"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tarot ya da kehanet kartlariyla ölüm görülür mü?

Pravir metoduyla tarihini gorebilirsin. Forumda aratirsan pravir metodu var. Ben paylasmistim ama cozebilirsen teknigi. Ben cozemedim

Tarotta "ölüm" kartının esas anlamının yıkım, değişim, ayrılık olduğunu biliyorum. "fiziksel ölüm" alt anlamlarından belki. Yıllar önce bir arkadaşım bana yeni yıla girerken, yeni yılın her ayı için bir kart çektirmişti. Çok da aklımda kalmadı aslında söyledikleri. O yaz temmuzda annemi kaybettim. Sonradan hatırladım ki, temmuz ayı için çektiğim kart "ölüm" kartıydı. Bu durumda kartın hangi kehaneti gerçekleşmiş oldu acaba?

Aslında teorik olarak hayır. Çünkü Tarot evet veya hayır/geniş zaman odaklı sorulara cevap vermez, kart çekseniz bile tutarsız bir sonuç çıkar. Bunun sebebi ise geleceğin değişken yapısıdır. Yakın gelecek baktığınızda sonuçların tutar oranı daha yüksektir ve değişim oranı daha düşüktür. Olay uzak gelecek olduğunda ise tam tersi bir durum olur.

Sağlık açılımı diye özel bir şey aramanıza da gerek yok. En basit olarak Kelt Haçı'nı kullanın ve sorunuz ''Yakın gelecekte sağlığım nasıl olacak?'' olsun. Cevabı alırsınız zaten. :)

Tarotta "ölüm" kartının esas anlamının yıkım, değişim, ayrılık olduğunu biliyorum. "fiziksel ölüm" alt anlamlarından belki. Yıllar önce bir arkadaşım bana yeni yıla girerken, yeni yılın her ayı için bir kart çektirmişti. Çok da aklımda kalmadı aslında söyledikleri. O yaz temmuzda annemi kaybettim. Sonradan hatırladım ki, temmuz ayı için çektiğim kart "ölüm" kartıydı. Bu durumda kartın hangi kehaneti gerçekleşmiş oldu acaba?
Ölüm kartını fiziksellikle bağdaştırmak çok nadiren yapılabilecek bir şey aslında. Kader kartları ilahi güçler tarafından etki eden ve değiştiremeyeceğimiz olayları sembolize ediyor bildiğiniz gibi. Ölüm kartı ise sonbahardan kış mevsimine geçiş gibi görülebilir. Belli bir olay/durum bitmesi demek bizim alıştığımız şeylerden birinin sona ermesi demek. Bu yüzden zavallı kartı hiç kimse sevmez. Ama aslında bu kart sayeinde güçleniyor ve yeni sulara yelken açabiliyoruz. Kule'nin daha keskin bir versiyonu gibi.

Sizin durumunuzda ise aylar sonrası için kart çekmişsiniz ve bu değişime oldukça açık bir pozisyonda. Yani muhtemelen o ayın kartı değişmiştir zaten. Aynı kaldığını varsayarak yorumlarsak.. Bu tamamen sizin hayatınızla bağlantılı detaylara göre söylenebilecek bir şey. Mesela annenizin siizn hayatınızda ki rolü nasıldı? Onun vefatı nasıl bir etki yarattı?

Benim söyleyebileceğim en genel şey onun vefatından sonra bazı gerçeklerin farkına varmış olabileceğini ve daha farklı şeyleri öğrenmiş olduğunuz. Bir nevi sizi yeniliğe hazırlayan bir köprü ve değişim kartı gibi.

Ben de fiziksel anlamda bir ölüm ifade etmediğini düşündüm. Ve evet yaşadığım kayıp beni o zaman olduğum insan/noktadan çok farklı bir yere taşıdı. Ani bir ölümdü, daha öncesinde sağlık sorunları yoktu. Çok büyük bir zihinsel acıydı benim için. Kolay olmadı atlatmak tabii ki. Üstesinden gelmek zorundaydım. Başka seçeneğim yoktu çünkü. Ve evet, gerçek anlamda -tepeden tırnağa- bir değişim oldu benim için. Ben de değiştim, yaşam biçimimde. Bu anlamda kartın hakkını vermiş oldum yani... :(

Son düzenleme:
Ölüm kartı aynı zamanda bir yıkımın ardımdan gelen doğuşu ya da tekrar doğuşu da anlatır.her zaman kötü bir anlamı yoktur sanıyorum. Ondan önceki ve sonraki kartlarla bağlantısı okumak önemlidir .

