Neden CUMA Günü?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sewalim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sewalim

Kayıtlı Üye
İş
şu an çalışmıyor.
Müminler için en hayırlı günü, Cuma günüdür. Müminlerin haftanın günleri içerisinde ki, bayram günü. Hz. Adem (a.s)’in Cuma günü yaratıldığı ve o gün cennete girdiği o gün cennetten çıkarıldığı, kıyamet in, o gün kopacağı hadislerle belirtilmiştir. Cuma gün ve gecesi (Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece) geçmişlere rahmet ve dua okunur ruhları için Kur’an-ı kerim tilavet edilir. Cuma sabahı gusletmek çok iyidir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)buyurmuştur ki: ” Cuma gününün içinde öyle bir saat vardır ki, namazını dosdoğru kılıp Allah (c.c) Hz. lerine niyazda bulunup bir dilekte bulunsa Cenabı hak o kulunun dileğini geri çevirmez, mutlaka kabul eder. O öyle bir gündür ki, güneşin doğduğu en hayırlı ve üstün bir gündür. Gücümüzün yettiği kadar bu günümüzü ibaadet ve taatla geçirmeli kesinlikle gaflete düşmemelidir. Çokça selavat getirmelidir.
Alıntı.

La-edri

Kayıtlı Üye
Müminler icin en hayirli gün Cuma degildir, böyle dersek yanlis olabilir..
Zira Cuma müminlerin bayramidir. Elbete özel bir ibadeti yada büyük bir özelligi olacaktir..

Müminler icin ,Mirac kandili, berat kandili, Kadir gecesi özellikle cok hayirlidir, ve yine Ramazan ve Kurban bayrami günüde öyledir, ve bir cok hayirli gün takvim boyu serpilmistir...

Müminlerin bayrami Cumadir.
Yahudilerin,Cumartesi
Hiristiyanlarin,Pazar

daniel

Kayıtlı Üye
Kiutsal kitapta ilahi guc, karakteristik olarak bir gun'un diger bir gune ustunlugunden hic bahsetmemistir. Cunku kendi katinda, insan icadi 7/24 gun metodu mevcut degildir.

Tum gunler kutsiyet ve ibadet anlaminda esittir. Ozellikle belirtilen, haram diye tabir edilen zaman dilimleri disinda.. Adem'in hangi gun yaratildigi konusunda da, ilahi plandaki gun kavrami farkli oldugundan kitapta bu sekilde vurgulanan bir anlatim yoktur.

Kisisel dusuncem;

Sanirim peygamber su an dirilip hadis kulliyatini okusa, ben size ne benim ne de bir baska yaratilmis kulun gayb'dan haber veremeyecegimi soylemistim gerekcesiyle, kaldirip cope atardi.