Ambriel
Kayıtlı Üye
3. Dünya savaşının olup olmayacağı zaten bir kaç yıl öncesinden başlayan orta doğu sorunları ile kendini göstermiştir. Savaşın kesinlikle başlayacağına ama tarafların; burada arkadaşlarımızın belirttiği üzere büyük kayıplara yol açacağı bilindiğinden, bence savaş öncesi stratejik hazırlık yapılıyor ve devletler kendi taraflarında oluşacak zararları en kısa seviyeye indirebilmenin yollarını bulmaya ve tedbirlerini ona göre almaya çalışıyorlar. Bundan sonra savaş kaçınılmaz ve birden küçük bir bahane ile patlak verecek ansızın diye düşünüyorum...
Yalnız; yukarıda, eklentide sunduğum diyalogunuzda sizin bir genelleme yapmayıp, sadece karşılaştığınız kişilerden aldığınız izlenim olarak yorumluyorum ki aksi taktirde sizin bu konuda biraz yanlış ve önyargılı bir düşünce içinde olduğunuz izlenimini alıyorum ve burada sizinle aynı fikirde olmadığımı da belirtmek istiyorum...
Sevgilerimle,
Sevgili Janet arkadaşım, koyu tenli insanların yüzyıllardır çektikleri sorunlar, onların nesilden nesile bir kompleks ile büyümelerine ve sizinde belirttiğiniz gibi bir güç gösterisi ve kendini beyazlara/kendi ırkından olmayan insanlara karşı gösterebilme/kanıtlama çabası ve dürtüsü ile büyümelerine, yetişmelerine sebep olan en büyük faktörlerden biri olmuştur. Bu konuda sizinle aynı taraftayım.Ben işim icabı neredeyse her gün amerikalılarla diyalog halindeyim. Ve karşımdaki insanın zenci olup olmadığını hemen anlayabiliyorum. Kaba, ham, önyargılı ve cahiller. Ne oldum budalası olmuş hepsi.
Yalnız; yukarıda, eklentide sunduğum diyalogunuzda sizin bir genelleme yapmayıp, sadece karşılaştığınız kişilerden aldığınız izlenim olarak yorumluyorum ki aksi taktirde sizin bu konuda biraz yanlış ve önyargılı bir düşünce içinde olduğunuz izlenimini alıyorum ve burada sizinle aynı fikirde olmadığımı da belirtmek istiyorum...
Sevgilerimle,