Sol elle yazı yazmak ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Peki gelişme almaya ne zaman başladın . Böyle rahat yazabildiğini hissetmeye ne kadarlık bir çalışmadan sonra başladın .

5. günde elim terlemeden ve beni yormadan yavaş yavaş harfleri yazabiliyordum.

Ama sana tavsiyem, nasıl ilk okul öğrencilerine ilk çizgi ve silindir gibi şekiller çiziyorlarsa elin açılana kadar sende öyle yap derim. Sonra alfabeyi yaz 1 hafta boyunca hergün, rakamları yaz. Sonrasında serbest yazı yaz. Bunu düzenli devam ettir pratik yap sürekli. İlk bir kaç günden sonra yormaz seni yavaş yazarsın ama fazla sıkmaz.

Peki şuan sağ eliniz gibi kullanabiliyormusunuz ? Bunun cevabı benim için çok önemli . Abartısız söyleyin .

Sağ elini kullanan insanlar sol elini kullananlardan 9 yıl daha fazla yaşıyor. Pek heveslenmeyin sol için (:

Peki şuan sağ eliniz gibi kullanabiliyormusunuz ? Bunun cevabı benim için çok önemli . Abartısız söyleyin .

Hayır kullanamıyorum çünkü çalışmayı sürdürmedim ben toplamda 2 hafta uğraştım ama her gün değil 7-8 gün en fazla. Ama ilerleme çabuk oluyor gözün korkmasın. Günde ayıracağın sadece 20 dk.

İstatiksel oranları göz önünde bulundurmak özellikle gen insan ömrü gibi konularda pekte akıl karı değil bence.

Hayatında yapmış olduğun işleri sol elinle yapmaya çalış, en güzel yöntem bence. Sürekli sol elinle egzersiz yap. :)

Hayatında yapmış olduğun işleri sol elinle yapmaya çalış, en güzel yöntem bence. Sürekli sol elinle egzersiz yap. :)

Bunu bayağıdır yapıyorum ve solakmıyım yoksa sağlakmıyım şüphe etmeye başladım çünkü reflekslerim bile sola kaymanya başladı :)

Aslına bakarsanız tam beni anlatan bi konu.Dex arkadaşımıza teşekkürler.Ben solak olmama rağmen iki elimi kullanabiliyorum.Bi laf vardır bir insana öğretmek istediğini çocukken yapıcaksın.Şimdi bunu daha iyi anlıyorum.Nasıl böyle olduğunuda söyleyim.Okula yeni başlamıştım.Malum ilk gün oldugunu için çok çekiniyordum okuldan.İstemeye istemeye Ders başladı.Başta harfleri yazarken baktım etrafa herkes sağ eliyle yazıyordu.Bende dedim demekki sağ elle yazmak kural bende sağla yazayım.Ve günümüze kadarda sağ elimle yazarım ama tabi reflekslerim sola daha yatkın mesela tahtaya solla yazarım defterede sağla yazarım(birazda bilerek yaparım :) ) bu yüzden adım sınıfta dengesize çıkmıştı. :D
Ama size şunu söyleyim iki elinizi kullanmak beyne çok faydası var.Burdan sağ eli yatkın arkadaşlara söylüyorum.Beynin sağ lobu yaratıcılıkla ilgilidir.ve beyin çapraz algıladığı için sol elimizle yapılanı daha iyi algılar.

benim sağ kolumda aşırı ağrı oluştuktan sonra sol elle yazmaya başladım ve gayet başarıya ulaştım. ama hiçbir zaman sağ el kadar hızlı ve güzel olmadı.

İlk çalışma olarak ilkokul 1. sınıfta yaptığımız düz çizgi, yan çizgi çalışmalarını sağ elle yap.
sonra aynı şekilde harfleri yaz.ama bu kastettiğim 2 satır değil.mesela 1 sayfa boyunca A harfini sağ elinle yaz.
2-3 hafta boyunca günde sadece 30 dakikanı vererek bunu başarabilirsin..

ben deneyeceğim bunu inşallah olur daha önce Elfangel'in mesajındakileri yaptım ama sıkıldım çok çabuk birde sizin dediğinizi deneyeceğim

Geri