Sol elle yazı yazmak ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dex

Banlı Kullanıcı
Merhabalar arkadaşlar şu sırlar kafama birşey yattı. Ben her 2 elimle yazı yazmak istiyorum ama yazılrımı sağ elle yazıyorum . Sağ elle yazı yazanlara soruyorum ? Sizde benim gibi sol elle yazma antremanları yaptınızmı ? Ve gerçekten işe yaradımı ? Tavsiyeleriniz Varmı ?

Not:Ben solağım solaklığımla gurur duyuyorum , solak olmak güzel birşey vsvs yazılmassa sevinirim .

Huzurla Kalın ...

Bende sağlağım her iki ellede yazmak güzel bir şey ama sol elle yazmak farklıdır ya herkes sağla yazarken sen solla yazıyorsun bu güzel bir şey ama napalım sağlağız. Değistirmek isterdim ama her ne kadar antreman da yapsan olmuyor 2 hafta kadar uğraşmıştım olmayınca bırakmıştım.

Ben kafama bayağı koydum bunun hiçmi yöntemi yok . Beynin sağ lobuna elektrik versek . Sağ lob daha çok çaılşsa bizde sol elle yazabilsek . Şakaydı :) Teşşekürler yorum için .

Ben ikisiylede yazıyorum ama çalışma yapmadım eskiden beri kendiliğimden yazıyorum.çalışınca olur diye düşünüyorum iyi de olur beynin 2 tarafını kullanmak.

Snowdon Parlette - Zihin aerobiği kitabında bu ve buna benzer özellikleri kazanmak için ufak çalışmalar veriyor .

Hatırladığım şuydu dostum her gün 15 20 dakika boyunca mektup yaz sol elin ile yada hangi elini geliştirmek istiyorsan 1 ay sonra inanamayacaksın :)

Ben başardım 2 elimle her istediğimi hiç bir farkı olmadan kullanabiliyorum ve bazı konularda çok iyi etkisini görüyorum..

12-13 yaşlarında okul takımında basketbol oynuyordum. Sol turnike bir sağlak olarak korkulu rüyamdı. Ancak bir yaz tatilinde sadece sol elimle top sürme ve turnike çalıştım. Sonuç: Sol elim sağ elimden daha iyi oldu :) Halada basketbol oynarken sol elimle top sürmek bana daha kolay gelir. Bu hayatın diğer alanlarına da yansıdı. Evet sağ elimle yazarım ancak sol elimle de çok çok zorlanmam yazarken. Hele tahtaya yazıyorsam hemen hemen aynı hızda yazabiliyorum.

Ben çalışmak ve istemek diyorum, hayatın her alanında olduğu gibi. Ayrıca diğer elinizle yazmak beyninizin diğer tarafını da daha etkin çalıştırır, düşünme kapasitenizi arttırır ve beyinle ilgili ileride ortaya çıkabilecek Alzheimer gibi hastalıkları önleyebilir.

Sevgi ve ışıkla kalın...

Benden bir tavsie f klavye öğrenirseniz 2 elinizi de çok rahat kullanmayı öğrenmiş olursunuz.

İstersen f klavyenin yararları yaz orda görürsün ama şunu söyleyim 2 elinide çok iyi ve koordineli kullandığın için beynin 2 tarafıda çalışıyor ve zamanla daha da zeki oluyorsun. Beynin işlem kapasitesi artıyor ve el ve göz koordinasyonun artıyor.

Bende solağım.İlkokul öğretmenim sağ elimle yazmam için uğraşıyordu.Neden yaptığını çözemedim ama ısrarla sol elime geri alıyordum kalemi :D

Ben müslüman olara şunu söylemek isterim katlırsınız veya muhalefet olursunuz bilemem ama ben solak bir insanın sağ elle zorlanmasını ALLAH ın yarattığını yaratılışa karışmak olrak görüyorum ve bu durumdan rahatsız oluyorum. Bir insanın klonlanması ile solağın sağ ele zorlanmasında bir fark görmüyorum 2 sindede yaratılışa karışma olarak nitelendiriyorum.
Sevgi ve ışıkla kalın.

Küçükken 8. sınıfa giderken kolumu sağ kolumu kırmıştım (sağlağım). Bilgisayara girince fareyi kullanmakta zorlanıyordum sol elle ama 1 aya yakın alçıda kalınca sağ elim gayet iyi alışmıştım sol elimi kullanmaya. Bunun gibi düşünün ve devamlı pratik yapın. Bu sitede bir arkadaşın tavsiyesini görmüştüm. "Kullandığınız kolunuzu bağlayın, belinize veya karnınıza ve diğer kolunuzu kullanın." demişti bence iyi fikir. Sürekli pratik yapmanızı öneririm. Kolay gelsin. :)

Gizli solaklık denir sağ elini kullanıpta aynı anda sol elinide kullanan kişiye genetik bir aktarımdır. Bende iki elimi kullanabiliyorum. Babamda ailede bir kaç kişide var. sol elinizle yazmak istiyorsanız yeterince pratik yaparsanız ikisini de çok rahat kullanırsınız.

Snowdon Parlette - Zihin aerobiği kitabında bu ve buna benzer özellikleri kazanmak için ufak çalışmalar veriyor .

Hatırladığım şuydu dostum her gün 15 20 dakika boyunca mektup yaz sol elin ile yada hangi elini geliştirmek istiyorsan 1 ay sonra inanamayacaksın :)

Bunu yapabilirim ve kafamada yattı . Sen denedimi bu bir ay çalışma olayını ?

Ben solağım sağ elle deniyorum arada sol elimi kullandığım kadar rahat olmasam da yazabiliyorum daha çok antremanla daha iyisi yapılır. Bu beynin iki tarafını da çalıştırır. Yararlı bence. :)

Ben bir iki hafta denedim ve acayip gelişme oluyor eğer kaslarınızı iyi kullanabilirseniz. İlk gün çalışmamda yazılar pek okunaklı değildi. İkinci gün biraz zorlamayla düzeldi.. Sonrasında zaten iyice elinizin kasları rahatlamaya başlıyor ondan sonrası sadece yapacağın pratiğe bağlı. O kadar zor bişey değil. Günde en az 1 sayfa yazı yazın kesin ama, düzenli çalışmazsanız zor olur. Çalışırsanız 1-2 ayda normal birşekilde yazabilirsin bence. Ben o kadar denemedim tembellikten ama bence olur ben kısa süredi bayağı geliştirdim çünkü, şimdi bile başlasam çok az zorlanarak yazarım üstelik yarım yamalak değil temiz okunur bir şekilde. İlk 2 gün çok sıkıyor, yoruyor birde (:

Peki gelişme almaya ne zaman başladın . Böyle rahat yazabildiğini hissetmeye ne kadarlık bir çalışmadan sonra başladın .

Geri