Evet, gerçek anlamda hem "yıkım" yaşadım hem de yaşadıklarımın etkisiyle başka bir insan olarak "yeniden doğuş" yaşadım diyebilirim...

Ben de fiziksel anlamda bir ölüm ifade etmediğini düşündüm. Ve evet yaşadığım kayıp beni o zaman olduğum insan/noktadan çok farklı bir yere taşıdı. Ani bir ölümdü, daha öncesinde sağlık sorunları yoktu. Çok büyük bir zihinsel acıydı benim için. Kolay olmadı atlatmak tabii ki. Üstesinden gelmek zorundaydım. Başka seçeneğim yoktu çünkü. Ve evet, gerçek anlamda -tepeden tırnağa- bir değişim oldu benim için. Ben de değiştim, yaşam biçimimde. Bu anlamda kartın hakkını vermiş oldum yani... :(
Şu an bana kader kartlarının zaman içinde değişmeyeceği ihtimali olduğu fikrini verdiniz ?

Ve durumu tahmin edebiliyorum. Anne figürünü kaybetmek hiç hafife alınacak bir şey değil. Ama bununla yıkılmayarak ne kadar güçlü olduğunuzu göstermişsiniz aslında :) Hani öldürmeyen şey güçlendirir derler ya, bu çok doğru. Annenizin ruhu huzurla uzaklaşırken aslında size oldukça büyük bir iyilik yapmış oldu. Ve sanırım bu bir çok şeye bedel. :)

Yorumunuzun her cümlesine, her harfine katılıyorum sevgili @Sehane . Kabullenme sürecini yaşarken fark edilmiyor belki ama yıllar geçip de kabule geçtiğinizde insanoğlunun ne kadar güçlü olduğunu veya güçlü olmak zorunda kaldığında geçirdiği değişimi fark ediyor insan. Evet öldürmeyen şey güçlendiriyor, değiştiriyor tepeden tırnağa :(

