ruhname
Kayıtlı Üye
Bizim orda vardı eskiden babanem anlatırdı cadıları 30 kişi toplanır geceleri köprünün altında derede yanın toplanır domuzların ûstüne binip uçarlarmış teker hepsinin anısını anlatırdı 3 4 tanı yordum şimdi vefat ettiler kapı deliklerin falam geçerlermiş küçük kız cocuklarını kacırır bir veya ikin sonra getirirlermis bita var görüyorum onu gezerken koyde babane diyorum gecerken eskilerden oldugu belli ama simdi bırakmıs oda ucmayı kaçmayı ama belli olu cadı oldunu eskiden babanem nasıl oldunu anlatmıstı o zaman tarifi bek aklımda tutmadm anlattıklarına cok gulmustüm yumurtayla yapıyorlarmıs kolduklarının altında bekletiyorlarmıs sürüyomuşmu ne
Bizim memlekette de çok anlatırlar ama bizim orada bi domuz yada süpürge ile değilde vucutlarina bir nevi yağ sürerek uçuyorlarmis hatta bizim tanidiğimiz akrabadan biri bu olaya şahid olmuş bu gibi vadi olarak tabir edilen insanlar genelde yaşlilar oluyor çoğunlukla bayanlar vadi olsa da azda olsa erkeklerden de vadi olanlari var bizim yörede cadilar yeni doğmuş bebeklere ve danalara ilişiyor diye duydum .Babaannen sağmı şuan onu dinlemek isterdim gerçekten