Matrix'ten çıkabiliriz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Aces High
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aces High

Kayıtlı Üye
Matrix filminde söylenenler doğruydu. Hepimiz çaresizce sisteme bağlı birer köleyiz Sistemin dışına çıkamayacağımıza inandırmışlar bizi. Halbuki tüm insanlar bu inançtan vazgeçse Matrix kırılır. İşe zihnimizdeki olumsuz kodları temizlemekle başlamalıyız. Alfabemiz bile sınırlı. Halbuki alfabede sınırsız harf olsa sınırsız bir özgürlüğe kavuşuruz. Yaratıcımız bize sınırlı bilgi vermiş. Çünkü bizim kul, köle olmamızı istiyor. Bize sınırsız özgür irade verseydi eğer bir paradoks olurdu diye düşünülebilir eğer Yaratıcıyı kadiri mutlak biri yaratıcı olarak düşünürsek. O yüzden yaratıcının kadir mutlak olma ihtimali anlaşılması zor bir mevzu.Hepimiz birer köle olmak için programlanmışız fakat bu programı kırmak mümkün.

Adamın biri kabusundan uyanmış. Ölmek bile çözüm değilse o zaman ne yapacağız demiş.

Matrix filminde söylenenler doğruydu. Hepimiz çaresizce sisteme bağlı birer köleyiz Sistemin dışına çıkamayacağımıza inandırmışlar bizi. Halbuki tüm insanlar bu inançtan vazgeçse Matrix kırılır. İşe zihnimizdeki olumsuz kodları temizlemekle başlamalıyız. Alfabemiz bile sınırlı. Halbuki alfabede sınırsız harf olsa sınırsız bir özgürlüğe kavuşuruz. Yaratıcımız bize sınırlı bilgi vermiş. Çünkü bizim kul, köle olmamızı istiyor. Bize sınırsız özgür irade verseydi eğer bir paradoks olurdu diye düşünülebilir eğer Yaratıcıyı kadiri mutlak biri yaratıcı olarak düşünürsek. O yüzden yaratıcının kadir mutlak olma ihtimali anlaşılması zor bir mevzu.Hepimiz birer köle olmak için programlanmışız fakat bu programı kırmak mümkün.
Katılmıyorum. Yaradan bizi bu simülasyona yollamış ve simülasyondan çıkış için gerekli olanları gerek kutsal kitaplarla gerekse de elçilerle bildirmiş. Fazla macera aramaya gerek yok.

Nasıl yapacağız sorusundan ziyade Matrixi kırdığımda nereye varacağım bunu da bilmiyorum, özgür olucaz belki ama yine bir mekan olucak sonuçta, ayrıca özgürleşsek bile neden Matrix'e sıkıştırıldığımı anlamayacağım, bunu nasıl öğrenicem ,bunu merak ettim.

Nasıl yapacağız sorusundan ziyade Matrixi kırdığımda nereye varacağım bunu da bilmiyorum, özgür olucaz belki ama yine bir mekan olucak sonuçta, ayrıca özgürleşsek bile neden Matrix'e sıkıştırıldığımı anlamayacağım, bunu nasıl öğrenicem ,bunu merak ettim.
Maddesel düşünmeyi bırak...

programı kırabilecek biri varsa o da programı baştan yazabilecek kudrete sahip olan güçtür. Çok sevdiğim bir söz var ,öd tengri aysar kişi oglı köp ölgeli törümiş.
Bol şans :)

Madde manada, mana maddede gizlenmiştir. İkilik zihinden teklik öz'den gelir. Öz dediğim şey bir şey değildir. Kavranamaz, anlaşılamaz. Zihin asla anlamaz.

