Koyun Postu Uçurmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Cem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla meraktan çatlatacaksın arkadaşım sen yaz şu ayetide bakalım görelim en azından anlamı nedir öğrenelim... bilen yok heraldeki günler olmuş kimse bir ayet yazmamış konuya siz bildiğinizi yazın enazından.

bencede cem ayetı tam olrak yazmalısın ki yada arapası nı taratıp yazmalısın eğer dua senın elınde ıse demek sen biliyorsun ozaman sende bılmyenlere yardımcı ol derım tsk ler

Bu konuya ne oldu hala ayet yazılmamış. Gerçekten varmı böyle bir olay? ayetleri okuyupta birşeyler uçurmak yani hiç görülmedik birşey gerçekten olsa bu olay yayılıp duyulmazmı?

cem cemın yazdıgı bır cok konuya baktım var mı dıe soruyo sonra da buldum dıe cvp verıor amac sadece dıkkat cekmek yanı evet var bazı ısımlerle oluyor bu dedıgımız olay hatta bazı ısımlerı anarak suyun ustunde bıle yurune bılınıyo o yuzden cem arkadasımız sadece ben bılıom kımse bılmesın ayklarında oldugunu ıcın bence kılıtlensın konu daha fazla ınsanların duyguları ıle oynamak gunahtır
anlamadıgım sey ise neden böle ınsanları heyecanlandırıp sonra da cvpsız bırakıyo ben özelden msj da attım ona ama o bıldıgı hıkayeye dvm edıo aratın forumda konularını ne demek ısteıdıgımı anlarsınız saygıarla

cem cemın yazdıgı bır cok konuya baktım var mı dıe soruyo sonra da buldum dıe cvp verıor amac sadece dıkkat cekmek yanı evet var bazı ısımlerle oluyor bu dedıgımız olay hatta bazı ısımlerı anarak suyun ustunde bıle yurune bılınıyo o yuzden cem arkadasımız sadece ben bılıom kımse bılmesın ayklarında oldugunu ıcın bence kılıtlensın konu daha fazla ınsanların duyguları ıle oynamak gunahtır
anlamadıgım sey ise neden böle ınsanları heyecanlandırıp sonra da cvpsız bırakıyo ben özelden msj da attım ona ama o bıldıgı hıkayeye dvm edıo aratın forumda konularını ne demek ısteıdıgımı anlarsınız saygıarla

Arkadaşım konuyu devam ettirmedi. Belki öğrendiği kişi izin vermedi. Problem o değil. Araştırman artık şart oluyor. CVP nedir? Cevap yazmak çok mu zor? İmla kurallarına dikkat etsen çok daha güzel bir yazı olurdu. Sesli harf yoksa o Türkçe olmaz. Saygılar. Artık dikkat edin.

Bir konuya karşı şikayetinizi dile getiriyorsunuz, bunu anlayabiliyorum. Ama bu nasıl bir yazım şekli ve nasıl bir imla düzeni. Nokta yok, virgül yok, büyük harf ya da paragraf yok. Büyün kelimelerin harflerini almışsınız. Cep telefonundan mesaj mı atıyorsunuz. Ne birşey anladım sizin bu yazdıklarınızdan ne de üyeler doğru dürüst birşey anlamıştır bu yazı şeklinizden. " die değil diye" yazacaksınız, "soruyo, biliniyo değil soruyor, biliniyor" yazacaksınız. Hangi birini size söylesem şaşırıdm kaldım. Lütfen yazım ve imla kurallarına uyunuz.

Çok iIginç,post uçurmak başIıgını süreklı anasayfada gördüm artık dayanamadım bakiyim dedim;cem arkadaşınız belli ki bu ayeti bir sebepten doIayı yazmamış, ayrıca post uçunca ne oIuyor? O güce sahip oImak çok başka bir şey bunu sihirbazlık oIarak görenIeriniz de var sanırım :) Eger birşeye hareket vermek istiyorsanız Ievitasyon dersIeri aIabiIir bu konuda biIgi sahibi oIabiIirsiniz , iIIede dua ve ayetIerIe yapmak isteyenIeriniz için de şunu beIirtme ihtiyacı duyuyorum o aşamaya gelmek hiçte düşünüIdügü kadar bait degiI! Ayeti okuyup geçmekle uIaşıIcak bir durum da degiI daha fazIasına ihtiyaç vardır...İyi forumIar. :)

Neyse ben yaptığım yorumdan dolayı imla eleştirisi aldım :)

Ben peki yorumlarımı arapça yapsa idim ne olurdu merak ettim.

İzin işine gelince şu unutmayın ki insanlar bildiği herşeyden sorumludur.Bildiğini başkasına öğretmeyen insan kendii sonunu hazırlar onun içindir ki bu kadar havas kitabı yazılmış.
Şimde de diyeceksiniz ki belki bu gibi isimler cahillerin eline geçmesin diye alimler tarafından uyarılmıs merak etmeyın kısmetı olmayan zaten bulamaz..

Şunu da diyeyim bir nsan bir seyi öğrenmek isterse gercekten allah rızası iiçin isterse ona mutlaka muaafak olur ....

Merhabalar,bu post üçürma meselesi Alevi/Kızılbaş Dedelerinin bildiğim kadarıyla sık yaptıkları bir şeydir...

Zaten bu Dedeler bırakın post uçurmayı, Parapiskolejide çok tecrübeliler... Soydan gelir bu yetenekler.
Ben de aleviyim ve hafızam kuvvetlidir şükür; anlatılanları hatırlıyorum.. Annem ben küçükken arkadaşlarına benim yanımdayken rahatça anlatıyodu anlamadığımı düşünüyodu, anlamıyordum da ama şimdi hatırladıkça anlıyorum.. Sadece böyle post uçurma falan değil; Kilitli kapıları açma , yanmakta olan bir odun parçasını el ile taşıyıp avuçta söndürme (zaten bildiğim kadarıyla ateş konusunda baya kontrollü olmalılar, babam bir keresinde mangal yaparken yere düşen bir koru alıp yerine bırakmamı istemişti, yapamam demiştim o da bana 'sen dede torunusun yaparsın' demişti... tabi cesaret edemedim yine de , dedeyi normal ded olarak düşünüp herkesin dede torunu olduğunu düşünmüştüm ve dalga geçtiğini sanmıştım :D ), bilinmeyen akıldan bile geçmeyecek bilgileri bile bilme gibi bir çok olaylarını hatırlıyorum.. Hatta bizim köyün oradaki gizemli bir mağaradan da bahsedilirdi... Annem de çok küçükken görmüş... Baya derin olduğunu bildiği bir su birikintisi, onun karşısında bir heykel heykel varmış.. Herkes heykelin gösterdiği yere gidenin tüm sırları bileceğine inanırmış .. ama kimse gidememiş çünkü su içine giren herşeyi dibine çekermiş... Rivayete göre o suyun üzerinden yürüyüp geçen dedeler varmış... sonradan mağaranın azı kapanmış... bi gün gitmek isterim :P

Geri