Birincisi evet ben ne müslümanım nede inanıyorum. Bu paylaşımı yapma amacım müslüman olan insanlara daha inandırıcı açıklamalar yapma isteğidir. İkincisi eğer bilinçli bir müslümansanız, Hz. Mevlana'nın sözlerini yazılarını ve şiirlerini bilmeniz gerekir. "Ben doğdum ve öldüm. Tekrar doğdum ve tekrar öldüm." "Herşey tekerrür eder, insan gibi, ruh gibi..." demiş Hz. Mevlana. Ve bunu üçüncü kez söylüyorum. Yaşamadan, hissetmeden ve görmeden bilemezsiniz. Sizler yani müslümanlığa mensup olan kişiler bunu tamamen dinsel yönden açıklamaya çalışıyorsunuz. Size söylenen herşeyde 'Kuran öyle demiyor, imkansızz, sizi günahkarlar!' diyorsunuz. Kuranı açıp mealini okumak herşeye çözüm değil. Yada saçma sapan din adamlarının yorumlamaları değil bu hayat. Bir ayetinizden bile onlarca yorum çıkartıyorlar. Siz ise hangisi size yakın geliyorsa ona inanıyorsunuz. Bu aşırı yanlış. Sonuç olarak, dördüncü kez söylüyorum. Yaşamadan, hissetmeden ve görmeden bilemezsiniz.
Dördüncü kez söylemişsiniz, kendi ağzınızla söylüyorsunuz yaşamadan bilemezsiniz diyorsunuz, bende size sormuştum ve ikinci kez soruyorum, siz daha evvel öldünüz mü?
Bu noktada birşey söylemek istiyorum. Birincisi hipnozun bilimsel bir değerinin olmadığını söyleyemezsiniz. Bilim dünyasında kabul görmüş ve çeşitli şekillerde şu anda aktif olarak kullanılmaktadır. İkincisi hipnozu reenkarnasyon ile bağdaştıramıyorsunuz anladığım kadarıyla. Peki önceki yaşamlarına hipnoz ile döndürülen insanların daha önce hiç bilmediği, görmediği ve duymadığı olayları bildiğini ve sanki anlatılan olayı kendisi yaşamış gibi ayrıntılı olarak açıkladığını bilmiyorsunuz sanırım. Anlatılan olaylar yazılı kaynaklardan kontrol edilmiş ve ayrıca bu kişilerin kullanılan kaynaklara ulaşımının kesinlikle gerçekleşmediği (yani olaki televizyonda, gazetede görmedikleri veya herhangi bir yerden duymadıkları ) belirlenmiştir. Bunu nasıl açıkladığınızı sormak istiyorum...
Bende hipnoz olmasam, farklı hipnoz deneyimlemeleri yaşamasam, derin transa girmesem, bir nebze düşünüp süzgeçten geçirme ihtimalim vardı bu söylediklerinizi, ama şu an yok. Onların hipnozcuları farklı beni hipnoz edenler mi farklı acaba? Aynı yöntemler, aynı süreçler.
Size reenkarnasyonu savunmayacağım ama şöyle bir tez daha var.Kuantum düşünceyi duymuşsunuzdur.Ben size kuantum sıçramadan bahsetmek istiyorum.Niyetim düşüncelerinizi değiştirmeye çalışmak değil ama farklı bir bakış açısı insana çok şeyler katar.Kuantum sıçramanın temel düşüncelerinden biri insanın şuan da yaşadığı hayattan farklı olarak belki yüzlerce belki milyonlarca versiyonu olabileceğidir.Nedir bu versiyonlar?İnsanların bazen hayatta yaptığı seçimlerden veya tesadüflerden kaynaklı dönüm noktaları olur, mesela ;ünv. tercihleri, eş seçimleri veya sağlık açısından alışkanlıkları bu tercihler tesadüfler farklı yol ayrımları çizer.İşte versiyonlar dediğim bu olası yol ayrımlarının olmabilme durumlarıdır.Kuantum düşünceyle kişi düşünce tarzı olarak bu olası yollara sıçrama yapabilir.Belki reenkarnosyonda bu sıçramaların bir iz düşümüdür. Kimbilir..?
Kuantum düşünce ile reenkarnasyonu hiç bağdaştıramadım. Birisi dünyada yaşadığımız süre zarfında deneyimleyip kullanabildiğimiz bir şey, diğeri ise daha tatmadığımız, hakkında fikir ve tecrübe sahibi olmadığımız birşey. Bir sürü dinin bir sürü inancı var ve herşeyin açıklaması, izahatı, tutarlığı kendi içinde. Birinin bir durumunu alır diğeriyle kıyaslar, açıklamaya kalkarsanız ortaya böyle bir karmaşa çıkar. İslam dinine inananların reenkarnasyonu konuşup tartışması bile gereksiz çünkü bu inanç bu dine ait değil ve insanlığın bir hakkı olduğunu ve dünya hayatı içinde bunu iyi değerlendirmek gerektiğini bilirler. Ama hindulara, budistlere ve diğer bazı dinlere göre reenkarnasyon ve ruh göçü vardır, üstelik bazılarına göre bitki ya da hayvan olarakta bedenlenebilirmişiz. Zaten kendilerine hayvanlığı nasıl layık görüyorlar onu anlamış değilim.
-şey ben önceki yaşantımda eşektim.
Bu dine inananlar beni yanlış anlamasın, ben inandıkları şeyi bir edebiyatçı olarak mizahi açıdan dile getirdim. Hayvan ya da bitki olarak bedenlenmiş olduğunu iddia ediyorlar ve eşekte bir hayvandır. Gerçekleri söyledim, gerçeklere kızılmaz. Onlara göre de bu.
Benim hoşuma gitmeyen nokta şu ki, insanlar kesinlikle yaşamış gibi (yaşamadıkları halde) reenkarnasyonun var ya da yok oldukları hakkında diretmesi. Bunu ispatlayamazlar, zaten din de ispat barındırmaz. Dogmatiktir, koşulsuz şartsız inanırsan din haline gelir. Bu yüzden artık lütfen bu kadar ısrarcı olmayalım, herkes kendi deneyimlediklerine, düşüncelerine ve mantığına göre inancını yaşar.