Uykuya dalarken yaşadığım durum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AJA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gözlerimi kapadığımda başka bir boyuta geçiyormuşum gibi oluyor ve beynimin içi dönüyor, beynimde bir acı oluyor. tuhaf bir şey. ama çözümünü bilmiyorum ne yazık ki? :(

yazdığı durumun aynısı arada banada oluyor ama ben hiç senin gibi hissetmiyorum işin içinde ne ''başka bir boyut'' ne ''sankibaşka bir varlığın enerjisi'' gibi bir durum var forum içinde bu tür abartılara sıkça rastlıyoruz.

Tamamen nörolojik bir durum . Uyku felci yaşama ihtimaliniz yüksek . Metazfizik olaylarla açıklanması gerektiğini düşünmüyorum . Uğultu yada ince bir ses oluyormu bu anda ?

Bende de benzer bir durum vardı. Hatta o kadar rahatsız olmuştum ki korkuyordum artık o sesi duymaktan. Sanki beynimde bir damar parçalanıyor gibi şimşek çakıyordu. Nöroloji doktoruna gittim. eeg çektirdim hiç bir sorun çıkmadı. Sanırım psikolojik bir olay. Çünkü o dönemler yoğun üzüntü ve stres yaşıyordum. Umarım sizin de bir an önce geçer.

Uykuya dalmadan önce şimşek çakması ile irkilmek, beraberinde cam kırılmasını andıran bir ses, kafanın kulak yakınlarında acıyan bir nokta fakat bunların tamamı bir anda. Çıkan ses acıyan yer veya şimşek her uykudan önce tekrarlayıp rahatsız eder, sanki bu durumun kendine has bir kokusu tadı varmış gibi.. An lık olan bu durumu sıçrayıp uyandığınızda sanki ağır çekimde hatırlıyormuş gibi hissetme duygusu, ardından rahatsızlığınıza rağmen yorgun bir şekilde uykuya dalmak. Ertesi gün o anı anımsamada güçlük çekmek, fakat yatmadan önce tekrarlamasından korkmak...

Yaşadığınız buna benziyormu ?

Uykuya dalmadan önce şimşek çakması ile irkilmek, beraberinde cam kırılmasını andıran bir ses, kafanın kulak yakınlarında acıyan bir nokta fakat bunların tamamı bir anda. Çıkan ses acıyan yer veya şimşek her uykudan önce tekrarlayıp rahatsız eder, sanki bu durumun kendine has bir kokusu tadı varmış gibi.. An lık olan bu durumu sıçrayıp uyandığınızda sanki ağır çekimde hatırlıyormuş gibi hissetme duygusu, ardından rahatsızlığınıza rağmen yorgun bir şekilde uykuya dalmak. Ertesi gün o anı anımsamada güçlük çekmek, fakat yatmadan önce tekrarlamasından korkmak...

Yaşadığınız buna benziyormu ?
İrkiLemek dedinde şöyle bir durum daha var meseLa, uykuya dalıyorsun fakat hemen irkilerek veya korkarak uyanıyorsun ama o kadar yorgun oluyorsun ki ayağa kalkamıyorsun işte o durumda kabus benzeri birşey görüyorsun rüyanda ve bu anlık oluyor mesela bir yerden atladığını düşen veya bir köpeğin seni ısırdığını bu gibi durumlarda sıçrayarak kalkıyorsun ben genellikle hatırlarım ama sizi bilemeyeceğim hatırlamadığınız için yazmişsiniz anlaşılan çünkü son cümlede 'anımsamada güçlük çekmek' gibi bir tabir var.

İrkiLemek dedinde şöyle bir durum daha var meseLa, uykuya dalıyorsun fakat hemen irkilerek veya korkarak uyanıyorsun ama o kadar yorgun oluyorsun ki ayağa kalkamıyorsun işte o durumda kabus benzeri birşey görüyorsun rüyanda ve bu anlık oluyor mesela bir yerden atladığını düşen veya bir köpeğin seni ısırdığını bu gibi durumlarda sıçrayarak kalkıyorsun ben genellikle hatırlarım ama sizi bilemeyeceğim hatırlamadığınız için yazmişsiniz anlaşılan çünkü son cümlede 'anımsamada güçlük çekmek' gibi bir tabir var.

