Kont Dracula
Banlı Kullanıcı
İsmi olan bir şeyin ne ima ettiğini alıp o ismin içini ondan izin almaksızın dilediğin anlamla değiştirebiliyor olsaydın bu, insanlar için mutlak anlamda zulüm olurdu. Düşünsene, samimiyetleriyle, heyecanlarıyla, arayış ve gayretleriyle bu insanlar bir şeye, bir kişiye dönüşmüşler ve bir külhan beyi gelip "sen artık bu değilsin" diyecek? Karma hakedilmiş kazanımdır, iyi olsun veya kötü; nefsi henüz ölümü tatmamış birinin karmasını elinden alırsanız ona zulmetmiş olursunuz. Kaderlerimiz kaçınılmaz birer zulüm değildir, bilakis her şey olduğu haliyle güzeldir ve herbirimizin yaşadıkları bizleri pişmeye götüren bireysel yemek tarifleriyken neden en kestirme yolun dışına çıkalım ki veya çıkartılalım? İnsanlar her istediklerini oldurma heveslerini terkedip -başlarına gelen güzel veya çirkin- her olayda kendilerini, gerçekte kim olduklarını aramazlarsa, varoluşlarını bir ıkıntıdan öteye taşıyamazlar. Parapsikolojik manipülasyon ruhsal güç gerektirir fakat daha zor olan nedir biliyor musun? Her şeyi kontrol edecek gücün olduğu halde başına gelene şikayet etmeksizin rıza gösterebilmektir, şayet kadere rızayı aşk mertebesine taşımayan bir kişinin eline böyle bir bilgiyi verirsen bu, bir çocuğun eline sırf oynasın diye verilmiş içi dolu bir silaha benzer. Benden daha düşünceliyseniz lütfen siz öğretin bu olayı. Neticede bilgelik basamakları tırmanılırken değiştirilesi olana "değişmesi gerek" gözüyle bakmak bile, insana yerinde saydırır. Kaldı ki beni bir çocuğun eline silah vermiyorum diye itham ediyorsunuz, yine de saygılarımla.
Bakın, siz (genel olarak dinci, ışıkçı, uzaylıcı, vb hepsini katıyorum yani sana sadece sana değil 4Ngela.)buraya gelip siz bilgiyi hak etmiyorsunuz deyip egonuzu tatmin eden insanlar, bu bilgi o egonuza rağmen size açılıyorda bize niye açılmıyor? Benim anlayamadığım nokta bu. Beni yanlış anlama 4gela sana herhangi bir olumsuz düşünce beslemiyorum. Sadece belki sen aydınlatabilirsin diye sende de deniyorum şansımı. Neden bu bilgi eşek yüküyle kibri olana açılıyorda bize açılmıyor?İsmi olan bir şeyin ne ima ettiğini alıp o ismin içini ondan izin almaksızın dilediğin anlamla değiştirebiliyor olsaydın bu, insanlar için mutlak anlamda zulüm olurdu. Düşünsene, samimiyetleriyle, heyecanlarıyla, arayış ve gayretleriyle bu insanlar bir şeye, bir kişiye dönüşmüşler ve bir külhan beyi gelip "sen artık bu değilsin" diyecek? Karma hakedilmiş kazanımdır, iyi olsun veya kötü; nefsi henüz ölümü tatmamış birinin karmasını elinden alırsanız ona zulmetmiş olursunuz. Kaderlerimiz kaçınılmaz birer zulüm değildir, bilakis her şey olduğu haliyle güzeldir ve herbirimizin yaşadıkları bizleri pişmeye götüren bireysel yemek tarifleriyken neden en kestirme yolun dışına çıkalım ki veya çıkartılalım? İnsanlar her istediklerini oldurma heveslerini terkedip -başlarına gelen güzel veya çirkin- her olayda kendilerini, gerçekte kim olduklarını aramazlarsa, varoluşlarını bir ıkıntıdan öteye taşıyamazlar. Parapsikolojik manipülasyon ruhsal güç gerektirir fakat daha zor olan nedir biliyor musun? Her şeyi kontrol edecek gücün olduğu halde başına gelene şikayet etmeksizin rıza gösterebilmektir, şayet kadere rızayı aşk mertebesine taşımayan bir kişinin eline böyle bir bilgiyi verirsen bu, bir çocuğun eline sırf oynasın diye verilmiş içi dolu bir silaha benzer. Benden daha düşünceliyseniz lütfen siz öğretin bu olayı. Neticede bilgelik basamakları tırmanılırken değiştirilesi olana "değişmesi gerek" gözüyle bakmak bile, insana yerinde saydırır. Kaldı ki beni bir çocuğun eline silah vermiyorum diye itham ediyorsunuz, yine de saygılarımla.