Nefreti Aşmanın Tek Yolu: Affetmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"Birilerini nefret duyacak kadar önemsemek sevdiklerinize ihanettir" Bu kendi sözlerimden birisi.Sevdiklerinize de kendinize de ihanet oluyor nefret.O enerjiyi o zamanı sevgiye harcayacakken nefrete harcamak en büyük ihanet.Gel gelelim insanlar her zaman yerlerinde sayıyor mu?Çok uygulamaya geçirmişliğimiz varsa da bazen hayatta pes etmeyen insanlar var.40 yıl geçse değişmiyorlar.Bir nevi mecburiyetler oluşuyor (kimse kesin mecbur değildir ancak hayat akışı bu) Tamam diyorsunuz bin defa yaptılar yanlışlarını artık olmaz çoktan aşıyorsunuz.Hakikatten kin nefret kalmıyor.Sonrasında öyle uğraşıyolar ki eskileri de aklınıza düşüveriyor.Ne kadar kin gütmeyen sevgiyi seven nefreti hayatınızdan atan kişi olsanız da inatla su yüzüne çıkanlar olabiliyor.Melek değiliz bir bildiğim varsa nefret duymamak ama zarar verene de bize başkasına hiç farketmez asla göz yummamak.Yine kendimize özel bir denge kurup sorun bitince de yine sevgiyi nefrete tercih edecek yolları çizmek.

Sürekli iletişim zorunluluğun insanlarda affetme olayının pek işe yarayacağını düşünmüyorum.Bir faydasını hala görebilmiş değilim :)

[""" Allah'a havale etmek özünde bedduadır. " Ben seninle baş edemem, senin cezanı ALLAH versin, ben seninle uğraşmıycam uğraşamayacağım," demektir bir nevi. Fakat bu durum haksız olan zulmeden için ciddi bir facia. O kişiyi ALLAHA havale etmek çok büyük bir beddua olarak yeter. ALLAHA havale ettim seni demek artık ben değilim; muhatabın RABBİM demek... O'na havale ettiğinizde inanıyorsunuz ki o elbet ettiğini bulacak. MUHAKKAK! İlahi adaletin şaşması mümkün değil. Belki burda belki orda. Ama bundan sonra onun kötü haberini birilerinden duymayı beklemeniz, onun ettiğini bulduğunu görmeyi beklemeniz, onun acı çekişini beklemek seyretmeyi istemeniz değil af." Evet ben onu affediyorum, Allaha havale ediyorum hakkımı haram ediyorum larla nokta koymak belki de. Neden niçin niyelerle konuyu tüm ömür boyunca irdelemek hiç hiç değil. Beğenmediğiniz bir filmi tekrar tekrar seyretmek gibi bişey bu sanki. Sonunu biliyorsunuz filimin. siz haklıydınız. evet size haksızlık yapıldı ve , çok büyük bir haksızlıktı. Ama Size yapılan haksızlığı her sorgulayışınızda filmi seyrettiğiniz her tekrarda defalarca yine siz acı çekiyorsunuz. Bir başkası değil. Affettiğinizde ise filmi arşive kaldırıyorsunuz. Yaşadığınız haksızlıkları tamamıyla mazide bırakıyorsunuz/bırakmaya çalışıyorsunuz. Ama af etmeyi seçmeniz hakkınızı helal etmeniz demek değildir. vb """ ]

Tüm bunlar mıdır peki af edebilmek Sayın mally, doğru bu mudur? Çokkk teşekkür ediyorum. Sevgilerimle...

Çok güzel açıklamışsınız Sn Joys, yazdıklarınıza katılıyor ve teşekkür ediyorum.

Geri