Böyle şeylere bakmanızı tavsiye etmem ama illede kendimi huzursuz etmek istiyorum,üzülmek istiyorum,kafama takmak istiyorum,moralim bozulsun istiyorum ben macerayı,karamsarlığı seviyorum diyorsanız.
Lenormand veya Kipper Lenormand destesi ile yapacağın büyük tablo açılımı ile bunu görebilirsiniz,Ama ilk önce lenormand kart anlamlarını ve büyük tablo açılımını okumayı bilmeniz gerekir.Büyük tablo açılımında soldan sağa 8 kart,alta doğru 4 sıra halinde inecek şekilde kartlar dizilir,yukarıdan aşağı her bir sütun ayları gösterir yani büyük tablo geçmiş şimdi ve gelecek içinde toplamda 8 aylık bir enerji okumasını gösterir.Kişinin arkasında kalan kartlar geçmiş hayatını,üstünde kalanlar ulaşamadıklarını,düşüncelerini ve ona yük olanları,altında kalanlar sahip olduklarını,yaşadıklarını ve anı gösterir.
Gelelim nasıl anlayacağız konusuna ;
Kişiyi temsil eden beyefendi veya adam kartının tam karşısında ikinci sütun ilerisinde veya üç sütun ilerisinde beyefendi kartının baktığı yol tabut,bulut,tırpan,haç ile çevrili ise beyefendi oraya doğru yol alacak ise,sütun orada son buluyorsa başka kartlar yoksa iki veya üç ay sonra o kişinin enerjisinin söneceğini gösterir.Bu olumsuz kartlar beyefendi kartının gerisinde kalır kartlar dağınık yerde gelir ise geçmişinde yaşadığı bir kaybı gösterir.Yukarısında kalırsa birisini kaybetmenin ona yük olduğunu hüzün yarattığını gösterir.Altında ise zaten olmuş yada olması an meselesi olarak gösterir.Ama 8 aydan fazlasını okumaz,beyefendi veya adam kartı hangi sütuna denk geliyorsa o sütun bulunduğun ayı gösterir karşısına gelen kartlar gelecek ayları,o aylarda yaşayacaklarını neye sahip olacağını arkasındakiler ise yaşanmış ve bitmiş olayları gösterir.Gilded lenormand destesi var birde daha fazla karttan oluşuyor fakat çizimleri biraz oyuncak gibi olduğu için pek içime sinmedi ben genelde tılsımlı,eski klasik desteleri severim.Katina ilede bilinebilir ama katinadaki zaman açılımını ben pek bilmiyorum.
Akrabamdan birinin vefat edeceğini böyle gördüm kendisine söylemedim,kehanet gerçekleşince tırstım.Birdaha bakmadım.
Lenormand 1700'lü yıllarda,yaşın 40'ı geçmediği,hastalıktan ölümlerin çok olduğu bu yıllarda bakılan bir falmış.
Bu yüzden bakanı tırstırır,lenormand bakan kişi kendine bakım yapmak istemez.Çünkü tarota göre kart sayısı azdır,cevaplar nettir.
Bu sebeple diyorum'ki bazı şeyleri kurcalamamak gerekiyor.
İşin içine çekim yasasıda girince olmayacak olan şeyleri baktıktan sonra olacakmış hissine kapılıp o korkuyu ve negatifliği kendine daha çok çekerek gerçekleşmesinede sebep olabilirsin bu yöndende bakmak gerekiyor.

Böyle şeylere bakmanızı tavsiye etmem ama illede kendimi huzursuz etmek istiyorum,üzülmek istiyorum,kafama takmak istiyorum,moralim bozulsun istiyorum ben macerayı,karamsarlığı seviyorum diyorsanız.
Lenormand veya Kipper Lenormand destesi ile yapacağın büyük tablo açılımı ile bunu görebilirsiniz,Ama ilk önce lenormand kart anlamlarını ve büyük tablo açılımını okumayı bilmeniz gerekir.Büyük tablo açılımında soldan sağa 8 kart,alta doğru 4 sıra halinde inecek şekilde kartlar dizilir,yukarıdan aşağı her bir sütun ayları gösterir yani büyük tablo geçmiş şimdi ve gelecek içinde toplamda 8 aylık bir enerji okumasını gösterir.Kişinin arkasında kalan kartlar geçmiş hayatını,üstünde kalanlar ulaşamadıklarını,düşüncelerini ve ona yük olanları,altında kalanlar sahip olduklarını,yaşadıklarını ve anı gösterir.
Gelelim nasıl anlayacağız konusuna ;
Kişiyi temsil eden beyefendi veya adam kartının tam karşısında ikinci sütun ilerisinde veya üç sütun ilerisinde beyefendi kartının baktığı yol tabut,bulut,tırpan,haç ile çevrili ise beyefendi oraya doğru yol alacak ise,sütun orada son buluyorsa başka kartlar yoksa iki veya üç ay sonra o kişinin enerjisinin söneceğini gösterir.Bu olumsuz kartlar beyefendi kartının gerisinde kalır kartlar dağınık yerde gelir ise geçmişinde yaşadığı bir kaybı gösterir.Yukarısında kalırsa birisini kaybetmenin ona yük olduğunu hüzün yarattığını gösterir.Altında ise zaten olmuş yada olması an meselesi olarak gösterir.Ama 8 aydan fazlasını okumaz,beyefendi veya adam kartı hangi sütuna denk geliyorsa o sütun bulunduğun ayı gösterir karşısına gelen kartlar gelecek ayları,o aylarda yaşayacaklarını neye sahip olacağını arkasındakiler ise yaşanmış ve bitmiş olayları gösterir.Gilded lenormand destesi var birde daha fazla karttan oluşuyor fakat çizimleri biraz oyuncak gibi olduğu için pek içime sinmedi ben genelde tılsımlı,eski klasik desteleri severim.Katina ilede bilinebilir ama katinadaki zaman açılımını ben pek bilmiyorum.
Akrabamdan birinin vefat edeceğini böyle gördüm kendisine söylemedim,kehanet gerçekleşince tırstım.Birdaha bakmadım.
Lenormand 1700'lü yıllarda,yaşın 40'ı geçmediği,hastalıktan ölümlerin çok olduğu bu yıllarda bakılan bir falmış.
Bu yüzden bakanı tırstırır,lenormand bakan kişi kendine bakım yapmak istemez.Çünkü tarota göre kart sayısı azdır,cevaplar nettir.
Bu sebeple diyorum'ki bazı şeyleri kurcalamamak gerekiyor.
İşin içine çekim yasasıda girince olmayacak olan şeyleri baktıktan sonra olacakmış hissine kapılıp o korkuyu ve negatifliği kendine daha çok çekerek gerçekleşmesinede sebep olabilirsin bu yöndende bakmak gerekiyor.
Neden korkulsun ölüm kötü bir şey mi boyut değiştirme sadece.. kötü işler yapanlar ölümden korkar yaptıklarından hesaba çekilir korkusu olur.
Klasik deste ile bakım yapılsa görülemez mi yada farklı bir method var mı tarot dışında?

