Kristallar,Taşlar Hakkında Soru?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ufulij
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ufulij

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar ben bir kitap aldım kitap parapsikolojiyle ilgilide ama yazan çoğu işi kristallerle, taşlarla yapmış.Bu kuvars,ametist,yeşim taşı v.s kristalleri taşları nerelerde bulabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.

Bulunduğunuz şehirde de bulabilirsiniz ama gerçekliğini ayırt etmek lazım.Doğal taşları satan bu işi yapan yerler var.

Söyledim doğal taşlar satan yerler mesela gümüşçülerin bazıları,bu tür yerlerin çoğu aynı zamanda gümüş de satarlar.Hiç olmadı gümüşçülere sorup şehirinizde olan yeri bulabilirsiniz.

Şehriniz neresi bilmiyorum. İzmir ise yardımcı olabilirim. Bu tarz taşlar Doğal Taş Mağazalarında ve gümüşçüler de satılır. Mağazalarda daha kolay bulursunuz. Bir de aldığınız kitabın adını öğrenebilir miyim bir saıncası yoksa?

ben istanbul-şile den getirttim internetten araştırdım belediyenin karşısında bir dükkanda sadece böyle şeyler satılıyor istediğin gibide hazırlıyorlar bilginize.

Arkadaşlar ben bir kitap aldım kitap parapsikolojiyle ilgilide ama yazan çoğu işi kristallerle, taşlarla yapmış.Bu kuvars,ametist,yeşim taşı v.s kristalleri taşları nerelerde bulabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.
İlk olarak şu normal marketlerde cami kenarlarında satılı olanlardan alma. Ya bazı kuyumcu larda oluyor genellikle. Ve taşların sahneleri o kadar var ki. En çok dikkat edeceğn nokta bi ağırlığı olması ve bazı taşların damarları olması gibi

Ben size pratik bir gerçeği ayırma yolu söyleyeyim. Bu konuda uzman birinin tesadüfen bulduğu bir yol. Malzeme saç teli ve çakmak. Bir taşın sahte mi gerçek mi olduğunu öğrenmenin en kolay yolu. Saç telini taşa sarın ve yakın ama saç taşa iyice değsin Saç yanıp koparsa taş sahte,ne kadar yakarsanız yakın ,yanmıyor kopmuyorsa taş gerçektir. İki taş üzerinde deneyin biri sahte biri gerçek olduğunu bildiğiniz ,farkı görün. Ben kaç tane denediysem doğru çıktı. Yanlız bayanların özel gününde kopan saç gerçek taşın üzerinde yanıyor. Özel günlerde bu doğru sonuç vermiyor. Demek ki saçta bir değişim oluyor,benim aklıma niye böyle olduğuna dair başka şey gelmedi , mesala özel günlerde kuaförlerde boya yapmaz saça,belki ondandır.

Geri