Sayın embriyo,
Güzel bir çalışma olmuş teşekkür ediyorum ilgi ve alakanızdan dolayı. Ve umursayıp vakit ayırdığınız için.
Söylediklerinizde haklısınız, kişiye göre değişir herşey. Bütün bunları herkes kendine göre yorumlayıp, kendi hayat görüşüyle birleştirip öyle algılayacaktır.
Hayat o kadar değişik ve karmaşık ki insanın kafasında, benim açtığım bu konuya milyon tane farklı yorum yapılabilir, farklı bakış açıları olabilir. Olasılıklar o kadar fazla ki hayatta, evrende ne kadar düşünebilen canlı var ise o kadar farklı bir 'Hayat', o kadar farklı bir 'Dünya, Evren' vardır.
Her insan bu varoluşun içinde bambaşka dünyalarda yaşıyor, apayrı bakıyor hayata. Kafamdaki bambaşka düşünceler, içimdeki hisler, hayata bakışım, elbet bunların bir anlamı vardır. Böyle bi karmaşa var ise akıllarda, yüreklerde elbet bunun bir anlamı vardır. Yaradan Allah, bizi oldukça sıradan varlıklar olarakda yaratabilirdi, düşünen, karar veren, iyiyi kötüyü ayırt edebilen veya seçme şansı olan, normal bir şekilde sevgiyi, acıyı, mutluluğu vs.. hissedebilen, vb. özellikleri basit bir şekilde bize yükleyip, böylede sınayabilirdi imanımızı, inancımızı, sabrımızı vs. Ama bu kadar basit değil.. Kelimelerle ifade edilemiyecek kadar 'özel' yaratmış Allah bizleri, hepimizi. Çoğu insan dediğim gibi basit yaşamaya devam ediyor hayatına, bunu sebebi beynini tetikleyecek etkenlerin, çevrenin ve yetişme ortamının bu şekilde oluşması olabilir. Çoğu insan ise, kafasında içinde bir karmaşayla devam ediyor hayatına. Soruyor, sorguluyor. Son derece derin, son derece majikal düşünüyor. Anlatmak istediğim şeyi en iyi şekilde ifade edebilmem için bilgi ve kelime dağarcığımın daha iyi gelişmesi gerek. Elimden geldiğince ifade etmeye çalışıyorum fakat, dediğim gibi kelimelerin anlatamayağı şeyler vardır.
Dediğim gibi; Elbet bir anlamı vardır bütün bunların, bütün bu kafamdakilerin. Hani insan beyninin yüzde bilmem kaçını kullanabiliyormuş ya, neden böyledir bu ? Neden tam kapasite verim almıyoruz ? Yaradan neden böyle yarattı da kapasitesinin tamamını kullanabilen basit bir varlık olarak yaratmadı bizleri ? Bu halimizle bile her insandan farklı bir yorum, farklı bir düşünce ve insanlık tarihinde çeşit çeşit, teknolojik, kültürel, evrensel, bilimsel bilgi ve eser mevcuttur. Ve günden güne daha da gelişmekte, anlam kazanmakta bütün herşey. Neden daha iyi olmasın ? Her insanda mevcuttur; kusursuz beyin. Ve gün gelecek bambaşka bir anlam kazanacak 'İnsan' ve 'Evren' .
Dediğiniz gibi ben özelim değil, herkes özeldir. Her insanda mevcuttur sonsuz güç ve enerji. Önemli olan bunu kullanabilmek, farkında olabilmek, geliştirebilmek. VE İnanç..
Yanlış, hatalı veya eksik algıyabilirsiniz yazdıklarımı, çünkü anlaşılmak zor, anlatmak daha da zordur bazı şeyleri. Elimden geldiğince sizlere birşeyler açıklama gereği duydum kendimce. Okuyup, yorum yapanlara kendi görüşlerini esirgemedikleri için teşekkürler.
Konuya yapılan her yorum bana birşeyler katıyor, beni dahada geliştiriyor veya düzeltiyor. Bu kesin olan birşey. Bu yüzden hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
Yazdıklarınızın hepsi kafamda artık. Çoğu şeyi daha iyi anlamama yardımcı olduğunuz için hepinize minnettarım. Allah'a şükür ben yolumda devam ediyorum. Sevgiler, saygılar..
Merhaba sayın Gizlimabet üyeleri..
Başlıkta biraz ilgi çeksin diye öyle belirttim. Ama özel güç deyince aklınıza direk fantastik şeyler gelmesin.
Eğer ki bu dünyada, evrende veya hayatta ne desem bilemiyorum;
Özel bir anlamınız olduğunu düşünseydiniz,
Diğer insanlardan farklı olduğunuzu hissetseydiniz,
Zihniniz diğer insanlardan daha fazla düşünce pompalasa 24 saat,
Yaşıtlarınızdan çok çok olgun olsanız,
Yaşıtlarınızın aktiviteleri, aşk anlayışı, vs. size aşırı çocuksu gelse,
İnsanların yaptığı çoğu etkinlik, muhabbet, tartışma size gereksiz veya basit gelse,
Ama diğer herkese normal gözükmeyi, onlara uyum sağlamayı, + etkilemeyi kolayca becerebilseniz,
Diğer insanların sorunlarıyla ilgili muhteşem çözümler üretip onlara aktarsanız,
Hayata hep bambaşka bir açıdan baksanız diğerlerinden farklı, yeri geldiğinde bir filozof gibi hayatı bütünüyle ele alıp tepeden baksanız, yeri geldiğinde bireysele inebilseniz,
Bu hayatta herşeyi yapabileceğinize inansanız, imkansız kelimesini lügatınızdan kaldırsanız,
Muhteşem hayaller kursanız, hayalperest olsanız çoğu zaman,
Aklınıza gelebilecek bütün doğa üstü olayların, psişik yeteneklerin olabileceğine yürekten inansanız,
Ve bir gün Evren'in ve İnsan'ın sırrını keşfedip, insanlık tarihinde çığır açabileceğinize,
Beyninizi, enerjinizi, ruhunuzu ve hislerinizi kullanarak akıl almaz şeyler yapabileceğinize inansanız, (Kötü şeyler değil tabii ki)
Ve bunların yanında Allah'a (C.C) , Peygamberine , dinine ve kitabına sonsuz imanınız olsa,
İnsanların gözünde 'O, çok iyi birisidir.' olarak yer alsanız, vicdanınız ve erdeminiz son derece kuvvetli olsa,
Pozitif düşüncenin olumlu etkisine inanıyorsanız,
Bardağın dolu tarafından da boş tarafından da bakabiliyorsanız,
''Hayırlısı Olsun '' diyebiliyorsanız daima,
Hz.Mevlana'ın ''İstediğin birşey olmuyorsa, ya olmaması gerektiğinden ya da Daha iyisi olacağındandır.'' sözünü taktir edip hayat felsefesi edindiyseniz, kısaca Şükür sahibi insansanız,
Bütün bunlar ve fazlası doğuştan gelen karakteriniz(Veya herneyse.) olsa,
VE sabahın 6'sında oturup bunları olumlu & olumsuz yazabiliyorsanız halka açık bir foruma,
1- Psikolojik sorunları olan, kafası oldukça karışık, boşlukta, gençliğin getirdiği heyecan ve karmaşa içinde olan, vs.. vs.. birisi mi olurdunuz gerçekte ?
2-Yoksa ..... ?