URUMHAMATAHAYİL
Yönetici
Atalarımız ne kadar güzel özetlemiş;Nimetin kendisi yasaklanmaz. Külfeti yasaklanır.
Bu nimetten hangi şartlar altında en doyurucu şekilde istifade edersin?
Zaruret derecesinde ihtiyaç hissettiğin zaman. Çünkü İhtiyacının gideriliyor olmasıyla gelen enerji daha dolu bir tatmin sağlar. Hem daha anlamlı, hem daha yoğun, hem daha mütevazı, hem daha meșru, hem daha dengeli, hem daha rahat talep edilebilir, hatta daha kolayca şikayet edilebilirdir zaruret çerçevesindeki nimetler.
İșin sırrını burada aramak lazım. Eğer sen ihtiyaç barını fazlasıyla doldurduktan sonra, o nimeti hunharca tüketmeye devam edersen, nimetin artık külfete dönüşür. Dinler de senin hazlarına müptela oluyor olmana müdahale eder zaten.
Obez olursun mesela. Neden çünkü yaşam enerjini damak zevkinden kaynaklanıyor zannettin. Sexomanyak olursun mesela. Neden? Çünkü yaşam enerjini orgazmda buldun. Sıkıldıkça sexe yöneldin. Oyun bağımlısı olursun mesela. Ama nimetin kimyasını bozan sensin. Sonra da dinler benim nimetlerimi elimden alıyor diye düşman kesilen de sensin.
Bir şeyin nimet vasfını (maximum doyum miktarını, fiyat/performans oranını) muhafaza etmesi için ihtiyaç oluşturması ve o şeyden istifade ettiğinde tadında bırakılması gerekir.
Cinsellik ruhsal uyanışın kapısı değildir. Öyle olsaydı ben sex tarikatı kurardım.
Azı karar, çoğu zarar