origanum
Yönetici
Kim ? Neden cahil ?
Sayın BeLLa91 karısı oğlan doğurmadı diye kadının gözünü ucu korlu odun çubuğu ile kör eden adamdan bahsediyor. Ona kızmış.
Kim ? Neden cahil ?
Herşeyden önce burası "islami bir site" değil.Ayrıca islami konuların tartışılabileceği bir site olduğunu da sanmıyorum.Bana göre bu konunun sorulacağı yer "diyanet işleri sitesi" olmalıdır.Konuyu açan forumcu bu ayetlerin ne manaya geldiğini internetten bir araştırdı mı bilmiyorum.Ama bu soruları arama motoruna yazdığınızda karşınıza müthiş açıklamalar çıkıyor.
Herşeyden önce burası "islami bir site" değil.Ayrıca islami konuların tartışılabileceği bir site olduğunu da sanmıyorum.Bana göre bu konunun sorulacağı yer "diyanet işleri sitesi" olmalıdır.Konuyu açan forumcu bu ayetlerin ne manaya geldiğini internetten bir araştırdı mı bilmiyorum.Ama bu soruları arama motoruna yazdığınızda karşınıza müthiş açıklamalar çıkıyor.Bu sitelerden birinde,3.sırada verilen ayetin diğer iki ayetl aynı şeyi ifade tmediği,bel kemiği-kaburga arasında belirtilen bölgenin bebeğin anne karnında bulunduğu yer olarak ifadesi vardır.Açıklamaların bu sitelerden dikkatlice okunmasını tavsiye ederim.Bilimsel bulgular,yeni verilerle,yeni buluşlarla değişebilir.Ama Kuranı Kerim sonsuza dek tek ve değişmez gerçekliğe sahiptir.
sen bunu iyice arastırdın mı?? burda bilimsel yanlış neresinde anlayamadım??? tefsire baktın mı?? veya baska meallere ?? cünkü elmallı hamdi yazır mealinde bu ayetler su sekilde acıklanmıstır.
2. Târık nedir, bildin mi?
3. O, karanlığı delen yıldızdır.
4. Hiçbir nefis yoktur ki başında bir denetleyici bulunmasın.
5. Onun için insan neden yaratıldığına bir baksın.
6. Atılan bir sudan yaratıldı.
7. O su, erkeğin sulbü ile kadının göğüs kemikleri arasından çıkar.
8. Elbette Allah'ın onu döndürmeye gücü yeter.
Herşeyden önce burası "islami bir site" değil.Ayrıca islami konuların tartışılabileceği bir site olduğunu da sanmıyorum.Bana göre bu konunun sorulacağı yer "diyanet işleri sitesi" olmalıdır.Konuyu açan forumcu bu ayetlerin ne manaya geldiğini internetten bir araştırdı mı bilmiyorum.Ama bu soruları arama motoruna yazdığınızda karşınıza müthiş açıklamalar çıkıyor.Bu sitelerden birinde,3.sırada verilen ayetin diğer iki ayetl aynı şeyi ifade tmediği,bel kemiği-kaburga arasında belirtilen bölgenin bebeğin anne karnında bulunduğu yer olarak ifadesi vardır.Açıklamaların bu sitelerden dikkatlice okunmasını tavsiye ederim.Bilimsel bulgular,yeni verilerle,yeni buluşlarla değişebilir.Ama Kuranı Kerim sonsuza dek tek ve değişmez gerçekliğe sahiptir.
Soruya tam olarak defalarca açıklama yapılmış. Başlık bir bir enteresan müslüman olmayan sorduğunuz soruyu bilemeyecek mi. o kadar bariz açık bir ayetki. hani üzerine tartışmaya bile gerek yok. her defasında sanmıyorum, başka bir şey diyor diyorsunuz. ne diyor sizce bari onu söyleyin. konuyu bu kadar gereksiz yere uzatmayın.
sanamı soracağım yorum yapıp yapmayacağımı. burada istemekle yorum yapılmıyor. haddini bil. ikna edici zaten yorumlar siz anlamak istemiyorsunuz bence. bilimsel olarak anlatılanla , Kuranı Kerim de yazan aynı daha neyi istiyorsunuz 3 sayfadır.forum yönetimi benden soruluyor.
he gardas
Bilime göre: Bel kemiği ile kaburgalar arasındaki keselerden penis yoluyla dışarı atılan ve üremeyi sağlayan sıvı.Keşif 19.Yüzyıl
Kuran-ı Kerim: İnsan bir baksın hangi şeyden yaratıldı. Dökülüp atılan bir sudan yaratıldı.Bel kemiği ile kaburgalar arasından çıkar. Şüphesiz (Allah) onu yeniden-döndürmeye güç yetirendir. (86 Tarık Suresi 5-') (1400 yıl önce)
Spermin kesfinden degil, vucudun neresinde, nasil olusdugunun kesfinden bahsediliyor okuyup yanlis anlamissam ozur dilerim, kimseyi yanlis bilgilendirmek gibi bir niyetim asla olamaz.