Bu farklı birşey, kimisi karaban kimisi uyku felci kimiside cinler diye yorumlar. Bahsettiğim şeydeki irkilmek korkudan çok acıdan irkilmeye benzer.

Yazdığım farklı durumu yaşadığını düşünenler şikayetlerini gözlemlerini ve çözümlerini paylaşırsa sevinirim.

Bu farklı birşey, kimisi karaban kimisi uyku felci kimiside cinler diye yorumlar. Bahsettiğim şeydeki irkilmek korkudan çok acıdan irkilmeye benzer.

Yazdığım farklı durumu yaşadığını düşünenler şikayetlerini gözlemlerini ve çözümlerini paylaşırsa sevinirim.
Durumu ChıLLout'a biLdirin o bu tarz konuLarda biLgi sahibi ve tanıdığım en tecrubeLi insandır. Tabi durumu sık sık yaşamıyorsanız söyLemeninde bir anLamı kaLmaz.

İyi AkşamLar.

Adı üstünde ani şok sayın JUNGFRAU. Bende bazen bu gibi durumlar yaşarım. Takmayın ve oluruna bırakın derim.

bende yaşıyorum bu durumu..psikiyatristin dediğine göre sinirsel bir durummuş, sinirlerinin hakimiyetiyle ilgili sorun yaşayanlarda oluyormuş, sinir hastalarında yani... hipnozla çözülüyormuş..

Sevgili Aja anlattıgın şeyin aynısı tam olarak bende de oluyor, fakat tam uykuya ''daldığım'' anda.. Ben o dalış anını hatırlarım genelde insanlar farketmeden uykuya dalıverirler ve bende birden çat diye gözümü açıyorum hatta tam rüya görmek üzereyken, onun bile farkındayım. Ama ben stres kaynaklı oldugunu düşünüyorum.. :/ yani bilemem tabi benim yorumum bu. Ki tam dalacak çok uykum varken bile bu sebepten uykumun o an kaçtığı bile oldu aynısı daha bu gece yaşadım hatta..

Boyle bir baslik gorunce yeni konu acmak yerine burdan sormak istedim . Hata ettiysem afolla.Benim yasadigim durum biraz daha farkli her zamanda olmuyor. Tam icim gecicekken kendime geliyorum bi anda.. ama refleks gibi sanki bedebimi o an biraksam tekrar bedenime hukmedemiycekmisim gibi anlatirken uzun oldu ama bu his ve benim bu hissiyata tavrim anlik oluyor. Tam olarak refleks gibi yani sebebi nedir sizce ?(Sonrasinda korkum gecince tekrar uyuyabiliyorum rahatlaticak biseyler dusunuyorum ve uyuya kaliyorum )

Yüksek ihtimalle rüyaya giriş yapacakken ruhunuz bedene geri çekiliyordur. Düşüyor da olabilirsiniz tabi. Biraz alıştırmayla kanımca düzeltebilirsiniz.

Reenkarnosyana inanan bir psikolog bana bu durum için önceki yaşamında intihar edenlerde görülür demişti ruhun bedenden ani kopma anı mıymış neymiş ben kadının yalancısıyım aslı var mı bilmiyorum

Reenkarnosyana inanan bir psikolog bana bu durum için önceki yaşamında intihar edenlerde görülür demişti ruhun bedenden ani kopma anı mıymış neymiş ben kadının yalancısıyım aslı var mı bilmiyorum
Bu durumu bu kadar çok insanın yaşadığını görünce şaşırdım açıkçası.Ayrıca o söylemin doğru olduğunu sanmıyorum.2011 yılında yazmışım bende ve arada yaşıyorum halen.
Uyku sorunu ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Bu durumu bu kadar çok insanın yaşadığını görünce şaşırdım açıkçası.Ayrıca o söylemin doğru olduğunu sanmıyorum.2011 yılında yazmışım bende ve arada yaşıyorum halen.
Uyku sorunu ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Haklı olabilirsin ben kişisel olarak reenkarneye inanmam ama kadının böyle bir duruma bu açıklamayı yapmasını aktarmak istemiştim sadece

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri