BİTKİ BÜYÜSÜ
(bitkiler ve ne işe yaradıkları aşağıda belirtilmiştir)
Büyüyü yapacağınız zamanı ve yeri dikkatle seçip,Maji araçlarınız’ın arasında toprak,saksı,küçük bir kürek ya da bahçe
gereçleri,su bulundurmayı unutmayın.
Rahat edeceğiniz bir pozisyonda oturun ve kendinizi toparlamanız için birkaç derin nefes alın. Gözlerinizi kapatıp, sırayla Elementleri çağırmak için onları zihninizde canlandırırken şöyle söyleyin;
“Hava (Ateş,Su,Toprak) Elementine sesleniyorum, bugün yanımda ol ve bana gücünü ödünç ver.”
Çağırdığınız elementin geldiğini hissettiğinizde şöyle deyin:
“Kutlu olsun.”
Şimdi zihninizde Tanrıça ile Tanrıyı canlandırın:
“Tanrıça ile Tanrıya sesleniyorum. Tüm canlıların Annesi ve Babası, doğanın sahipleri,yanımda olun ve …’e(kişinin adını söyleyin) yardım edebilmem için bana gücünüzü ödünç verin”
Yine, onları yanınızda hissettiğinizde şunu söyleyin:
“Kutlu Olsun.”
Şimdi, birkaç dakikanızı ayırıp, üzerinde çalıştığınız kişiye, sorunun özüne ve istediğiniz sonuca odaklanın. Bitkiyi içinde bulunduğu saksıdan çıkarın, yeni saksının dibine biraz toprak koyun ve bitkiyi yerleştirmeden hemen önce şöyle deyin:
“Narin rüzgarlar …’e(kişinin adı) yardım edip …..(istediğiniz sonucu söyleyin) için .…’e(bitkinin adı) üfleyerek hayat versin. Kutlu olsun.
“Güneşin ışığı ve sıcaklığı …’e(kişinin adı) yardım edip …..(istediğiniz sonucu söyleyin) için ….’e(bitkinin adı) hayat versin. Kutlu olsun.
“Narin yağmurlar …’e(kişinin adı) yardım edip …..(istediğiniz sonucu söyleyin) için ….’e(bitkinin adı) su serperek hayat versin. Kutlu olsun
“Toprağın kendisi …’e(kişinin adı) yardım edip …..(istediğiniz sonucu söyleyin) için ….’i(bitkinin adı) besleyerek hayat versin. Kutlu olsun.”
Bitkiyi yeni saksının içine yerleştirip, kenarlarını iyice desteklemek için gerekli miktarda toprak ekleyin ve ardından sulayın. Bitkinin saksı değiştirme işlemi bittikten sonra, saksının dış yüzeyini silerek temizleyin. Bitkiyi iki elinizin arasına alarak, Tanrıça ve Tanrıyı zihninizde canlandırın ve şöyle deyin:
“…’e(bitkinin adı) hayat ve sağlık vermeleri için Tanrıça ve Tanrıya sesleniyorum. Onun serpilip büyümesini sağlayın. …’e(kişinin adı) şifa ve mutluluk versin. Kutlu Olsun.”
Bitkiyi elinizde tutmayı sürdürerek, Elementlerin, Tanrıça ile Tanrının enerjilerinin dört bir yanınızdan bitkiye aktığını zihninizde güçlü bir biçimde canlandırın. Bitkinin altın ve gümüş yaşam zerrecikleriyle dolduğunu hayal edin. İyice dolup daha fazla alamayacağını hissettiğinizde, bitkiyi yere koyun.
Yeniden tüm elementleri zihninizde canlandırın ve şunu söyleyin:
“Hava (Ateş,Su,Toprak) Elementine bugünkü yardımın ve dünyadaki yaşamında süregelen etkin için sana teşekkür ederim. Kutlu olsun.”