Cevabım biraz geç olacak bunun için kusura bakmamanızı rica ediyorum,çünkü her zaman siteye girme olanağım olamıyor.Sayın mecra bu konu neden burda tartışılmamalıydı sorusuna 2 cevabım varHer konunun oldugu gibi bu konunun da tartisilabilecegini dusunuyorum. Sonuc olarak Kuran ile birlikte bilimsel bilgilerden de bahsediliyor. Isteyen tabii ki internetten her seyi bulabilir ancak o sekilde ogrenmek isteseydik bu siteye gerek kalmazdi sanirim. Olay internetten yada baska yerden arastirmak degil fikir alisverisi yapabilmekte.
Malesef insanların bu yanlış bilgisi yüzünden pek çok kadın zarar gördü.
Erkek adamın erkek oğlu olur atasözümüz doğrudur.
Cinsiyeti belirleyen erkeğin kromozomlarıdır. Erkekte hem erkekliği hem de dişiliği sağlayacak olan kromozomlar bulunur ve bunlar spermlerin içindedir. Oysa annede sadece dişi kromozom bulunur, erkeklik verecek kromozom yoktur, dolayısı ile anne isteyince erkek çocuk doğuramaz. Bu işi yapabilme yetisi erkeğin spermindedir.
Pek çok kadın erkek doğuramadı diye suçlandı, aşağılandı, şiddete maruz kaldı, eşi onu bırakıp başka kadınla evlendi. Bildiğim bir örnek var:
Annemim gençliği zamanında kör bir yaşlı teyze varmış bunun kızı oluyormuş bir gün kocası bu sefer oğlan doğurmazsan gözünü kör ederim demiş ancak kadının yine kızı olmuş. Adam da ocaktan yanan bir odun çubuğunu almış, kadına doğru gelmiş, kadın bir gözümü feda ettim, öyle durdum diyormuş, öbüründe gözümü kırpıştırdım da tek gözümü kurtardım diye anlatırmış. Bu vahşet değil midir, kadın bu işkenceye maruz kalacak ne suç işlemiştir, cahilliğin milyarlarca kurbanlarından biridir sadece.
Bilinç düzeyinin artırılması eğitim ile olur ancak.
Cevabım biraz geç olacak bunun için kusura bakmamanızı rica ediyorum,çünkü her zaman siteye girme olanağım olamıyor.Sayın mecra bu konu neden burda tartışılmamalıydı sorusuna 2 cevabım var
1-Bir konuda tartışma yapabilmek için,o konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmalı.İşin eğitimini almalı.Örneğin tıp konusunda tartışmak için tıp eğitimi,anayasa hukuku konusunda tartışmak için hukuk hatta o bile yetmiyor anayasa hukuku eğitimi almalı.İslami konularda yorum yapmaya yetkili olabilmek için ilahiyat fakülteleri kurulmuş.Bu fakültelerden mezun kişiler bu tür tartışmaları yapmak,islami konularda bilgilendirmek,bilinen yanlış bir şey varsa bu yanlışlığı gidermek için varlar.Ayrıca islam ve Kuranı Kerimin tartışılması(?)eğer müslümansak bazan dinden de çıkarabiliyor demişti,bir ilahiyat profesörü(ismini hatırlayamıyorum)İşte evvela bu nedenle...Bilinen bir sözü ayrıca hatırlatmakta fayda var,"bilgi olmadan fikir olmaz " derler.İşte o nedenle.Öte yandan geçenlerde okuduğum bir gazete haberine göre,ilahiyat fakülteleri artık her dinden eğitim vermeye hazırlanıyormuş ki bence fevkalade bir aşama..
2-.Bu site tüm dini inançları benimseyen herkese kucak açan bir site,hatta bir din mensubu omayanlara bile..Ben islam dini mensubuyum ama yahudi-hristiyan hatta bir din mensubu olmayan sevdiğim insanlar.Bu tür dini tartışmalar,benim inancım seninkini döver mealinde olduğu gibi "ayrıştırıcı-yaralayıcı" olabilir ki ben, benden farklı inançları olan kişilerin kalbinin sızlamasına asla dayanamam.Bu site yapıcı-onarıcı bir site..Yukarıda Urum beyin söylediklerine aynen katılıyorum.Her dine-inanca kucak açan bir site.İşte bu nedenle islami konuların tartışılmasını uygun bulmadım.Hepimizin ortak paydası,tüm dinlerin içinde yada ondan bağımsız olan varlıklar,uygulamalar..İşte hepimiz bu nedenle burdayız diye düşünüyorum.Ben herkesi seviyorum.Hatta dünyadaki ve hattaki tüm evrendeki tüm yaratılmışları.Bence kimse kimsenin kalbini kırmamalı,çünkü kalp sadece bedenin değil,gönlün ruhun da merkezi ve çok değerli.Herkes çok değerli....