Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Syg. ve Svg.