Yani şimdi zikir çekmeyene şeytan musallat ederizbilmiyorum hangi ayet?
Zikir cekmeyene degil, Allahi hatirmaktan vazgecip fitrati geregi enerji otobanindan cikarak yan yollara sapip kaybolanlardan bahsediyor :
Her kim, Rahmân’ın zikrinden göz yumarsa, biz ona şeytanı musallat ederiz. Artık bu, ona arkadaştır.(Zuhruf Suresi,36)
Biz zaten tüm insanlar şeytanlar tarafından esir gibi olmuşuz onları görmüyoruz ve bize vesvese veriyor.
Aynen katiliyorum. Ademe musallat olan seytan hala hayattadir. Allahin katinda yeri olan ozel bir yaratiktir. Farkindaligi hat safhadadir Ve kiyamete kadar sure istemesinden anliyoruz ki cinlerin ve iblislerin dayanagi olan suurlu ve ideal sahibi bir varliktir.
Ona bakarsan birsürü ibadetini tam yapmayan insan var ama benim gibi değil.
Siz burada kendinizi ifade ettiginiz gibi herkese kendinizi ifade edebiliyor musunuz ? Sosyal hayatta kim ne vaziyette bilemeyiz.
En yakin arkadasinizin bile flortlerini bilirsiniz ama gece nasil musallatlarla ugrastigini bilemeyebilirsiniz. SAbah olunca ne hikmetse yasadiklarini yok sayarlar hatra getirmekten korktuklari icin
Ben şu düşünceye hiç katılmıyorum günahı olana şeytan cin musallat olur.
Gunah isleyen insanin vicdani alarm verir. Seytanlar o alarma ususur. Gunaha degil. Gunah suphe ve telas kapilarini aralar ve vesveselere de musallatlara da acik hale gelirsiniz.
Başınıza gelen her musibet, sizin ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. Bununla beraber Allah, kusurlarınızın pek çoğunu da affeder.(Sura Suresi 30)
Dennise çok şeyler yaşamışsınız sizde çok şükür kurtulmuşsunuz
TEsekkur ederim
, bende sizin gibi çocuklugumdan beri yaşıyorum ama bu demek değilki ben çocukken zikir çekmedim Allah başıma şeytan musallat etti.
Ayeti yanlis anlamissiniz ama. Zikirmatik gibi zikir cekmekten bahsetmiyor Allah. Zikir, anmak hatra getirmek demektir. Olaylarin arka planindaki isetici gucun Kahhar olan, Halim olan, Rezzak olan, Basir olan.. Allahin oldugunu taktir edemeyip baska faktorleri gozunde buyutmenden bahsediyor. Seytan da zaten o noktadan sonra seni devraldi mi yandin. Allahi unuttuysan seytanla dostluk edersin diyor.
Ayrıca şeytanın musallatı daha kötüdür cinlerden.
Aynen katiliyorum. Seytan cinler kadar sahaya inmese de muthis bir ust akildir ve cinleri cok iyi idare eder. Iblisler ifritler seytanlar bunlarin hiyerarsisini olusturur ve cinler piyonlar gibi ustumuze salinirlar. Pkk li teroristleri ust akil yonetir ama terorist kendisi icin kin kusar . Cinler de oyledir.
Kısacası dünyamız sadece bize ait değildir cinlerde yaşıyor hayvanlarda yaşıyor insanlar da belkide başka varlıklarda vardır bilemeyiz.
Aynen bunu artik kitlelerin de kabullenecegi bir zamana yaklasiyoruz. Cunku dunya savaslarini baslatan kapitalist materyalist komunist akimlarla cok fazla ilim ehli kaybettik global capta. Ama yeni bir foton cagi ile beraber artik altyapilar degisiyor. Cinlerden olusan ordular da savaslara katilacak artik bilincli olrak.