Matrix senin bedenindir, maddedir. Senin sen olduğunu zannettiğin şeydir....
ama bu bir zan olsa da bedenin içinde matrixte bulunduğumuz gerçeğini değiştirmiyor ki, asıl yapmamız matrixten gerçekten çıkmak ama bunu nasıl başarabiliriz, ya da mesela kozmik odalara gitmek istiyorsak bunu nasıl yapabiliriz

İkilik yaratmak zihne, birlik ise ruha aittir...Ruhunu özgürleştirdiğinde ben olmaktan çıkar biz olursun. Biz demek her şey ve hiçbir şey demek. Bunu zihninle değil ruhunla anlayabilirsin ancak....
Evet doğru söylüyorsunuz ama biz olma durumuna geçsek de varoluş sürecini yaşamak zorunda kalıyoruz ben bunu istemiyorum

Madde manada, mana maddede gizlenmiştir. İkilik zihinden teklik öz'den gelir. Öz dediğim şey bir şey değildir. Kavranamaz, anlaşılamaz. Zihin asla anlamaz.
Belki de matrixi kırdınız ama kırdıktan sonra henüz farketmediğiniz yeni bir matrixin içine düştünüz, bunu nasıl engelleyeceğiz, son diye düşündüğümüz şey ya son değilse ya sürekli yaratılış tekrarlanıcaksa, milyonlarca yıl yeniden yaratılmak istemiyorum çünkü.

ama bu bir zan olsa da bedenin içinde matrixte bulunduğumuz gerçeğini değiştirmiyor ki, asıl yapmamız matrixten gerçekten çıkmak ama bunu nasıl başarabiliriz, ya da mesela kozmik odalara gitmek istiyorsak bunu nasıl yapabiliriz

Evet doğru söylüyorsunuz ama biz olma durumuna geçsek de varoluş sürecini yaşamak zorunda kalıyoruz ben bunu istemiyorum

Belki de matrixi kırdınız ama kırdıktan sonra henüz farketmediğiniz yeni bir matrixin içine düştünüz, bunu nasıl engelleyeceğiz, son diye düşündüğümüz şey ya son değilse ya sürekli yaratılış tekrarlanıcaksa, milyonlarca yıl yeniden yaratılmak istemiyorum çünkü.
Dediğim gibi zihinle anlaşılamaz.Yeniden tekrar tekrar yaratılmayı istememen senin matrix'indir. Tekrar yaratılmanın kötü bir şey olmadığını hisset. Zihnindeki olumsuz kodlar temizlendiğinde matrix'in dışına çıkmış olacaksın.Yeniden yaratıldığında bilincin farklı olacak. Şu an yaşadığın hayatta mutlu olmayabilirsin. Dünya bir okuldur. Tanrı o kadar merhametli ki senin tanrı olmana izin veriyor. Tanrı sensin demek isterdim ama zihin ikilik yaratacağı için algılanamaz. Zihnin senle oyun oynuyor. Sana cennet, cehennem bilim, illim , din, ideoloji vb. var ediyor. Yaşam bir gizemdir.Anlaşılamaz.Zihin bazen var olur bazen var olmaz.Matrix'ten çıkar ve matrix'e tekrar düşersin. Matrix'ten çıkıtığında sonsuza kadar yaşayabilmen için tanrı yada zihin seni tekrar tekrar ele geçirir ve sonsuza kadar yaşamaya devam edersin.Bitmez bu döngü.Bir çıkarsın bir girersin matrix'e. Bunu zihin anlayamaz....

Tamam matrixten olumsuz dusuncelerden kurtularak çıktık biz bilincinde tanrının tanri olmamıza izin vermesi kısmına geldik diyelim peki nasıl herkes söylüyor bunları ama kimse sanki bı yolu var şunu yap demiyor ben olumsuz dusuncelerimi atamıyorum çoğu zaman kafamdan sadece bazen olan oldu biten bitti aynı anda doğduk büyüdük aynı anda yok olduk zihnimiz sadece anın icine gidiyor gibi fikre kapılıyorum o kadar ama matrixten çıkmayı nasıl basaricaz bilmiyorum belkide çıkıp başkasına giriyorumdur

Geri