Kutsal bir kitap düşünün ki direk saç kılını ört dememiş olsun! Saç kılı demekten imtina etsin! Hani şu çorbaya düşse, mide kaldıracak saç kılını, kapatın emri olsun ama bunu dolaylı anlatma gereği duysun? Kutsal bir kitap, örtünmemesi halinde, kati günah olacak hangi kısımları yazmaz acaba? Ve biraz akıl yürütün, hani ilk emri oku olan, okumayı anlamayı en esas temele yerleştirmiş kutsal kitap...Sakının, tahrik etmeyin dediği kısımlar, erkekler şimdi daha iyi anlamalı, erkeklerin tahrik olmasına vesile olacak nerelerdir?
Şunu da yapmayın lütfen kendiniz için, yoksa söylediğiniz söz, söylediğiniz kişiden çok, sizi bağlar. Emri kesinleştirdiniz, bir de uymayanları cehenneme yolladınız. Bu hangi büyük günahı işlemekti hatırladınız mı? Neden kesinliği hala tartışılan örtünme kısmı, bu kadar gözümüze sokuluyor? Fitre zekat emir değil mi? En samimi duygularınızla siz ya daçevrenize bir göz atın, şu emri kaç kişi uygulamakta: Asli ihtiyaçlarından ve borcundan başka nisap miktarı veya daha fazla mala sahip olan hür, aklı başında ve buluğ çağını geçmiş Müslümanlar zekât vermekle mükelleftir. Nisap miktarı: Altın: 85 grama ulaşmışsa 40’ta 1’i zekât olarak verilir. Gümüş: 595 grama ulaşmışsa 40’ta 1’i zekât olarak verilir. Nakit parada da nisap altın ve/veya gümüşte olduğu gibidir. Günümüzde gümüş altına oranla hayli değersiz kaldığı için, nisap hesaplanırken altının esas alınması isabetli olacaktır.
Şimdi neden inançlarla ilgili konuşmalar, zekatını vermeyenler üzerinden konuşulmaz da örtünmeye dayatılır? Kadınları kontrol altında tutar, kendi hakimiyetimize güç katar bir de bilir kişi oluruz ne güzel. Ama sayısız emir nedense sözüm meclisten dışarı, göz ardı edilir?
Zamanın iklim şartlarını, şimdilerde bizim önümüze, neden inanç- inançsız ayrımına kadar getirdik? Ben Rabbime aşkla bağlıyım, varsın benim yorduğum yüzünden yakıyorsa beni yaksın, yeter ki kulu karışmasın haddini aşmasın! Kadın erkek ilişkilerinde bu kadar basit ve net ayrımlar varken, bunu bu kadar kullanıp dolandırmanın ne alemi var? Erkek nefsine yenik düşmeyecek (kadın da elbette) ama en çok yapısı gereği erkeği tahrik etmek için kadın bedenini kullanmayacak(helali kişi dışında) nokta.
Örtünenler boşa mı örtünüyor? Olur mu öyle şey? Şayet bir kimse, ortam öyle götürdü, zaman böylesi daha iyi değil de Allah aşkı için örtünüyorsa boşa olur mu? Bir kişi ,başka hiç bir kula gösteriş değil de Allah aşkına her ne yaparsa yapsın ibadettir, bunu da kimse tartışamaz.
Örtünmenin tarihçesini defalarca araştırdım sümerleden eski mitoloji dönemlerine kadar çeşitli dönemler vardır sizler de araştırın. Hele kara çarşaf bize ait bile değil...Yalnız kişi vardır gerçekten Allah aşkı için örtünür, kişi vardır keşke örtünmeseydi de şu giyimi, kuşamı işveyi tonla makyajı yapmasaydı deriz. Aslolan tahrik etmemek değil mi sonuçta?
Yine niyet, hep niyet, kalanı da doğru kim, yanlış kim bırakalım da bunu bizi Yaratan tayin etsin.
Sevgiyle...