Neden korkulsun ölüm kötü bir şey mi boyut değiştirme sadece.. kötü işler yapanlar ölümden korkar yaptıklarından hesaba çekilir korkusu olur.
Klasik deste ile bakım yapılsa görülemez mi yada farklı bir method var mı tarot dışında?
Klasik deste ile pentagram açılımı yada 5 kartlık haç açılımı ile öğrenilebilir.Merkez karta bakılacak kişinin burcuna ve yaşına ait saraylı kartı konulur,etrafınada 5 kart haç şeklinde dizilir,pentragramdada aynı şekilde.Ama zamanı göstermez.Bu senemi olacak diye sorarsan net cevap vermez,bu sene kişiyi etkileyecek en büyük olay nedir diyerek kartları karıştırıp açılım yaparsan bu şekilde öğrenebilirsin.
Ölüm kötü birşey değilde sevdiklerimize bakmak,onların kötü şeyler yaşayacağını görmek bilmek üzüntü yaratıyor bakan kişide.Kafaya takmaya sebep oluyor.Bazen trafik kazası,kanser gibi belki atlatma ihtimali olan kötü olayları vefat edecekmiş gibi gösteriyor tüm enerjisini düşürüyor insanın.Akrabam yurtdışında yaşıyor ve kanser hastasıydı,iyileşme var haberini aldık sevindik,sonra kart açıp bende bakayım dedim yalanmı söylüyorlar diye,yoğun bakımdan çıkmıştı ve hastalığı ağırdı.Kart tam tersini gösterdi bende inanmadım hadi ya yoğun bakımdan çıktı o dedim iyileşecek dedim kendi kendime.Sonra tekrar yoğun bakıma alındı,metastaz yapmış.Ve dediği aydada kaybettik.Ben ondan sonra bu tür kehanet araçlarına kaygı ve ilgi arasında gidip gelerek bakmaya başladım.Daha sonra tarotuda öğrendim.Benim ilk tecrübem klasik mavi kutulu lenormand ile başladı,sonra kipper,ardından rider waite ile tarota başladım,sonra thoth tarotun sembolizmini öğrendim.Şuan marsilya bakıyorum.Eski memlüklerin kartına benzemesi,ondan esinlenilmesi,kartlardaki karakterlerin bakış yönlerinin doğru sonuç vermesi,kartların üzerinde elimi gezdirirken sıcaklık enerji hissetmem marsilyaya devam etmeme sebep oldu sonuçta hepsinin mantığı aynı ceremonial magick deck ve holy light tarot dışında.Sonra suya bakıma yoğunlaştım varlıkları gördüm fakat konuşamadım.Anlık görünüp görünüp kayboluyorlardı.Etrafımda dolaşan avam cinlerinide gördüm.

Geri