Tanrıça ile Tanrıyı zihninizde canlandırın ve şöyle deyin:
“Tüm canlıların ve yaşamın merhametli Annesi ve Babası, bana gücünüzü ödünç verdiğiniz ve bu toprağın sonsuz yenilenen yaşamını sürdüren ölüm ve yeniden doğuş yaşam döngüleri için size teşekkür ederim. Kutlu olsun.”
Bitkiyi duracağı yere koyun ve eşyalarınızı toplayın
MAJİK BİTKİLERLE İLGİLİ KISA BİLGİLER;
İş yaşamı, kariyer, refah ve başarı: Beşparmakotu, gözlük otu, oğulotu, kadife çiçeği, yosun, portakal, üvez, binbir delik otu, aslanağzı, ayçiçeği, lale.
NOT: Sarı renkli çiçeklerin Güneşin gücünü ve başarıyı kendilerine çektiklerine inanılır.
Konsantrasyon, çalışma, bilgi: Fesleğen, defne, oğulotu, yonca, göz otu, müge, her türlü nane, adaçayı, biberiye, sedefotu.
NOT: Yapraklarının kokusu zihin açıklığı ve konsantrasyonu arttırdığından, çalışma alanının yakınında biberiye bitkisi bulundurmak çok yararlıdır.
Bilgelik: Katırtırnağı, karahindiba, altınbaşak, süsen, erkeçsakalı, adaçayı
NOT: Sonuncu seçenek, bazı bitki adlarının işe yaradıkları alanları yansıtmasına bir örnektir.
Şans ve talih: Çançiçeği, yonca, nergis, eğreltiotu, süpürgeotu, çobanpüskülü, yosun, mersin, çilek.
NOT: Yaygın inanışın tersine, aslında şans getiren beş yapraklı yoncadır; dört yapraklı yonca koruyucudur.
Sağlık ve şifa: Melekotu, defne, böğürtlen, çuhaçiçeği, ekşimor, rezene, sarımsak, şerbetçiotu, lavanta, biberiye, üvez, kuzukulağı, menekşe.
NOT: Pek çok bitkinin şifalı, bazılarının majik, diğerlerinin ise fiziksel bir özelliği vardır
Arkadaşlık ve ilişkiler: Tavşankulağı, papatya, unutmabeni çiçeği, sümbül, limon, mersin, çarkıfelek, gül, ıtırşahi, solucanotu.
Aşk, sevgi, eş: Peygamberçiçeği, hasekiküpesi, hanımeli, baldırıkara, çarkıfelek, erik, ıtırşahi, kediotu.
NOT: Kapı girişinin bir yanına peygamberçiçeği, diğer yanına ise hanımeli dikip bu sarmaşıkları en üstte birleştirmenin, evde yaşayanların birbiriyle olan bağlarını güçlendirip koruduğuna inanılır.
Bereket: Havuç, nergis, damiyana, karabuğday, incir, sardunya, Bektaşi üzümü, üzüm, alıç, ökseotu, meşe, gelincik, ahududu, buğday.
NOT: Üzümün etkisi yalnızca bitkinin kendisiyle sınırlı değildir, Romalılar yataklarının üzerine üzüm salkımı resmi asmanın gebeliği garantilediğine inanırdı.
Ev ve aileyi korumak: Melekotu, yüksükotu, çobanpüskülü, sümbül, duvar sarmaşığı, hezaren çiçeği, meşe, maydanoz, yabani çuha çiçeği, üvez, devedikeni, morsalkım, acı fındık, boğanotu.
NOT: Yatağın kenarında yetiştirilen sümbül uyumu getirir ve kişileri kabuslardan korur. Çocuk odasına koymak için uygun bir çiçektir, ancak çocuğun çiçeği yemeyeceğinden emin olmanız gerekir!
Barış ve huzur: Kedinanesi, damiyana, sardunya, şerbetçiotu, yasemin, lavanta, leylak, gül, kediotu, mineçiçeği, menekşe.