Hasbelkader bir hayvanat bahçesine yolum düştü.Uzaktan hep insanların uyarılarını okuyup tam da ne olduğunu anlamadığım bir durumu işaret ediyordu bazı hayvanseverler...Günlerce etkisinden kurtulamadım.Hani ''Sirklere ve hayvanat bahçesine gitmeyin''diyorlar ya gerçekten de hayvanat bahçesi beni şaşkına çevirdi,allak bullak oldum o hafta boyunca...Anlatmakla olmaz,görmeniz lazım ama umarım en yakın zamanda ya kapatılır ya da şartlar iyileştirilir.Yaz zamanıydı gittiğimde....Sıcak hava,özgürlük alanları kısıtlı(parmaklaıklar ardında),tek düze hareketlere mahkum...Bunalmış,nereye saldıracağını şaşırmış ,umutsuz ,ölü bakışlarla büyük bir mutsuzluk yansıyor gözlerinden...Bu hayvanlar ormanlara ,ağaçlara,göllere ,açık havaya ,doğada kendi düzenleri içinde beslenmeye bırakılmaları gerken bir yaradılışa sahipler aslında...Ama orada çığlık çığlığa ,yığınlar arasında canlı olmak ile ölü olmak arasında bir yerdeler...Bakışlarını bir görseniz
![Frown :( :(](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f641.png)
Ne dedim biliyor musunuz?Sokak hayvanları daha şanslı ve daha mutluymuş...En azından istedikleri gibi özgür ,oyunlar oynayan,ağaçlara tırmanan ve kendi arkadaşlarıyla sürü halinde dolaşan neşeli hayvanlarmış...Beterin beteri var ,yine sokak hayvanlarımızı hatırlayıp kollayalım ,bir de diğer alanlardaki hayvanlar için ne yapabiliriz?Onları düşünelim...Pet shoplar,hayvanat bahçeleri,sirklerin canlılar için ne kadar büyük zulüm olduğunu bir kere daha buradan hatırlatma gereği duydum...Yapılabilecek olanlar:''Yasaların düzenlenmesi''ve ''Hayvanat bahçelerine gitmemek,petshoptaki durumların da iyileştirilmesi ya da başka çareler...''Petshoplarda da başka türlü eziyetler var biliyorsunuz...Uzun süre hayvanları aç ve susuz bırakıp tuvalete çıkmalarını önlemek istiyorlarmış,uğraşmamak için ve sağlıksız koşullar altındalar
![Frown :( :(](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f641.png)
Eğer elimde olsa bütün hayvanları o shoplardan kurtarmak isterdim...
İşte bu yüzden en güzel yardım,çevremize de bu fikirleri aşılamak ve bu kötülüklere ortak olmamak...Bir kere gittiyseniz zaten bir daha gidemezsiniz.Gitmediyseniz ne olduğuna bakmak için bir görün ,ondan sonra zaten vicdanınız el vermeyecek...
İnsanlara,hayvanlara,bitkilere katkıda bulunmayı unutmayalım,hep birbirimize hatırlatalım...Daha güzel,daha mutlu,daha huzurlu bir dünya için el ele arkadaşlar...