ruhumu nasıl iyileştirebilirim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elyssaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elyssaa

Kayıtlı Üye
çok kötü hissediyorum ve acı çekiyorum. ruhumun kötü olduğunu düşünüyorum ve bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum, düşündükçe daha da üzülüyorum. bazı eylemlerime istemeden devam ettikten sonra sürekli vicdan azabı çekiyorum, ne kadar çekersem çekeyim sonunda yine aynı şeyleri yapıyorum. lütfen biri bana ne yapmam gerektiğini söylesin.

Vicdan azabı çekiyorsanız kötü değilsiniz. Tavsiye verebilmemiz için yeterli bilgi vermediniz.
Sanırım iradeyi güçlendirmeniz gerekiyor.

Zihni temiz tutmak ve geçmişle barışarak devam etmek daha iyi olur.Alkollüyken yapılanlar ayıkken düşünülmüştür gibi zihinden geçenlerin eyleme dökülmesini engellemiş olursunuz.

İstenmeyen alışkanlıkların bir kısmından kurtulmayı deneyebilirsiniz.

çok kötü hissediyorum ve acı çekiyorum. ruhumun kötü olduğunu düşünüyorum ve bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum, düşündükçe daha da üzülüyorum. bazı eylemlerime istemeden devam ettikten sonra sürekli vicdan azabı çekiyorum, ne kadar çekersem çekeyim sonunda yine aynı şeyleri yapıyorum. lütfen biri bana ne yapmam gerektiğini söylesin.
Bu ara herkes melankolik ve kaygılı zaten .birçok kişide iç huzursuzluk var. Gezegensel etkilere bağlıyorum hissettiklerinin bi kısmını .Kalan kısmı için muhakeme yaptığına göre çok berbat bi durumda değilsin. Bence yazılı bi çalışma yapabilirsin. Yanlış yaptığın şeyi bi kağıda yaz, daha sora bu yanlışın seni ve çevreni nasıl etkilediğini yaz. Hislerini yaz neden vazgeçemediğini ve hatanda ısrar ettiğini de yaz. sonra artısıyla eksisiyle kağıdı bi topla. yani olaya daha mantıksal ve matematiksel yaklaş. Belki de durum sandığın kadar vahim değildir. Fazla duygularınla yaklaşıyorsundur...)))

Psikolojik olarak bir rahatsızlığınız olma olasılığı çok yüksek. O yüzden aradınız cevap burada değil klinik psikoloğa başvurunuz lütfen.

Geri